Kosár

100% bio, magyar kozmetikumok

15.000 Ft felett INGYENES szállítás

Csípős hideg, száraz bőr? Testvaj!

Az ősz és tél beköszöntével a hideg időjárás megviseli bőrünket. Igen, az enyémet is. Sajnos a bőrszárazság mellett ekcémás tünetekre is hajlamos vagyok. A bőr hidratáltságát és regenerációját többféleképp segíthetjük. Vegyük sorra mire figyelj a megelőzés és a kezelés során, hogy bőrödnek a legjobbat nyújthasd a Természet erejével.

A bőrszárazságot a bőrfelszín lipid rétegének elvékonyodása okozza. Az okok sokfélék lehetnek, mint genetika, életmód és korunk előre haladta is. Bőrünk az első védelmi vonalunk, így nagyon fontos, hogy megfelelően tápláljuk, hogy el is tudja végezni a védelmi feladatait.
A bőr lipidrétegének elvékonyodásával védtelenebbé válunk az irritációkkal szemben, ezáltal gyakrabban alakulhatnak ki gyulladásos, allergiás vagy akár ekcémás tünetek is. Nem beszélve arról, hogy a mikrorepedések szó szerint kiskapuként tárulnak fel a gombák, baktériumok és más kórokozók előtt, melyek így könnyű szerrel juthatnak a szervezetünkbe.

Untig emlegetett, de tényleg fontos!

Az első és legfontosabb, hogy ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelről! Ez ugye a belsőleg alkalmazott módszerek egyike, unalomig ismételtük már, de alapszabály. Természetesen nem csak a bőrszárazság miatt. Testünk funkciói megfelelő folyadékbevitel mellett tudnak normálisan működni.

Csípős hideg, száraz bőr? Testvaj! Az ősz és tél beköszöntével a hideg időjárás megviseli bőrünket. Igen, az enyémet is. Sajnos a bőrszárazság mellett ekcémás tünetekre is hajlamos vagyok. A bőr hidratáltságát és regenerációját többféleképp segíthetjük. Vegyük sorra mire figyelj a megelőzés és a kezelés során, hogy bőrödnek a legjobbat nyújthasd a Természet erejével.

Mi kell a bőrödnek?

  • értékes zsírsavak
  • vitaminok
  • ásványi anyagok

Természetesen mind-mind tiszta, organikus forrásból!

Mi nem kell a bőrödnek?

  • kémiai anyagok
  • vegyszerek
  • szintetikus összetevők
  • színező -és illatanyagok

Tehát semmilyen irritáló anyag nem tesz jót a bőrszárazság tüneteinek!

Kedvencem a hideg időkben …

Minden rosszban van valami jó. 🙂 Ahogy közelednek a hideg idők elkezdem felkészíteni a bőröm. Nyáron általában a bronzolajam a testápolóm, aztán ősszel váltok a Levendulás Testvajra. Hogy miért? Fel kell turbózni a bőr hidratálását, és én ilyenkor a zsírosabb termékekre esküszöm. És igen.. imádom, mert:

  • természetes fertőtlenítő és mélytápláló hatású, amely segíti a bőr nedvességtartalmának megőrzését
  • száraz és extraszáraz bőrtípusra kiválóan alkalmas, összetevői hidratáló, hámosító és regeneráló hatásúak
  • ápolja és védi a bőrt a kiszáradástól és gyógyítja az irritált felületeket
  • sejtregeneráló és feszesítő hatásával tökéletes védelmet nyújt
  • nem tömíti el a pórusokat, hosszan tartó kellemes puhaságot ad a bőrnek

A hidegen sajtolt kókuszolaj tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánssal, magas a vírus, baktérium -és gombaölő hatása. A kakaóvaj és sheavaj kiváló hidratáló és sebgyógyítók, az olívaolaj bőrirritációkra nyújthat megoldást. A sárga méhviasz sejtregeneráló, gyulladáscsökkentő és vastag védőréteget képez a bőrön, megóvja és puhává varázsolja a bőrt. A levendula illóolaj áldásos hatásait már sokan ismerik, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, és gyorsítja a sebgyógyulást. Ezek a 100% bio összetevők (csak párat soroltam fel, ezek mellett még nagyon sok tulajdonságukat ki lehetne emelni) mélyen táplálják bőrödet, hatóanyagokkal töltik fel, és segítik a bőrszárazság elleni védekezést.

Ekcéma kezelése

Az ekcémás bőrprobléma Magyarországon az emberek 15-20 %-át érinti, már-már népbetegségről beszélhetünk. Sajnos én sem vagyok kivétel. A környezetemben élők is sokan küzdenek a kellemetlen tünetekkel, így mindenképpen szerettem volna megoldást, segítséget találni erre a problémakörre.

Az ekcéma tüneteit fokozza, ha a bőrön keletkezett repedések elfertőződnek, amiért többnyire a Staphylococcus aureus nevű baktérium felelős, de gombák is megjelenhetnek. A Levendulás Testvaj összetevői, a kiemelkedő laurinsav-tartalmú szűz kókuszolaj vírus- és gombaölő hatása segíthet megelőzni az ilyen tovább fertőződést, továbbá a többi organikus összetevő jelentősen nyugtathatja a bőrt, ezen felül védőréteget képez a bőrön. Az ekcéma kezelésében nagy szerepe van a méhviaszban található propolisznak. A propolisz elősegíti a sebgyógyulást, a benne található természetes antioxidánsok felveszik a kesztyűt a gyulladásos folyamatokkal és fertőzésekkel. Ezen kívül a méhviasz alkotóelemei képesek elnyomni a hisztaminok felszabadulását a bőrben, ennek köszönhetően pedig a kisebesedés is jó eséllyel elkerülhető lehet.

A szteroid tartalmú krémeknek is hasonló funkcióik vannak, azonban ott számolni kell a mellékhatások lehetséges kialakulásával is míg a bio hatóanyagok biztonsággal alkalmazhatók, rendszeres használat mellett pedig jelentős mértékben enyhülhetnek a panaszok.

Olvass még az ekcéma természetes kezeléséről: https://coconutoilcosmetics.hu/ekcema-kezelese-kokuszolajjal/

Csípős hideg, száraz bőr? Testvaj! Az ősz és tél beköszöntével a hideg időjárás megviseli bőrünket. Igen, az enyémet is. Sajnos a bőrszárazság mellett ekcémás tünetekre is hajlamos vagyok. A bőr hidratáltságát és regenerációját többféleképp segíthetjük. Vegyük sorra mire figyelj a megelőzés és a kezelés során, hogy bőrödnek a legjobbat nyújthasd a Természet erejével.

Hogyan használd?

Vékony rétegeben kenj el a bőrödön egy mogyorónyi mennyiséget! Extrém száraz vagy sebes bőrfelületen is nyugodtan használhatod. Alkalmazd zuhanyzás után a még nedves bőrödön, így még mélyebben szívódnak fel a hatóanyagok.

Próbáld ki és írd meg nekem véleményed a webáruházban 🙂 a beérkezett gondolatokat ajándékkuponnal hálálom meg.

Ölel, Dóri

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel hírlevelünkre, elsők között értesülhetsz az akciókról és hírekről. 

Szia, örülünk, hogy itt vagy! 💚

SZEREZZ 10% KEDVEZMÉNYT!

Csatlakozz a Kókuszközösséghez extra ajánlatokért és 10% kedvezményért első vásárlásodra.

Nem küldünk spamet, bármikor leiratkozhatsz.