Kosár

100% bio, magyar kozmetikumok

15.000 Ft felett INGYENES szállítás

Interjú Oscar Larion sminkmesterrel

SMINKMESTER, ELŐADÓMŰVÉSZ, SZÉPSÉGSZAKÉRTŐ és MENTOR

Nehéz nem elfogultan nyilatkozni sikertermékünk ötletgazdájáról. Jelszava – miszerint „Tiszteljük és szeressük önmagunkat, hiszen nincs időnk a szomorúságra, mert az élet túl rövid ahhoz” – hamar átragad környezetére. Bejárta a világot, Japánban képezte magát és első magyar szakemberként dolgozott a New York Fashion Weeken is.

Engedjétek meg, hogy bemutassam nektek Oscar Larion sminkmestert.

Sokoldalú művész, szerteágazó tehetséggel megáldva. Tanult klasszikus és modern balettet, előadó művészetet. Több előadásban, játékfilmben is találkozhattunk vele, többek között a nagysikerű Alan Parker- Evita című filmben is. Több mint 18 éve van a sminkes szakmában, lehetősége volt számos világhírű divatcéggel együtt dolgozni. Hazánk legexkluzívabb eseményein és színházi produkciókban is dolgozott. Egy évadon keresztül saját TV műsorát is vezette. Tizenöt éven keresztül egy világcég nemzetközi márkájának a Maybelline New York sminkmestereként valamint, vele párhuzamosan, nyolc éven át a L’Oréal Paris szakmai vezetőjeként dolgozott. Jelenleg többek között cégünk partnere is, az EducationKulcsár program mentora, A MakeUp City művésze és sok egyéni produkció látványkreátora.

A kezdetek

Oscar Larion
Oscar Larion (Fotó: Kántor Katalin)

 

Sokféle területen kipróbáltad már magad. Miért döntöttél végül úgy, hogy sminkmester leszel? Hogyan kerültél közel a szakmához?

Egyáltalán nem akartam ezzel foglalkozni, meg se fordult a fejembe. Akkor a színházi éveimben egyszerűen csak kiakartam ragyogni, így adódott, hogy egy új szerepem alkalmával, elkezdetem magamat kisminkelni az előadásomra, ami kb. 3 órás próbálkozás után lett olyan, amivel már kiléphettem a színpadra. Sikerélmény övezte a próbálkozásomat. A színházi éveimnek köszönhetem, hogy magával ragadt az érzés és az utamba sodorta a lehetőségeket: filmes, maszkos szakemberektől, a szakma nagyjaitól leshettem el a fortélyokat. Majd sminkmesterként vizsgáztam, aztán hagytam sodródni magam az árral: egyik munka után jött a másik. Akkoriban kuriózum volt, hogy fiú, aki sminkel, hmmm…hamar híre ment…így hívtak fel egyszer a L’Oréal-tól, hogy hallottak rólam és szeretnének kipróbálni. A színházi próbák, előadások mellett nagyon nehezen sikerült összeegyeztetni. Magunk közt legyen mondva fogalmam sem volt róla, hogy mi az a L’Oréal. Én színházi ember voltam, mindennap reggel tíztől este tizenegyig bent voltam a színházban, TV-t nem néztem, újságot nem olvastam, honnan tudtam volna, hogy a színházon kívül is van élet. Nehezen, de összejött az a próbasminkelés, ami után eltelt egy hónap és újra megcsörrent a színházban a telefon, akkor közölték velem, hogy engem választottak. Csak úgy vállaltam el, hogy nekem a fő prioritás a színház, ha összeegyeztethető a két dolog akkor oké, ha nem, sajnos nem tudom vállalni. Aztán egyre nagyobb és nagyobb feladatokat, kihívásokat kaptam és döntenem kellett. A sminkelést választottam – amit, azóta se bántam meg, imádom.

Ars poetica

Aki megismer, azonnal a szívébe zár Téged. Mi a titkod? Mi az ars poeticad?

A folyamatos változóval lépést tartani: maga az élet. Különleges lehetőség élni, szeretni, alkotni. Nagyon kíváncsi ember vagyok, minden érdekel, amit nem ismerek. Amit megismertem megszelídítem, mert gyengém a szépség és a szeretet, ami mozgat napot és minden csillagot.

Sminkmesterként nem mindig a természetesség a fő mérvadó, gyakran az emberek megfeledkeznek egészségük, testük ápolásáról. Te azonban mindig is fontosnak tartottad az ápolt, igényes arcbőrt. Miként ismerkedtél meg a Coconutoil Cosmetics-szel?

