Kosár

100% bio, magyar kozmetikumok

15.000 Ft felett INGYENES szállítás

Így használj organikus kozmetikumokat sminkeléskor

A smink az arc ékszere, de érdemes alkalmaznunk a ’kevesebb néha több’ elvét. Nem vagyunk sminkellenesek, nem voltunk és soha nem is leszünk azok. A te arcod, a te szabályaid. Mi a ’kevesebb néha több’ alatt azt értjük, hogy minél kevesebbszer találkozunk szilikonnal, szintetikus illatanyaggal, parabénnel, annál jobb. Bőrünk pár másodperc elteltével elkezdi mohón befalni a rákent anyagok legnagyobb részét.  A mérgező alkotórészek bekerülnek a véráramba, és sok esetben rendkívül kellemetlen mellékhatásokat okoznak (apró kiütések, ekcéma, allergiás reakció stb.) Tudjuk, hogy a hagyományos dekorkozmetikumok sokkal jobban teljesítenek, de nem árt, ha pár organikus terméket is bevonsz a buliba. Ebben a blogbejegyzésben azokat a 100% bio kozmetikumainkat mutatjuk meg, melyekkel új szintre emelheted a sminked úgy, hogy közben még ápolod is a bőröd.

Ajakápoló Balzsamok

A bőrképed makulátlan, a szemsminked tökéletesre satírozott, de amikor felrakod a rúzst, legszívesebben lemosnád az egészet. Ismerős? Fel se tűnt, hogy ilyen rossz a helyzet, egészen addig, amíg fel nem került az a fránya matt meggyvörös. Az egész sminked e köré építetted, és hiába kenegetted a szád ajakbalzsammal még előző este, iszonyatosan száraz, a rúzs rajta darabos, ráadásul elég egyet mosolyognod és máris bereped az alsó ajkad, talán még kicsit vérzik is a közepe. Vedd elő az ajakbalzsamod, nézd meg az összetevők listáját, és ha találtál olyan alkotórészt, aminek még kiolvasni is nehéz a nevét, akkor érdemes megválnod tőle. Nem kínozhatod bőröd szintetikus kemikáliákkal, amik ugyan lehet, hogy hirtelen jónak tűnnek (puhábbnak érzed tőle a szád), de hosszútávon nem hoznak valódi megoldást. Mi hiszünk a természet szeretetében, és csak olyan alapanyagokat keverünk össze, amit akár meg is ehetnénk. Nézzük csak 3 különböző ajakápolónk összetevőlistáját:

  • Argános Ajakápoló Balzsam: kókuszolaj, méhviasz, kakaóvaj, sztívia, víz, természetes E-vitamin, argán illóolaj
  • Levendulás Ajakápoló Balzsam: kókuszolaj, méhviasz, kakaóvaj, sztívia, víz, természetes E-vitamin, levendula illóolaj
  • Original Ajakápoló Balzsam: kókuszolaj, méhviasz, kakaóvaj, sztívia, víz, természetes E-vitamin

(minden olaj hidegen préselt, extraszűz, minden egyéb összetevőnk finomítatlan)

Mindhárom ajakápoló fertőtlenítő, nyugtató, hámosító, bőrtápláló hatású: az argános ajakbalzsam az extrém érzékeny bőrrel is megbarátkozik, és bársonyosan puhává varázsolja. A levendulás herpesz kezelésére és megelőzésére is tökéletes, amellett, hogy intenzíven hidratál. Az ’original’ a kakaóvaj és kókuszolaj együttes erejével veszi kezelésbe a cserepes ajkakat, férfiak is gyakran használják, ajánlott azoknak is, akik a nagyon enyhe illatokat kedvelik.

Arckrémed is helyettesítheted velük.

Az argános kiváló extrém száraz, akár ekcémás arcbőrre is. A levendulásat pattanásos, zsíros bőrre is nyugodtan használhatod, a túlzó szárítás helyett a 100% tisztaságú levendula illóolaj, a kókuszolaj és a sztívia fertőtlenítő hatása szabadít meg a bőrhibáktól.

Használhatod őket sminkalapnak is, hogy védőréteget képezz a bőröd és az alapozó között, és sima, puha, egyenletes bőrfelületet kapj. Vékony rétegben vidd fel vagy az ujjaiddal, vagy egy lapos ecset segítségével, lefelé irányuló mozdulatokkal. Helyettesítheted velük az áttetsző szájfényt is, (ha a szokásosnál kicsit vastagabb réteget kensz fel) így optikailag teltebbnek látszódnak, mégis hidratáltak maradnak.

Ajakradír

Csókra kész ajkakat szeretnél? Szeretnéd, hogy a rúzs szépen mutasson rajtad? Radírozz! Oscar Larion sminkmesterrel alkottuk meg azt a receptet, melytől gyorsan, egyszerűen és károsanyagmentesen lesz csókra kész az ajkad. A mandulahéj és olívamag őrlemény megszabadít az elhalt hámsejtektől, az extraszűz kókuszolaj és finomítatlan kakaóvaj mélyen hidratál, miközben az őrölt fahéj és cayenne bors a véráramlás felpezsdítésével teltebb hatást kölcsönöz ajkaidnak. Körkörös mozdulatokkal vidd fel, hagyd hatni 1-2 percig, majd mosd le (ha ínyenc vagy, le is nyalogathatod). Kenj fel egy vékony réteget ajakápolónkból, hagyd beszívódni, majd jöhet a rúzs.

