Kosár

100% bio, magyar kozmetikumok

15.000 Ft felett INGYENES szállítás

Babamasszázs és natúr baba masszázsolaj

Szeretetteljes érintés baba és mama örömére, egészségére.

 

A masszázs jótékonyan hat a testre és lélekre egyaránt. Egy profi masszőrnél töltött órácska pihentet, ellazít, normalizálja a vérnyomást, fokozza a méregtelenítést, oldja az izomgörcsöket és ápolja a bőrt, különösen, ha natúrkozmetikumokat, organikus baba masszázsolajat használnak. Ha pedig egy szeretett személy végzi a masszázst, ráadásként a bizalom és az összeolvadás érzése is elönti azt, aki kapja, és azt is, aki adja.

Az érintésnek kiemelkedő szerepe van a szülők és a beszélni még nem tudó csecsemő közti kommunikációban. A gyengéd érintések segítenek megismerni egymást, nyugalmat közvetítenek és meghitt, fontos élményeket adnak. Ezért a baba érzelmi, idegrendszeri fejlődésének éppolyan fontos a masszázs, mint az immunrendszerének vagy az emésztésének. A rendszeresen masszírozott babák jobban alszanak, kevésbé ingerlékenyek, egyenletesebben gyarapodnak, mint a velük egyidősek. Érettebb a testképük, idegrendszerük-érzékszerveik fejlődése is gyorsabb.

Az ideális életkor a masszázs elkezdésére a másfél-kéthónapos kor. A babák bőre érzékenyebb a felnőttekénél, ezért fontos, hogy a masszázst fokozatosan kezdjük, puha simításokkal szoktassuk a bőrt az érintéshez. A későbbiekben se alkalmazzunk dörzsölő, gyúró mozdulatokat, hanem maradjunk a lágy, mégis határozott simításoknál! Míg a felnőttek jelzik, ha csiklandós területre értünk, a baba ezt nem tudja egyértelműen kifejezni, ezért is figyeljük a reakcióit!

Az interneten olvasható cikkekből, kézikönyvekből és tanfolyamokon elsajátíthatjuk a babamasszázs fogásait, hogy a lehető legjobb hatást érhessük el. Bár kárt nem okozhatunk a gyengéd mozdulatokkal, jobb, ha némi tudásra teszünk szert – nem mindegy például, hogy a hasat milyen irányban masszírozzuk. (A belek lefutását követve az óramutató járásával megegyező irányban simítsuk, és sose közvetlenül evés után!)

A gondos mozdulatok, a megnyugtató körülmények – meleg szoba, visszafogott világítás –, a rövid körmű és tiszta kéz mellett nagy jelentőségű az is, hogy milyen baba masszázsolajjal masszírozunk. Mivel a masszázs a napi babaápolási rutin része lehet, az ideális baba masszázsolaj könnyen beszívódik, és nem tömíti el a pórusokat. A jó baba masszázsolajtól elvárható, hogy mélyen hidratáljon, védjen az irritációktól és antibakteriális hatású legyen.

Baba mama masszázsolaj kép
organikus, 100% természetes Baba-Mama Masszázsolaj

Ezért is kiemelkedő termék a natúr babaápolásban a kókusz-, jojoba- és mandulaolajat, természetes E-vitamint és mandarin illóolajat tartalmazó Coconutoil Cosmetics Baba-Mama Masszázsolaj. Ráadásul már a terhesség alatti bőrápolásban is alkalmazható, hiszen bizonyítottan növeli az édesanyja bőrének rugalmasságát.

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel hírlevelünkre, elsők között értesülhetsz az akciókról és hírekről. 

Szia, örülünk, hogy itt vagy! 💚

SZEREZZ 10% KEDVEZMÉNYT!

Csatlakozz a Kókuszközösséghez extra ajánlatokért és 10% kedvezményért első vásárlásodra.

Nem küldünk spamet, bármikor leiratkozhatsz.