Körömápolás tippek kókuszolajjal Javában tombol a csapadékos idő és az erős szél, hamarosan pedig beköszönt a fagyos tél, mely a fő időszaka a száraz bőrnek és cserepes ajkaknak. Ezek megóvására a tudatosabbak már az első szelesebb napoktól fokozott figyelmet szentelnek. Azonban kezeink és körmeink sem maradhatnak ápolás nélkül, hiszen a borús napok színfoltja lehet a kedvenc őszi körömlakkunkkal készült manikűr, amit tönkretehet a repedezett köröm és a száraz körömágybőr. Öt egyszerű dolgra kell figyelned, melyekkel megelőzheted, hogy a hideg kárt tegyen körmeid állapotában.

Körömápolás tippek kókuszolajjal

Javában tombol a csapadékos idő és az erős szél, hamarosan pedig beköszönt a fagyos tél, mely a fő időszaka a száraz bőrnek és cserepes ajkaknak. Ezek megóvására a tudatosabbak már az első szelesebb napoktól fokozott figyelmet szentelnek. Azonban kezeink és körmeink sem maradhatnak ápolás nélkül, hiszen a borús napok színfoltja lehet a kedvenc őszi körömlakkunkkal készült manikűr, amit tönkretehet a repedezett köröm és a száraz körömágybőr. Öt egyszerű dolgra kell figyelned, melyekkel megelőzheted, hogy a hideg kárt tegyen körmeid állapotában.

KÖRÖMÁPOLÁS TIPPEK KÓKUSZOLAJJAL – 1: PUHÍTÁS

Kézfejünk bőrápolása kötelező ebben az időszakban. Azonban körmeink is sérülékenyek és hajlamosak a nedvességtartalmukból veszíteni. Szerezz be egy intenzíven hidratáló kézkrémet, mellyel a legfontosabb, hogy kézmosás után ápold a kezeidet. Masszírozd bele a bőrödbe, külön figyelmet szentelve a körmeid tövénél található vékony szarurétegre, a kutikulára.

KÖRÖMÁPOLÁS TIPPEK KÓKUSZOLAJJAL – 2: KÉNYEZTESD A KUTIKULÁT

A gyorsabb és egészségesebb körömnövekedés érdekében érdemes elkerülni a kutikula berepedezését és kiszáradását, az ő feladata ugyanis a puha, növekvő körömrész védelme, a baktériumok kizárása a körömágyból. Nem csak látványban kellemetlen a finom kis bőr repedtsége, fájdalmakkal is járhat. Érdemes éjszakára egy organikus kókuszolajban gazdag A és E vitamint tartalmazó körömápoló olajat alkalmazni, mely kondicionálja a körömágyat.

KÖRÖMÁPOLÁS TIPPEK KÓKUSZOLAJJAL – 3: FORMÁZÁS ÉS VÉDELEM

Időjárástól függetlenül igaz, hogy a hosszú körmök hajlamosabbak a beszakadásra és repedésre, mint a rövidek. Rendszeresen reszeld őket számodra kényelmes méretűre, vigyél fel rájuk egy réteg védőlakkot. Ha jelenleg gyengének és töredezésre, lemezedésre hajlamosak körmeid ajánlott kifejezetten ilyen problémákra kifejlesztett erősítő körömlakkot használnod, mely C és E vitaminban gazdag.

KÖRÖMÁPOLÁS TIPPEK KÓKUSZOLAJJAL – 4: KERÜLD A SÉRÜLÉSEKET

A legrosszabb dolog, amit a körmeiddel tehetsz, ha acetonos körömlakklemosóval távolítod el a lakkodat, majd forró vízben mosogatsz és végül órákon át áztatod magad a forró vízben. Óvakodj ezektől. Ha még mindig acetonos lemosót használsz, mihamarabb szabadulj meg tőle és szerezz be egy acentonmentes változatot. A mosogatást sajnos nem lehet tavaszig megúszni, de egy gumikesztyű megoldást nyújthat. A gőzölgő kádban fürdőzés pedig bármennyire is csábító ilyenkor, a tested egész bőrfelületének érdekében kerülni kell.

KÖRÖMÁPOLÁS TIPPEK KÓKUSZOLAJJAL – 5: VITAMIN

Szerintem egyetértünk benne, hogy kockázatos döntés C vitamin nélkül hagyni immunrendszerünket a hideg évszakokban. Biztosítsuk körmeink számára is az ideális táplálást. A biotin (B7) létfontosságú vitamin, Fő feladata, hogy testsejtjeinknek energiát szolgáltasson, az anyagcsere folyamatokat beindítsa, illetve pozitív hatással van bőrünkre, hajunkra és körmeinkre. A gyenge körmök elkerülése érdekében fogyassz tudatosan mogyorót, mandulát, diót, zabot, mákot, spenótot és édesburgonyát. Ezek tartalmaznak kiemelkedő mennyiségben B7 vitamint. Rengeteg finom csemege készíthető ezekből a vegán alapanyagokból. A sülő édesburgonya és a pirított mogyorók illatával telt lakásnál többre nincs is szükség az esős napokon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.