Arcszérum

A hidratálás bőrápolási rutinunk egyik legfontosabb lépése. Az olajjal való hidratálás gondolata furcsa, vagy egyenesen ijesztő is lehet sokaknak, pedig aggodalomra semmi ok. Az olaj ugyanolyan gyorsan beszívódik, mint egy hagyományos hidratáló krém (csak mivel folyékony állagú, ezért hajlamosak vagyunk egyszerre túl nagy mennyiséget használni, így érthető, hogy lassan szívódik fel), és a bőr mélyebb rétegeibe is könnyen eljut, onnan fejti ki hatását. 100% bio, vegán arcszérumunk 5-féle hidegen préselt, extraszűz olajat tartalmaz, melyek a természet erejével építik újra a bőrt. A kókuszolaj 92%-a telített zsírsav, mely fertőtlenítő, mélytisztító, mélyhidratáló hatású. A búzacsíraolaj tele van antioxidánsokkal és fitoszterinnel, ezáltal könnyedén halványítja a hegeket, napfoltokat, gazdagon táplálja az érett és vízhiányos bőrt. A szőlőmagolaj regenerálja a kollagénszöveteket és a szabad gyökök ellen harcol, így lassítja a sejtöregedést, rugalmasabbá teszi a bőrt. A makadámdióolaj antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású. Olajkeverékünk zsíros, pattanásos bőr kezelésére is kiváló, mert csökkenti a pórusok eltömődését és megelőzi az újabb pattanások kialakulását. Masszírozz arcbőrödbe 1-2 pipettányi mennyiséget, ne felejtsd el a nyakat sem.  A szemkörnyékre finoman ütögesd be ujjbegyeiddel a szérumot.

Adj egy csepp szérumot napi alapozó mennyiségedhez a friss és egészségesen ragyogó bőrképért. (vigyázz: vizes bázisú alapozónál ez a trükk nem válik be, pl. MAC Face and Body) Égetett textúrájú highlighterhez is érdemes adni egy csepp olajat. Egy nem használt szemöldökfésű (vagy fém spatula) segítségével kaparj egy kis highlightert fém keverőtálra vagy akár a kézfejedre, ehhez adj egy kis csepp olajat, keverd össze és már gyönyörködhetsz is angyalian tündöklő arcodban. Ha rózsaszínes selyemport keversz össze olajjal, egyedi, metálos hatású szájfényt kapsz.

Arcregeneráló és Sminklemosó Olaj

Tudjuk, hogy milyen fáradt vagy nap végére, és a legutolsó dolog, amire időt szeretnél pazarolni, az a sminklemosás, pedig tudod, hogy sminkben aludni rémálom a bőrnek. Mi is ugyanolyan gyorsan szeretnénk megtisztítani arcunkat, mint Te, úgyhogy készítettünk egy olyan 100% bio sminklemosót, mely pillanatok alatt eltávolítja még a makacs vízálló sminket is. A kókuszolaj mélyen tisztít, a teafaolaj fertőtlenít, a levendula illóolaj nyugtató és gyulladáscsökkentő hatású, a szőlőmagolaj hidratál és késlelteti a bőröregedést, a pálmarózsa olaj szintén megtartja bőröd rugalmasságát és nagyon kellemes az illata. Pár csepp olajjal masszírozd körkörös mozdulatokkal az arcod, látni fogod, hogy konkrétan lemasszírozod a sminket. Mosd meg az arcod meleg (nem forró!) vízzel, majd a nedves arcod töröld át egy vattakoronggal.

A sminkeléshez is hasznos termékeinket mind megtaláljátok For Her csomagunkban is.

 

Így használj organikus kozmetikumokat sminkeléskor A smink az arc ékszere, de érdemes alkalmaznunk a ’kevesebb néha több’ elvét. Nem vagyunk sminkellenesek, nem voltunk és soha nem is leszünk azok. A te arcod, a te szabályaid. Mi a ’kevesebb néha több’ alatt azt értjük, hogy minél kevesebbszer találkozunk szilikonnal, szintetikus illatanyaggal, parabénnel, annál jobb. Bőrünk pár másodperc elteltével elkezdi mohón befalni a rákent anyagok legnagyobb részét.  A mérgező alkotórészek bekerülnek a véráramba, és sok esetben rendkívül kellemetlen mellékhatásokat okoznak (apró kiütések, ekcéma, allergiás reakció stb.) Tudjuk, hogy a hagyományos dekorkozmetikumok sokkal jobban teljesítenek, de nem árt, ha pár organikus terméket is bevonsz a buliba. Ebben a blogbejegyzésben azokat a 100% bio kozmetikumainkat mutatjuk meg, melyekkel új szintre emelheted a sminked úgy, hogy közben még ápolod is a bőröd.

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel hírlevelünkre, elsők között értesülhetsz az akciókról és hírekről. 

Szia, örülünk, hogy itt vagy! 💚

SZEREZZ 10% KEDVEZMÉNYT!

Csatlakozz a Kókuszközösséghez extra ajánlatokért és 10% kedvezményért első vásárlásodra.

Nem küldünk spamet, bármikor leiratkozhatsz.