Kosár

100% bio, magyar kozmetikumok

15.000 Ft felett INGYENES szállítás

A csodás teafaolaj titkai – Hogyan használd jól?

Egy kis teafaolaj tudásmag

A természet minden kincsét nagy becsben tartjuk. Különösen azokat a növényi olajokat, amik áldásos hatásukkal az egészségünkre is jótékony hatással vannak. A teafaolaj a maga misztikus módján még ezek közül is kiemelkedik. Egyet azért még az elején szögezzük le: a teafának semmi köze az ég világon azokhoz a teákhoz, amiket megiszunk, de még a fákhoz sem. A teafa valójában egy ausztál őshonos cserje, ami akár hat-nyolc méteresre is megnőhet, és a leveleiből speciális desztillációs eljárással kinyerhető olaja miatt termesztik. Számos esszenciális olajhoz hasonlóan a teafaolaj sokoldalúan alkalmazható egészségünk megőrzése érdekében. A közvetlenül bőrre is kenhető, erősen fertőtlenítő hatású illóolaj kiválóan alkalmazható fertőzések, pattanások és korpás fejbőr ellen, néhány apró szabály betartásával.

Hatásos baktérium-, gomba- és vírusölő, gyulladáscsökkentő, és az immunrendszert is erősíti. Gyógyító tulajdonságát a terpinen-4-ol vegyületnek köszönheti. Jól kezeli a különféle bőrfertőzéseket, enyhén zsibbasztó hatásának köszönhetően fájdalomcsillapító hatású, így előszeretettel alkalmazzák rovarcsípések vagy fájdalmas bőrkiütések tüneteinek enyhítésére is.

A teafaolajban a fent említett mellett közel 100 olyan vegyület található meg, melyek potenciálisan gyógyító hatásúak lehetnek.

A teafaolaj erőssége miatt azonban önmagában és teljes valójában csak a körömgomba kezelésére ajánlott! Minden egyéb problémára vagy szépségünk és egészségünk megőrzésére más, 100% bio minősített alapanyagokkal keverve használjuk!

A Coconutoil Cosmetics Szőrtelenítés Utáni Olaj eleget tesz ennek a feladatnak. Egyrészt a kókusz-, a sáfrányos szeklice- és a búzacsíraolaj értékes zsírsavaival pótolja a nedvességet, és újjáépíti a lipidgátat, regenerálja a sérült hámréteget. Másrészt baktérium- és gombaölő hatásával megelőzi a szőrtüszők és a hámréteg begyulladását borotválkozás, epilálás és gyantázás után. Gyengéd fertőtlenítő képességét a szűz kókuszolaj magas laurinsav-tartalmának és a 100%-os tisztaságú teafa illóolajnak köszönheti. A levendula illóolaja végül megnyugtatja a begyulladt bőrt. Zsíros bőrűek is nyugodtan használhatják ezt a speciális olajkeveréket, mivel optimalizálja a faggyútermelést. A hiányzó faggyút pótolja, a túlzott faggyútermelődést viszont csökkenti hosszabb távon.

Mivel csak organikus, ehető minőségű összetevőket tartalmaz, amelyek előállítása során sem történik kémiai feldolgozás vagy módosítás, nem kell attól tartanod, hogy a bőr mikrosérülésein keresztül ártalmas anyagok jutnak a szervezetedbe. Nem okoz bőrirritációt, a bőr számára semleges a kémhatása. Nem tartalmaz alkoholt sem, ezért érzékeny bőrűek is nyugodtan használhatják, valamint az értékes bio esszenciális olajok úgy egészítik ki egymást, hogy koncentrációjuk lévén segítik a bőr regenerálódását és javítják ellenálló képességét.

Körömápolás teafaolajjal

A 100% bio kókuszolajat, ricinusolajat, teafaolajat, valamint neem olajat tartalmazó Bio Körömápoló olaj készítmény gyengéden és vegyszermentesen építi a kéz bőrének és a körmöknek a szerkezetét.

