Kosár

100% bio, magyar kozmetikumok

15.000 Ft felett INGYENES szállítás

Maradj otthon – de meddig és hogyan?

Napjaink talán legnagyobb kihívása most épen tartani a lelkünket, mert merőben változott meg sokunk napi rutinja, ami kilengésekhez vezethet. És ezt akkor most szögezzük is le, hogy ez az egész abszolút normális. Normális, ha nem megy egyik napról a másikra az átállás, a lecsendesedés, a visszahúzódás az otthonainkba, és azért nehéz, mert mindenki másképp kezeli a helyzetet, még családon belül is. Nekünk is, mint minden magyar kisvállalkozónak, most új kihívásokkal kell szembe néznünk. Ez egy dolog. De közben emberileg is furcsa átesni a változásokon, és hiszem, hogy hasznunkra válhat ez az egész. Valahogy, valamikor biztosan.

Nézzük a dolgok jó oldalát

Persze nem fogunk hurrá-optimistáskodni, mert senki nem tudja meddig tart ez az egész. Amit tudunk, hogy az online tér kitágult és sok új lehetőséget rejt, amit  előnyödre fordíthatsz. Ott vannak például az online jóga órák és edzések, amik mindenképp hasznosak, hiszen a testmozgás endorfint szabadít fel a szervezetben. Kifejezetten kínos az elején nekilátni a tv előtt bohóckodni (kipróbáltam), de aztán valahogy a huszadik perc környékén elfogadod, hogy most ez van. És beleállsz, megcsinálod, utána pedig egy kicsit tényleg kisüt a nap a szívünkben. Tudom, hogy egy normális hétköznap is kihívás a mozgást beiktatni, és most, hogy mindezt a négy fal közt kell megtenni még “érdekesebb” a helyzet. De jót tesz, hidd el, légy nyitott, próbáld ki! Aztán egy csomó könyv/kurzus szintén egy kattintásnyira van tőlünk. Ha lefekvés előtt csak mondjuk fél órát olvasol vagy fejleszted magad, az kikapcsolódás és megnyugvás az elmének. És most arra kell a legjobban vigyáznunk, hogy a testünk és a lelkünk (vagy elménk, kinek hogy tetszik), jól jöjjön ki ebből az egészből.

Felejtsd el a stresszt

A mindennapi stressz az otthonunkba költözött. Jelen van. Másképp, mint máskor, de érezhető. A szorongás viszont nem megoldás, helyette most sokkal nagyobb szükség van az önbizalmadra, az önmagadba vetett hitedre. Tényleg! Próbáld meg átprogramozni a gondolkodásod és megoldásközpontú fókuszra berendezkedni. Erre azért van szükség, mert most aztán kell a kreativitás, hogy sikerrel átlendülj a problémákon. A megváltozott világunkban megváltozott viselkedésre van szükség. A változások bennünk viszont nem jönnek egyik napról a másikra, ezért elég, ha ma csak elhatározod, holnaptól pedig tudatosan oda figyelsz arra, hogy milyen élethelyzetet hogyan kezelsz. Együtt vagyunk ebben most nyakig, úgy is fogunk kijönni. Hozd ki a lehető legtöbbet ebből a tanulási időszakból. A stressz erőteljesen gyengíti az immunrendszert, de nem csak ez a gond, hanem hogy alapjáraton változtatja meg a hangulatunkat, viselkedésünket. Nem feltétlenül a járvány a legnagyobb veszély ami leselkedik ránk és szeretteinkre, hanem inkább az, hogy mit hoz ki belőlünk, a környezetünkből, és a megszokott “biztonságos” világunkból ez az egész élethelyzet. Nem a szorongás fog előrébb vinni, hanem a figyelem és a kommunikáció. Magaddal, a környezeteddel.

Bújj el otthon

Készíts egy listát azokról a dolgokról, amik korábban kikapcsoltak, és ha szükséges, alakítsd át otthoni verziókká. Ha például imádsz a természetben kóricálni -ahogyan én is- most a youtube természetfilmei jelenthetnek menekvést, amiknek köszönhetően olyan helyekre juthatsz el -virtuálisan- ahová egyébként nem merészkednél el. Egy kis mélytengeri búvárkodáshoz mit szólsz? 🙂 Rajzolj, zenélj, olvass, főzz, fürödj vagy zuhanyozz órákig, definiáld magad újra, ha van kedved. Ha nincs kedved, csinálj hozzá, mert most nem igazán van más opció, és sokkal jobb elfogadni, hogy ez a helyzet, mint morcoskodni azon, amin per pillanat nem tudunk változtatni.

Aromaterápia

Egy létező és bizonyítottan jótékony rituálé is segíthet abban, hogy kiszabadulj a körülmények elnyomása alól. Az aromaterápia az illóolajok segítségével történő gyógyítás tudománya, lényege abban rejlik, hogy a szagláson keresztül az agyat stimulálja. A legnépszerűbb és széles körben ismert, aromaterápiás felhasználásra is kiváló illóolaj a levendulából nyerhető ki. Otthoni aromaterápiához én ezeket javaslom:

Levendula illóolaj

Tiszta, virágos illatával ellazít, kikapcsol, segíti a lecsendesedést, megnyugvást.

Édesnarancs & mandarin illóolaj

Édes, citrusos illatával jó kedvre derít, ösztönzőleg hat

Teafa olaj

Friss illatával tisztítja az elmét, élénkít

Menta olaj

Frissít, felvillanyoz, cselekvésre késztet

Rövid út. Megváltoztatom a világot: megváltozom.

Osvát Ernő

Levendulát tartalmazó bio kozmetikumok – A magas szintű bőrápoláson túl a testi-lelki harmóniáért Citrusos illatok – Öröm és kényeztetés Frissítő bőrápolás – A fizikai & mentális EGÉSZségért Fagyaszd le a szorongást – Bio menta illóolajjal a magabiztosságért Mindannyiunknak kitartást kívánok, és bízom benne, hogy sikerült egy picit más megvilágításba helyezni néhány dolgot. Ha segítségre van szükséged, írj nekünk a marketing@coconutoilcosmetics.com email címre, vagy küldj üzenetet instagramon! Minden jót, Dóri

Levendulát tartalmazó bio kozmetikumok

A magas szintű bőrápoláson túl a testi-lelki harmóniáért

Citrusos illatok

Öröm és kényeztetés

Frissítő bőrápolás

A fizikai & mentális EGÉSZségért

Fagyaszd le a szorongást

Bio menta illóolajjal a magabiztosságért

Mindannyiunknak kitartást kívánok, és bízom benne, hogy sikerült egy picit más megvilágításba helyezni néhány dolgot.

Ha segítségre van szükséged, írj nekünk a marketing@coconutoilcosmetics.com email címre, vagy küldj üzenetet instagramon!

Minden jót,
Dóri

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel hírlevelünkre, elsők között értesülhetsz az akciókról és hírekről. 

Szia, örülünk, hogy itt vagy! 💚

SZEREZZ 10% KEDVEZMÉNYT!

Csatlakozz a Kókuszközösséghez extra ajánlatokért és 10% kedvezményért első vásárlásodra.

Nem küldünk spamet, bármikor leiratkozhatsz.