E vitamin

E- vitamin

Ennek a zsírban oldódó vitaminnak magas antioxidáns-tartalma miatt legfőbb feladata az, hogy tartósítson: a bőrödet és a kozmetikumodat.

Ez az E-vitaminban leggazdagabb olajok keveréke, mint a mandulaolaj, szőlőmagolaj, extra szűz olívaolaj, szezámmagolaj, napraforgóolaj, avokádóolaj, argánolaj, sárgabarackmag-olaj, vadrózsaolaj, sáfrányos szekliceolaj.

Egyik feladata: az olajok avasodását meggátolni. A másik pedig, hogy segítse a bőr védelmét, mert az UV-sugárzás, a szennyezett levegő, a bőrrel érintkező kemikáliák, az étkezéssel szervezetbe juttatott vegyi anyagok, vagy a gyógyszerek és bomlástermékeik által a bőr védelmi funkcióját ellátó molekulákat támadás, úgynevezett oxidatív stressz éri, és ez jelentős károsodásokhoz vezethet.

Így a szervezet saját antioxidáns rendszere segítségképp működésbe lép, azonban ez nagyfokú oxidatív stressz esetén kevésnek bizonyulhat. Ilyenkor külső antioxidánsok alkalmazásával csökkenthetjük a káros folyamatok valószínűségét.

Az E-vitamin az egyik legjobb természetes antioxidáns. Mivel a kor előrehaladtával a bőr E-vitamin tartalma csökken, így az érett bőr ápolására készült kozmetikumoknak gyakori alapanyaga, és javasolt alkalmazni.

Napozás előtt használva fényvédő hatású, csökkenti a bőrpír, a bőrgyulladás, és napfény okozta ráncképződés kialakulásának esélyét. 

Az E-vitamint (avagy tokoferolt) öregedésgátláshoz használja fel a szervezet. Igen hatékony a szabadgyökök ellen, amelyek a bőr idő előtti öregedéséhez vezetnek. Főleg az egyes sejtek sejthártyáját védi. Nagyfokú oxidáló hatása révén ugyanis a szabadgyökök inkább vele lépnek reakcióba, mint a test sejtjeivel. Ugyanezzel a mechanizmussal teszi sokáig eltarthatóvá a kozmetikumokat is, ezért természetes tartósítószerként használják.

Gyulladásgátló és regeneráló hatású. Kozmetikai alkalmazásban főleg a száraz vagy érett bőr ápolására, és a napozás utáni regenerálódásra gyakorolt hatása miatt érdekes. Gyakorlatilag az E-vitamin bármilyen kozmetikai készítménybe beleépíthető, amely olajat tartalmaz.

Bio Arcregeneráló és Sminklemosó Olaj

3990 Ft

Bio Arcregeneráló és Sminklemosó Olaj (2,5 ml)

350 Ft

Bio Arcszérum

3290 Ft

Bio Arcszérum (2,5 ml)

890 Ft

Bio Argánolaj Ajakápoló Balzsam

1690 Ft

Bio Baba Popsikrém

4390 Ft

Bio Baba-Mama Masszázsolaj

3890 Ft

Bio Bronzolaj

4790 Ft

Bio Hajregeneráló és Hajvégápoló Szérum

2990 Ft

Bio Intim és Masszázsolaj

4790 Ft

Bio Körömápoló Olaj

2990 Ft

Bio Levendula-argán golyós dezodor

2850 Ft

Bio Levendulás Ajakápoló Balzsam

1690 Ft

Bio Mellbimbóvédő krém

1990 Ft

Bio Napozás Utáni Olaj

3890 Ft

Bio Pure Dezodor

2990 Ft

Bio Szőrtelenítés és Borotválkozás utáni olaj

3890 Ft

Bio Szőrtelenítés és Borotválkozás utáni Olaj (2,5ml)

350 Ft

Bio Testvaj Levendulával

3990 Ft