Kosár

100% bio, magyar kozmetikumok

15.000 Ft felett INGYENES szállítás

Bőrproblémák és megoldások kókuszolajjal III.

Narancsbőr ellen

A női lét legbosszantóbb velejárója a narancsbőr. Szerintem legalábbis. Mindegy, hogy milyen testalkattal áldott meg az ég, a genetika, vagy az életmódod, előbb vagy utóbb de meg fog jelenni. Évtizedek óta mindenféle kozmetikai gyártó próbálja megalkotni rá a “tökéletes ellenszert”, ennél viszont jóval összetettebb dologról beszélünk. Éppen ezért ez a cikk teljes egészében erről szól.

Mit lehet tenni?

Megelőzésképp elképesztően sok folyadékot érdemes fogyasztani, lehetőleg vizet. Ezt ki lehet egészíteni még napi 3 dl csalánteával, csak hogy serkentsük a testünk természetes salaktalanító folyamatait. Érdemes odafigyelni az étkezésre is és a lehető legkevesebb transzzsírsavval megajándékozni magunkat. Ha szeretnéd, hogy sokáig szép és egészséges maradj egyébként is érdemes elkerülni a következőket:

Margarinok – helyettük használj növényi olajokat, pl. olívaolaj, tökmag olaj, kókuszolaj vagy készíts növényi sajtokat, sajtkrémeket, nem nehéz és tök izgi!

Ropik, kekszek, chipsek, nápolyik – helyettük fogyassz mértékkel olajos magvakat, például kesudiót, mandulát, mogyorót.

Tartós muffinok, croissant-ok, és egyéb csomagolt sütemények, fánkok helyett készíts saját granolát nasinak vagy reggelinek. Sokáig eláll, tudod mi van benne, és a saját ízlésedre alakíthatod!

Csoki figurák, téli fagyik, töltelékes csokoládék helyett a 80% feletti kakaótartalmú csokik lesznek jó barátaid, persze csak mértékkel.

Pattogatott kukorica helyett rágcsálj vékonyra vágott uborkát, cukkinit, almát, ezekhez szuperegészséges mártogatósokat is készíthetsz például csicseriborsóból

Mélyhűtött pékáruk és pizzák teljesen elfelejthetők, helyettük pakolj meg 1 tortillát mindenféle roppanós zöldséggel, tekerd össze és gondoskodj nasizva az egészséges ételekről.

A leveskockák és porok bár diétás szempontból még akár jónak is tűnhetnek a relatív alacsony kcal miatt, a sok módosított összetevőről és ízfokozóról nekem valahogy mégsem az egészség jut eszembe. Ha egy kicsit körültekintőbben vásárolsz, könnyen össze tudsz hozni olyan ételkombinációkat, amik sokoldalúan fogyaszthatók. Csak egy példa: az egészben sült karfiol a legjobb 2 in 1 étel. Vegyél egy fej karfiolt, mosd meg, és főzd 15 percig forró vízben! Ezután vedd ki és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, pici só, pici bors, pici kókuszolaj, és be az előmelegített sütőbe! Közben a levét ne öntsd ki, dobálj bele hagymát, répát, cukorborsót, 1-2 szem burgonyát, főzd puhára és turmixold le! Máris lett egy isteni zöldségkrém levesed és egy főételed. Bónusz: az egész főzés alatt 2 edény került a mosogatóba így vizet és időt is spóroltál magadnak.

A szomorú igazság:

Ha bárki valaha puszta krémezéssel, életmódváltás nélkül le tudta volna győzni a főgonosz narancsbőrt, arról valószínűleg tudnánk, és nem árasztaná el a drogériák polcait ötvenesével a krémarzenál, ami csak erre a problémára kíván megoldást nyújtani. Fiatalságom hajnalán nyilván én is betáraztam ezekből, és mindenki kitalálhatja mi történt. 🙂 Egy viszont biztos, mégpedig hogy a bőrradírozás segíthet.

Használj bőrradírt!