Véleményem szerint semmilyen smink nem mutat jól, ha nem megfelelő a bőr aládolgozása, ápolása. Minden smink készítésekor a legfontosabb, hogy korosztálynak, bőrtípusnak megfelelően ápoljuk a bőrünket, mert így hosszútávon megőrizhető a bőr rugalmassága. A találkozás…hmmm… Megláttam a facebook oldalukat, majd a termékeiket és adandó alkalommal megvettem az ajakápolójukat, amit azóta is használok. Volt egy ekcémás esetem a TV-ben, az illető nem kezelte bőrét, 5 perc múlva viszont kamera elé kellett állnia. Semmi nem maradt meg az ekcémás bőrén…mindent kipróbáltam már de még így sem, bepánikoltam. Végső elkereseredettségemben jó vastagon az egész arcát bekentem a Coconutoil ajakbalzsammal, mert már csak azt nem próbáltam ki… és működött ezen keresztül már fent maradt az alapozó és a lehetőségekhez képest szép is lett, a kamerában nem látszódott a problémás bőre. Ezt a kis kalandomat megosztottam velük és elkezdtünk beszélgetni –  majd azon kaptam magam, hogy már egy egész listát írtam, milyen jó lenne ha lenne ilyen és ilyen természetes kozmetikum… amit, Dóri szépen lassan el is készített, hát szerelem első próbálkozásra.

Hogyan jött az organikus szépségápolás szeretete?

Japánban volt szerencsém tanulni, majd később a New York Fashion Weeken lépten nyomon belebotlottam és láttam is az szemet gyönyörködtető végeredményt. Itthon kerestem, kutattam, amikor rátaláltam nagyon boldog voltam. Aki egyszer kipróbálja nem igazán fog mást használni.

Természetesség és innováció

10457605_592344940881126_3270331046170386043_n

Innovatív megoldás a sokak által áhított dús ajkakra egy tű és fájdalom mentes, természetes kozmetikumot találni. Miként jött az ötlet?

Méltatlanul elhanyagolják itthon az emberek az ajkuk ápolását. Nap, mint nap látom nem csak a munkámból kifolyólag, hanem tömegközlekedéseken is, hogy herpeszes, ki van száradva, az elhalt hámsejteket rágják az emberek; én ajakmániás vagyok. Nem kell, hogy fesse magát valaki, de legyen szép, ápolt, puha és érzéki az ajka, hisz a csábítás második legfontosabb kelléke. Ezért nagyon megörültem, hogy Dóri fogékony volt erre és zsenialitásának köszönhetően egy olyan természetes összetevőkben gazdag ajakradírt készített, ami ápolja, serkenti az ajak vérkeringését így teltebbnek mutatja. Egyszerűen imádom, az ajakbalzsammal együtt végre megvan a csodafegyverem, ami egy percen belül visszaállítja a számomra elfogadható ajakminőséget.

Milyen alternatív problémákra jelenhet megoldást még a termék?

Hámsérülés, gombás fertőzés, herpesz, ekcéma a stresszes helyzetek velejárói – ezek csak azok, amikkel a legtöbbet találkozok. A természetes magas hatóanyagának köszönhetően a Coconutoil készítményekkel kordában lehet tartani ezeket a mindennapos dolgokat is, sőt a megelőzés még fontosabb, ezért érdemes körültekintően megválasztani a kozmetikumainkat.

Mindig új ötlettel rukkolsz elő, így nem lepődnék meg, ha most is tervezgetnél valamit… Van most titkos projekt készülőben?

 Összeálltunk hárman Plitz Zoltán Andrással (ExecutiveCoach) és Süle Kati (PersonalStylist, Stílus Ikon) és megalkottuk a Soul Fashion Beauty Demokratáit. Előadásokat tartunk cégeknek, hisszük, hogy az önismeret által, sokkal hatékonyabb, kiegyensúlyozottabb, magabiztosabb, szebb és sikeresebb lehet az ember. Workshopjainkal szeretnénk segíteni, hogy mindenki magtalálja önmagát.

Köszönöm  Oscar!

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel hírlevelünkre, elsők között értesülhetsz az akciókról és hírekről. 

Szia, örülünk, hogy itt vagy! 💚

SZEREZZ 10% KEDVEZMÉNYT!

Csatlakozz a Kókuszközösséghez extra ajánlatokért és 10% kedvezményért első vásárlásodra.

Nem küldünk spamet, bármikor leiratkozhatsz.