Kalcium-karbonát

Kalcium-karbonát

Kalcium-karbonát A kalcium-karbonát a karbonátok közé tartozó szervetlen, fehér, kristályos, szilárd anyag. A természetben gyakran előfordul, számos ásvány és kőzet alapvető alkotója. Legismertebb kőzete a mészkő, aminek különleges változata a kréta, de kalcium-karbonát tartalmú kőzet a márvány és a dolomit is. Kozmetikumok nedvszívó, fedőképességét növelő vagy sűrítő adaléka, illetve színezőanyaga. Emellett fogkrémekben finom dörzsanyagként, szeborreás bőrre készülő púderek alapanyagaként használják, de ezen kívül dekorkozmetikumokban, szappanokban és pakolásokban is megtalálható. Csökkenti az allergiás tüneteket, elősegíti a sebgyógyulást és csillapítja a gyulladásokat. Még neurodermatitisz, akné és pikkelysömör kezelésénél alkalmazzák. Az anyagcsere, a bőr és az immunrendszer aktiválásával felgyorsítja a bőrsejtek regenerációját.

A kalcium-karbonát a karbonátok közé tartozó szervetlen, fehér, kristályos, szilárd anyag. A természetben gyakran előfordul, számos ásvány és kőzet alapvető alkotója. Legismertebb kőzete a mészkő, aminek különleges változata a kréta, de kalcium-karbonát tartalmú kőzet a márvány és a dolomit is. Kozmetikumok nedvszívó, fedőképességét növelő vagy sűrítő adaléka, illetve színezőanyaga. Emellett fogkrémekben finom dörzsanyagként, szeborreás bőrre készülő púderek alapanyagaként használják, de ezen kívül dekorkozmetikumokban, szappanokban és pakolásokban is megtalálható. Csökkenti az allergiás tüneteket, elősegíti a sebgyógyulást és csillapítja a gyulladásokat. Még neurodermatitisz, akné és pikkelysömör kezelésénél alkalmazzák. Az anyagcsere, a bőr és az immunrendszer aktiválásával felgyorsítja a bőrsejtek regenerációját.

Kalcium-karbonát tartalmú bio kozmetikumok

 • Akció!

  Bio Fogpor Matcha Teával

  2 303 Ft

  A Természet segítsége a fogak és a fogíny egészségéért

  Íme a legfontosabb gyógynövények és ásványi sók az egész szájüreg egészségének védelméhez: érzékeny fogakra és fogínyre is. Fertőtlenít, tisztít, véd, ápol, frissít a fogzománc és az íny károsítása nélkül. 100% bio, ehető minőségű, biztonságos megoldás a természetesen szép mosolyért.

  .

  BIO ÖSSZETEVŐK: Himalaya só, szódabikarbóna, kálcium-karbonát, fodormentalevél-por, borsmentalevél-por, zsályalevélpor, csipkebogyómag-por, rozmaringlevélpor, matcha tea, stevia

  Mennyiség: 40 ml

 • Bio Aktív Szenes Fogpor

  3 290 Ft

  Ehető tisztaságú, természetes fogfehérítés otthon

  Nincs kockázat. 100% vegyszermentes. Organikus összetevői teljes természetességgel távolítják el a fogak lerakódásait és elszíneződéseit, hogy fehérebb fogakkal mosolyoghass akár kávézol, teázol vagy dohányzol. Védi a szájüreg egészségét és fodormentával felfrissíti.

  BIO ÖSSZETEVŐK: Himalaya só, szódabikarbóna, kálcium-karbonát, fodormentalevél-por, szegfűszegpor, zsályalevélpor, aktív szén, stevia

  Mennyiség: 40 ml