Kosár

100% bio, magyar kozmetikumok

15.000 Ft felett INGYENES szállítás

Bőrproblémák és megoldások kókuszolajjal – I.

Új sorozatunk első részében a bőr egészségével szeretnénk foglalkozni.

Évszakváltáskor nem csak a természet, hanem az emberi szervezet is alkalmazkodik a változásokhoz. Áprilisban a szeszélyes időjárás tovább fokozhatja a bőrproblémák előtérbe kerülését, ezért összeszedtük pár pontban, hogy mikor mit érdemes bevetni a panaszok mérséklése vagy elkerülése érdekében.

Kicserepesedett ajkakra

A száraz ajkak a téli-tavaszi időjárásváltozások elsőszámú velejárói. Meg persze a kevés folyadékbevitelé is. A szeles, hideg-meleg változó idő sem könnyít a helyzeten, valamint erősödik az UV sugárzás mértéke is, ezért mély ápolásra szorul az ajkak érzékeny bőre.

Megoldás

A kókuszolaj a kakaóvajjal kombinálva mélyen ápolja és hámosítja a száj bőrét. A kókuszolaj ráadásul védőréteget von rá, amely ellenáll a külső hatásoknak. Fizikai védelmet jelent továbbá az a réteg is, amelyet a méhviasz hagy a bőrödön. Ezeknek az összetevőknek köszönhetően sem a szél, sem az erős napsütés nem árthat az ajkaidnak.

A szűz kókuszolaj emellett a magas laurinsav-tartalma révén baktérium-, vírus- és gombaölő tulajdonsággal is rendelkezik. Nem hagyja elfertőződni a sérüléseket, így a felrepedezett vagy herpeszes száj hamar begyógyulhat, visszaállhat a bőrfelület egészséges működése, természetes rugalmassága.

Az Original Ajakápoló Balzsam tökéletes alapozást biztosít a rúzsozás előtt is. Mivel gondoskodik a hidratálásról, tartós rúzst is választhatsz. (Azok ugyanis kevesebb hidratáló összetevőt tartalmaznak.) Ha pedig egyáltalán nem szeretnél rúzst használni, az Ajakbalzsam helyettesíti a színtelen szájfényt, mivel visszaadja az ajkak természetes fényét.

Száraz, húzódó arcbőrre

Az arcbőrünk a legvédtelenebb részünk a külső behatásokkal szemben, hiszen nem tudjuk óvni +1 réteggel, nem járhatunk minden nap símaszkban. Pedig milyen jó lenne néha, nem? 😀
Viccet félretéve: az arcbőr védelmében érdemes olyan kozmetikumokat választani, amelyek megbízható, károsanyagmentes összetevőkkel rendelkeznek. Ez azért fontos, mert a levegő, a szél, és az UV sugárzás éppen elég kihívást állítanak a bőrnek, nem kell tovább nehezíteni a pályát például alkohol vagy parabén tartalmú krémekkel és szérumokkal. Ezek ugyanis tovább száríthatják a bőrt, a bőrszárazság pedig mikrorepedéseket eredményez a bőrön ami kellemetlen bőrérzettel és más tünetekkel párosulhat.

Megoldás

A tudatos arcápolás fontosságát nem győzzük hangsúlyozni. Az arcápolás egy komplex feladat, így olyan összetevőkből álló kozmetikumokat javaslunk, melyeket 100% bio növényi olajok és természetes E vitamin alkot.

A kókuszolaj egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy képes mélyrehatóan hidratálni bőrünket, hogy az bársonyosan puha és selymes legyen. Másik nagy előnye, hogy védelmet nyújt arcbőrünknek az elzsírosodás ellen.

Az E- vitamin egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy kiválóan hidratálja a bőrt, ami így nem veszíti el, vagy visszanyeri a rugalmasságát és lágyságát, ezen kívül feszesen tartja azt. Antioxidáns, sejtvédő és vitalizáló tulajdonsága is ismert, ezzel növelve öregedésgátló hatását. Védelmet nyújt a szabadgyökök romboló hatása ellen, és regenerálja a sérült sejteket, ezen felül segít megvédeni a bőrt az erős UV-sugárzástól.

Használata minden bőrtípushoz ajánlott. Fontos még megemlíteni, hogy olajokat tartalmazó készítményekben növeli azok eltarthatóságát.

Ekcéma ellen

Az ekcéma manapság már sajnos népbetegségnek számít. Ez nem más mint a bőr felszíni gyulladása, hátterében többnyire valamilyen allergia, intolerancia áll. A legtöbb esetben szteroid tartalmú krémmel kezelik, azonban -a helyzet súlyosságától függően- vannak természetes megoldások is.

Az ekcéma tüneteit fokozza, ha a bőrön keletkezett repedések elfertőződnek, amiért többnyire a Staphylococcus aureus nevű baktérium felelős, de gombák is megjelenhetnek. A Coconutoil Cosmetics legfőbb alapanyaga, a kiemelkedő laurinsav-tartalmú szűz kókuszolaj vírus- és gombaölő hatása segíthet megelőzni az ilyen továbbfertőződést. Ráadásul az általunk ekcéma ellen ajánlott készítmények 100% bio összetevőik és méhviasz tartalmuk révén jelentősen nyugtathatják a bőrt, ezen felül védőréteget képeznek a bőrön.

A szteroid tartalmú krémeknek is hasonló funkcióik vannak, azonban ott számolni kell a mellékhatások lehetséges kialakulásával is míg a bio hatóanyagok biztonsággal alkalmazhatók, rendszeres használat mellett pedig jelentős mértékben enyhülhetnek a panaszok.

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a bejegyzést, ha úgy gondolod hasznos lehet bármely ismerősöd számára, oszd meg vele bátran!

A jövő héten újabb 3 bőrtünet enyhítésével fogunk foglalkozni, ezek pedig: fejbőr egészsége, napégés enyhítése, sebkezelés.

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel hírlevelünkre, elsők között értesülhetsz az akciókról és hírekről. 

Szia, örülünk, hogy itt vagy! 💚

SZEREZZ 10% KEDVEZMÉNYT!

Csatlakozz a Kókuszközösséghez extra ajánlatokért és 10% kedvezményért első vásárlásodra.

Nem küldünk spamet, bármikor leiratkozhatsz.