Cink-oxid ásvány

Cink-oxid ásvány

Cink-oxid ásvány A cink-oxid szervetlen vegyület. A természetben a mangán- és vastartalmú vörös cinkérc ásványként fordul elő, kereskedelmi forgalomban fehér por formájában fordul elő. Tulajdonságai a kozmetikában:

A cink-oxid szervetlen vegyület. A természetben a mangán- és vastartalmú vörös cinkérc ásványként fordul elő, kereskedelmi forgalomban fehér por formájában fordul elő. Tulajdonságai a kozmetikában:

  • védőréteget alkot a bőrön
  • UV-sugárzás ellen védő ásványi szűrő, amely nem elnyeli, hanem visszaveri az UV-fényt
  • védi a bőrt a nedvességtől, különösen hasznos összetevő a babapopsi kenőcsökbe
  • antibakteriális, gombaölő és fertőtlenítő hatású; meggátolja a gombák fejlődését és a baktériumok szaporodását a bőrön