Ne csak a narancsbőr miatt, hanem hogy megújulásra serkentsd a bőrt, és gyorsítsd az anyagcseréjét. Én a koffeinben és ápoló, tápláló kókuszolajban gazdag bőrradíra esküszöm, mégpedig azért, mert nem csak ápolja de vitalizálja is a bőrt.

A testápolás egyik legfontosabb lépése az elhalt hámsejtek eltávolítása. Ha a bőr meg tud újulni – és megfelelő minőségű ápolás mellett meg tud – , akkor eredményesen szabadulhatsz meg a bőrhibáktól. A bőrradírozás ráadásul nem csak a bőr felső rétegeire hat, hanem serkenti a kezelt terület vérkeringését is. Ennek köszönhetően könnyebben veheted fel a küzdelmet például a narancsbőr vagy a striák ellen is. Nem mindegy, hogy mekkora szemcséjű bőrradír kerül a bőrödre, ezért van az, hogy a házilag készített bőrradírok sokszor nem működnek, vagy nem úgy, rosszabb esetben sérülést is okozhatnak. Válassz tehát körültekintően, mi kétféle 100% bio és károsanyag mentes bőrradírt álmodtunk meg.

A bőrradírozás nem újkeletű dolog, de még mindig hátul kullog a megszokott szépségápolási és/vagy tisztálkodási rutinok között. Az, hogy apró szemcsés anyagokkal masszírozzuk a bőrünket, serkenti a bőr anyagcseréjét, fokozza a vérellátást, eltávolítja az elhalt hámsejteket. Így befogadóbbá válik a tápanyagokkal szemben, a pórusok pedig nehezebben tömődhetnek el.

Hogyan válassz?

A Matcha tea tartalmú bőrradír valóságos vitaminbomba! Frenetikus bio összetevőkkel szabadítja fel a bőrt az elhalt hámsejtek elnyomása alól, hogy újra élettel töltődjön fel és puha tapintásával bűvöljön el bárkit. Főleg téged. A tasakban megbúvó porrá zúzott bio gyógynövények, matcha tea, himalája sószemcsék, valamint a hidegen sajtolt nyers kókuszolaj segíthetnek a bőr egyensúlyának visszaállításában. A kis szemcsés bőrradír arcra és testre egyaránt használható, hogy a bőr gyönyörű és hidratált legyen.

A legegyszerűbb módja a “műveletnek”, ha egy benedvesített fürdőszivacs segítségével oszlatjuk el azokon a területeken, ahol szükségét érezzük. A radírozást körkörös masszírozó mozdulatokkal végezzük akár a Matcha teás, akár a Kókuszvirágcukros bio bőrradír került kiválasztásra.

Ha Te és a bőröd energizálásra éhez, akkor a kávés testradírunk lesz a tökéletes választás, ami már a tasak kibontásakor felébreszti az érzékeket.

A narancsbőr eltávolításának tehát csak az odafigyelésben rejlik a titka.

Figyelj oda arra mennyi folyadékot iszol, és iktass be egy kis csalánteát is időnként! Fogyassz annyi zöldséget és gyümölcsöt amennyit csak lehet, hidd el, meghálálják majd a sejtjeid. Végezetül pedig heti 2-3 alkalommal pörgesd fel a bőröd anyagcseréjét testrdírozással és váltózuhannyal.

Aki ezt a gyakorlatot 1-2 hónapon át képes kitartóan véghez vinni, neadj isten néha egy kis testedzést is beiktat, az egy elégedettebb testben fog sétálni a strandon nem is olyan soká!

Hajrá #kókuszközösség!

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel hírlevelünkre, elsők között értesülhetsz az akciókról és hírekről. 

Szia, örülünk, hogy itt vagy! 💚

SZEREZZ 10% KEDVEZMÉNYT!

Csatlakozz a Kókuszközösséghez extra ajánlatokért és 10% kedvezményért első vásárlásodra.

Nem küldünk spamet, bármikor leiratkozhatsz.