Segít megszabadulni a gombás tünetektől, hatásos a bőrszárazság ellen. Az üvegcsében keveredő ápoló olajok egymás hatását erősítve lépnek fel az egészséges állapot újraépítéséért. Itt sem kell attól tartanod, hogy a túlzottan magas koncentráció miatt a visszájára fordul a dolog, biztonsággal alkalmazhatod akár csak esetileg, akár kúraszerűen.

Teafaolaj arcra

Mint azt már fentebb említettük, a teafaolaj fertőtlenítő hatású és gyulladáscsökkentő, azaz a pattanások és aknék is eltűnhetnek végre a 100% bio Arcregeneráló és sminklemosó olaj használata mellett. A napi szennyeződések és baktériumok ellen duplán javasolt az arcápoló rutin beillesztésébe. A  levendula illóolaja szintén gyulladáscsökkentő, és nyugtatja is a bőrt. A pálmarózsa illóolaja ugyanezeken az előnyökön túl mérsékli a ráncosodást, és kellemes illattal leng körül, így a készítmény használatával egy lépésben gondoskodhatunk a napi szennyeződések és/vagy smink eltávolításáról és az arcbőrünknek kijáró mindennapi ápolásról.

Ennek a csak 100% bio minősített alapanyagokat tartalmazó készítménynek a bázisát két értékes növényi olaj adja. Mindkettő könnyen és gyorsan felszívódik, ezért különösen alkalmasak száraz, érett bőr ápolására, de zsíros bőrön is nyugodtan alkalmazhatóak. A szűz kókuszolaj rengeteg antioxidánst tartalmaz. Ezek pusztítják az öregedési folyamatokat beindító szabadgyököket. A telített zsírsavak és az antioxidánsok együttes hatásának köszönhetően jelentős a baktérium- vírus és gombaölő hatása is. Mélyen tisztít. Eltávolítja a festék szemcséit, segíti a szövet megújulását, védőréteget képez a bőrön, és szabályozza a faggyútermelődést. Nem kelt zsíros hatást, de természetes fényt ad az arcbőrnek.

A másik bázisolaj a hidegen sajtolt szőlőmagolaj. Rendkívül gazdag antioxidáns anyagokban, bioflavonoidokban és telítetlen zsírsavakban. Ezeknek az anyagoknak, főleg a resveratolnak az a feladata, hogy megvédje a szőlőbogyót a káros külső hatásoktól, például az erős napsugárzástól. Ugyanígy hat az arcbőrön is. Felveszi a harcot azokkal a behatásokkal, amelyek siettetik a bőr öregedését. Biztosítja a bőr simaságát, rugalmasságát, képes regenerálni a kollagén szöveteket, így javítja a petyhüdt bőr állapotát.

A megfelelő bőrápolás fontossága

Bőrünk az első számú védvonal a külvilág behatásaival szemben, ez véd meg az időjárási körülmények változásától, a sérülésektől, attól, hogy a testünket káros hatások érjék. A bőr felületi mikrosérülésein keresztül testünkbe jutó elemeket az immunrendszer feladata azonosítani és meleg fogadtatásban vagy pedig gyors kitessékelésben részesíteni.

Az immunrendszer erősítése úgy a legkönnyebben megvalósítható, ha szervezetünket nem terheljük káros-anyagokkal, sőt, segítjük a működését, például bio kozmetikumok által, káros-anyag mentes formulákkal, baktérium- és vírusölő hatású készítményekkel. Mindeközben ha még a bőrregeneráló folyamatokat is támogatjuk, csak nyerhetünk.

Tudatos bőrápolásra fel!

Ezek a bio kozmetikumok is hasznodra válhatnak

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel hírlevelünkre, elsők között értesülhetsz az akciókról és hírekről. 

Szia, örülünk, hogy itt vagy! 💚

SZEREZZ 10% KEDVEZMÉNYT!

Csatlakozz a Kókuszközösséghez extra ajánlatokért és 10% kedvezményért első vásárlásodra.

Nem küldünk spamet, bármikor leiratkozhatsz.