Kalcium-karbonát

A kalcium-karbonát a karbonátok közé tartozó szervetlen, fehér, kristályos, szilárd anyag. A természetben gyakran előfordul, számos ásvány és kőzet alapvető alkotója. Legismertebb kőzete a mészkő, aminek különleges változata a kréta, de kalcium-karbonát tartalmú kőzet a márvány és a dolomit is. Kozmetikumok nedvszívó, fedőképességét növelő vagy sűrítő adaléka, illetve színezőanyaga. Emellett fogkrémekben finom dörzsanyagként, szeborreás bőrre készülő púderek alapanyagaként használják, de ezen kívül dekorkozmetikumokban, szappanokban és pakolásokban is megtalálható. Csökkenti az allergiás tüneteket, elősegíti a sebgyógyulást és csillapítja a gyulladásokat. Még neurodermatitisz, akné és pikkelysömör kezelésénél alkalmazzák. Az anyagcsere, a bőr és az immunrendszer aktiválásával felgyorsítja a bőrsejtek regenerációját

Bio Intim és Masszázsolaj

4790 Ft

Bambusz Fogkefe

1190 Ft

Bio Arcszérum

3290 Ft