Kosár

100% bio, magyar kozmetikumok

15.000 Ft felett INGYENES szállítás

Meddig és miért áll el? A kozmetikumok szavatossága

Válaszok a kozmetikumok szavatosságával kapcsolatban

Időnként előfordul nálunk -és nem csak nálunk, de mi legalább elmondjuk- hogy a rövid lejárati idővel rendelkező kozmetikumokat jóval kedvezményesebben szerezhetik meg a vásárlók. Azonban a lejárati dátum közel sem jelenti azt, hogy ezen túl ne lenne használható egy termék. Ha bontatlan csomagolásban és stabil hőmérsékleten kerültek tárolásra -mint nálunk-, akkor a kozmetikumok zöme a lejárati időn túl is biztonsággal alkalmazható.

Tartósítószerek a kozmetikumokban

A kozmetikumok tartósítására sokféle vegyület használható. A legnépszerűbb ezek közül az alkohol, mi azonban kizárólag ehető minőségű bio összetevőkkel dolgozunk. Így hát a Coconutoil Cosmetics biokozmetikumai nem tartalmaznak mesterséges tartósítószert, mint ahogyan semmi mást sem, ami természetellenes. A kozmetikumok tartóssága az elképesztően tiszta és magas minőségű olajoknak illetve a hozzáadott természetes E-vitaminnak tudható be.

Természetes tartósság

? Bármely növényi olaj annál tovább őrzi meg a minőségét, minél inkább telített zsírsavakat tartalmaz. A kókuszolaj oxidációra, avasodásra való hajlama alacsony, hiszen a telített zsírsavak stabilabbak. A kókuszolaj is éppen ilyen molekulákból “tevődik össze”, és nem is nyúlunk hozzá. Sem fehérítésnek, sem hevítésnek, sem más kémiai eljárásnak nem vetjük alá. Úgy stabil, ahogy a természet megalkotta.

Tehát még egyszer: Mi kizárólag hidegen sajtolt, nyers, azaz extraszűz, fehérítetlen és minden esetben módosítatlan kókuszolajat használunk kozmetikumainkban. A növényi zsírok eltarthatóságát természetes antioxidánsokkal növelhetjük, mi E-vitamint adunk az olajokhoz.

A kókuszolaj többszörösen telített zsírsavai miatt igen stabil, akár 3-4-5 évig minőségromlás nélkül alkalmazható, ha még nem került felbontásra. A kókuszolajhoz hasonlóan stabilak még az egyszeresen telített zsírsavak alkotta növényi olajok, mint amilyen a mandulaolaj, sárgabarackmag olaj, avokádó olaj. Ha egy növényi olaj önmagában gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, mint pl. az argánolaj vagy a szezámmag olaj, akkor többszörösen igaz a fenti állítás. A Coconutoil Cosmetics készítmények alapjaiul szolgáló kókuszolaj stabilitása miatt tehát nem kell aggódni.

Minden stabil

A keverékek stabilitását a bőrre is jótékony hatású antioxidánsokkal fokozzuk, így téve lehetővé azt, hogy még a szavatossági idő leteltével is megőrzik kiváló minőségüket. A bontatlan üvegcsék és tégelyek stabil hőmérsékleten kerülnek tárolásra (19 fokon), ahol az olajok jellemzően szilárd állapotban várják a rendelésed. Raktárunkban sötét helyen fénytől védve tároljuk a termékeket, és hozzád is igyekszünk “egészben” eljuttatni. Biológiailag lebomló térkitöltő habot és 98%-ban újrahasznosítható csomagolóanyagokat használunk, amelyek egytől-egyig visszaválthatók.

A túlnyomórészt kókuszolaj tartalmú natúrkozmetikumok 21 fok felett válnak folyékonnyá, vagy vesznek fel könnyedebb textúrát. A testápoló és masszázsolajok valamint a testvajak és krémek a bőrödön olvadnak és válnak vele eggyé.

Felbontás utáni eltarthatóság

Ha egy kozmetikumot felbontasz, a számláló akkor indul csak el igazán. A bőrről és a környezetből a tégelyekbe/üvegcsékbe jutó anyagok könnyebben oxidálhatják a termékeket, különösen igaz ez a natúrkozmetikumokra.

Ha sokáig szeretnéd élvezni a kókuszos kényeztetést -és van akkora mázlid, hogy a rövid lejáratú termékekből válogathatsz– akkor ezekre ügyelj, nagyon:

-Ne kerüljön víz a tégelybe vagy üvegcsébe! A víz könnyen és gyorsan avasíthatja a termékeket, mi sem teszünk vizet egybe sem. A legjobb, ha a kozmetikumok a bőrön érintkeznek csak vízzel. Az arcszérum és sminklemosó olaj esetében kifejezetten ajánlott nedves bőrön alkalmazni, de a testvajak esetében is hatásosabb a bőrápolás, ha nedves bőrön oszlatod el.

-Ne nyúlj bele kézzel! Ezt a legnehezebb kibírni, de használj spatulát, kiskanalat, bármit, amivel kibányászhatod a tégelyekből az utolsó cseppet is. (Ez az ajakbalzsamokra nem érvényes, annyira imádni fogod őket, hogy nem lesz idejük oxidálódni).

Általánosságban elmondható, hogy felbontástól számított fél évig biztonsággal használhatók biokozmetikumaink. Ha azonban számodra kedvezőtlen változást tapasztalsz a termék állagában/illatában, akkor nyugodtan keress minket és segítünk eldönteni, hogy menjen, vagy maradjon.

Garancia

Fontos megemlíteni, hogy minden-de-minden termékünkre érvényes a pénzvisszafizetési garancia, lejárati idő ide vagy oda.

Azért készítünk biokozmetikumokat, hogy természetes módon, magas minőségben kivitelezett termékekkel segítsünk bőrproblémák megoldásában, a hétköznapok élvezetesebbé tételében, és az “énidő” kimaxolásában, úgy, hogy ez még fenntartható is legyen. Hidd el, jót akarunk.

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel hírlevelünkre, elsők között értesülhetsz az akciókról és hírekről. 

Szia, örülünk, hogy itt vagy! 💚

SZEREZZ 10% KEDVEZMÉNYT!

Csatlakozz a Kókuszközösséghez extra ajánlatokért és 10% kedvezményért első vásárlásodra.

Nem küldünk spamet, bármikor leiratkozhatsz.