Körömápoló olajunk bemutatkozik! kÖRÖM-percek Sokszor nem fordítunk kellő figyelmet körmünkre, hiszen pont az a napi 10 perc az, amit az S.O.S elvégezendő teendőink miatt megspórolunk. Pedig nem csupán esztétikai szempontból érdemes figyelmet fordítani körmeink állapotára. Persze nyilván nem előnyös, ha ápolatlan manikűrrel jelenünk meg nyilvános helyen, hiszen az sokak számára az igénytelenséget hordozza magában. Azonban mindemellett komoly egészségügyi okai is vannak annak, hogy miért szánjunk körmünk ápolására még egy kis időt.

Körömápoló olajunk bemutatkozik! kÖRÖM-percek

Sokszor nem fordítunk kellő figyelmet körmünkre, hiszen pont az a napi 10 perc az, amit az S.O.S elvégezendő teendőink miatt megspórolunk. Pedig nem csupán esztétikai szempontból érdemes figyelmet fordítani körmeink állapotára. Persze nyilván nem előnyös, ha ápolatlan manikűrrel jelenünk meg nyilvános helyen, hiszen az sokak számára az igénytelenséget hordozza magában. Azonban mindemellett komoly egészségügyi okai is vannak annak, hogy miért szánjunk körmünk ápolására még egy kis időt.

Körömproblémák

A körömproblémákat két csoportba sorolhatjuk. Az egyik csoportba tartoznak azok az elsősorban esztétikai elváltozások, amelyeket a különféle külső tényezők idéznek elő. Ilyen lehet a hideg időjárás, a sokszori kézmosás, valamilyen vegyszerek sűrű használata, a helytelen körömápolás, a gyakori lakkozás. A színbeli, alaki, „állagbeli” (kemény, puha, töredező, szakadó) elváltozások utalhatnak például a helytelen táplálkozási szokásainkból adódó vitamin- vagy ásványianyag-hiányra, de valamilyen betegségre is.

Összegyűjtöttünk pár érdekességet, amit biztosan nem figyeltél még meg saját magadon: amennyiben a körömágynál található apró, fehér félhold vörösre színeződik, az a szívbetegség előrehaladott voltára utaló tünet lehet. Amennyiben a félhold fehér ugyan, ám mérete a megszokottnak többszörösére nő, felmerül a pajzsmirigy alulműködésének gyanúja. A nagyon nagy körömhold szívinfarktusra való hajlamot, a túl kicsi szívműködési elégtelenséget, keringési zavarokat tükrözhet. Cukorbetegségre enged következtetni, amennyiben a körömholdat egy vízszintes vonal határolja el a köröm többi részétől.

Körömápoló Olaj a szép és erős körmökért

Különleges olajokból és esszenciális illóolajokból áll, amelyeket úgy válogattunk össze, hogy mindegyik felvegye a harcot a kórokozókkal, de egyben táplálja, erősítse is a körmöt. Minden összetevő ehető minőségű, így biztos lehetsz abban, hogy csak olyan terméket használsz ami egészségedre sem káros… Gondolj csak bele, milyen következményekkel járt volna, ha az eddig használt kozmetikumokat lenyelted volna! A sok kémiai anyag azonnal elkezdett volna dolgozni a szervezetedben, ami akár betegségekhez, intenzív rosszul létekhez is vezethetett volna… A kókuszolaj telített zsírsavai nemcsak regenerálják a bőrt, de a laurinsav, kaprilsav és az antioxidánsok kombinációja természetes baktérium- és gombaölőszer is. A ricinusolaj sűrű, lassú felszívódású olaj, amely ellenálló körmöket biztosít, táplálja és hidratálja a köröm egyes részeit. A 100%-os tisztaságú teafaolaj elismert gyógyír fertőzésekre. A neemolaj zsírsavakban, E-vitaminban, valamint esszenciális aminosavakban gazdag. Antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása miatt irritációk, felületi sérülések esetében alkalmazzák.

Az olajkeveréket emellett természetes A- és E-vitaminnal dúsítottuk. Az A-vitamin fontosságát a bőrápolásban az adja, hogy csökkenti a kollagén lebomlását, és elősegíti, hogy kollagénből új kötőszövetrostok képződjenek. Az A-vitamin hiánya esetén a köröm töredezetté, fénytelenné válik.

Ráadásul nagyon egyszerű a használata: tölts egy kis tálkába langyos vizet, majd csepegtess bele 5-10 csepp olajat, a tálka nagyságától függően. Áztasd benne a körmödet 15 percig, majd öblítsd le langyos vízzel, és töröld szárazra a körmöket!

De akár  közvetlenül is alkalmazhatod az olajat: cseppents 1-1 cseppet a körmödre minden ujjadon. Masszírozd a körömágyadba, illetve dörzsöld a körmödbe az olajat!

Ezt ne felejtsd el akár heti többször megismételni és az eredmény egészséges, szép, ragyogó köröm!

Összetevők: kókuszolaj, ricinusolaj, 100% tisztaságú teafaolaj, neemolaj, A-vitamin, természetes E-vitamin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.