Sárga méhviasz – arany a bőrnek Mostanság, amikor egyre több mesterséges anyag vesz minket körül, épp ideje azt mondanunk, hogy elég, és szépen visszatérni a jól bevált dolgokhoz. Az immunrendszer ideális működése abban is rejlik, hogy minél több természetes anyaggal támogassuk. A problémás bőr kezelésére például itt van nekünk a méhviasz, amit egyébként az ember már ősidők óta használt különféle célból. De ahelyett, hogy belemerülnénk az antropológiába, inkább térjünk a tárgyra!

Sárga méhviasz – arany a bőrnek

Mostanság, amikor egyre több mesterséges anyag vesz minket körül, épp ideje azt mondanunk, hogy elég, és szépen visszatérni a jól bevált dolgokhoz. Az immunrendszer ideális működése abban is rejlik, hogy minél több természetes anyaggal támogassuk. A problémás bőr kezelésére például itt van nekünk a méhviasz, amit egyébként az ember már ősidők óta használt különféle célból. De ahelyett, hogy belemerülnénk az antropológiába, inkább térjünk a tárgyra!

Miért kerül méhviasz a kozmetikumokba?

Többek között azért a tulajdonságáért, amiért elődeink is előszeretettel alkalmazták. A viasz által képzett védőréteg segít megóvni a bőrt, puhává varázsolja, az általunk tégelyekbe csempészett bio összetevőkkel pedig szuper cinkostársakat alkotnak az egészséges bőr érdekében. Lássuk:

Ekcéma kezelése

Az ekcéma itthon a lakosság körülbelül 15-20%-át érinti kellemetlenül. Igen, sajnos engem is. Ez a krónikus bőrbetegség nem válogat, akár újszülötteken is megfigyelhető és sokan idős korban is viselik az árulkodó vissza-visszatérő tüneteket. Ezek közül a legzavaróbb a folyton viszkető bőrfelület, ami elvékonyodik, kiszárad, kisebesedik, ennek pedig a látványa sem szép. Az időben elkezdett kezelés és a sebesedés megelőzése azonban sokat könnyíthet az életünkön.

Az ekcéma kezelésében nagy szerepe van a méhviaszban található propolisznak. A propolisz elősegíti a sebgyógyulást, a benne található természetes antioxidánsok felveszik a kesztyűt a gyulladásos folyamatokkal és fertőzésekkel. Ezen kívül a méhviasz alkotóelemei képesek elnyomni a hisztaminok felszabadulását a bőrben, ennek köszönhetően pedig a kisebesedést is jó eséllyel elkerüljük.

 

Sárga méhviasz – arany a bőrnek Mostanság, amikor egyre több mesterséges anyag vesz minket körül, épp ideje azt mondanunk, hogy elég, és szépen visszatérni a jól bevált dolgokhoz. Az immunrendszer ideális működése abban is rejlik, hogy minél több természetes anyaggal támogassuk. A problémás bőr kezelésére például itt van nekünk a méhviasz, amit egyébként az ember már ősidők óta használt különféle célból. De ahelyett, hogy belemerülnénk az antropológiába, inkább térjünk a tárgyra!Felnőttkori ekcéma esetében én személy szerint a Levendulás testvajra esküszöm, de jó szívvel ajánlom a Trópusi testvajat is. Utóbbi annyira új termék, hogy még nem tudtam letesztelni magamon, már csak azért sem, mert a levendulás testvaj használata óta tünetmentes vagyok. 🙂

Kisbabák bőrének ekcéma elleni kezelésére a fent említetten kívül jól beválhat a Babapopsi krém, összetevői közt csakis 100% bio hatóanyagokat találsz: kókuszolaj, méhviasz, kakóvaj, mandulaolaj, jojobaolaj, kukoricakeményítő, és természetes E-vitamin.

 

Kicserepesedett ajkak kezelése

Legyen tél vagy nyár, az ajkaink bőre a legérzékenyebb talán az egész testünkön. Télen a csípős hideg, nyáron a napsütés és a szél szárítja, ha nem gondoskodunk megfelelő ápolásról. A méhviasz mindezek ellen védelmet képes nyújtani, hosszan tartó hidratáltságot eredményezve. Naná, hogy a legkiválóbb bio hatóanyagokkal elegyítve még hatásosabb, ezért nyugodtan mazsolázgass ajakápolóink között. Jönnek a hűvösebb időszakok, ilyenkor a legjobb, ha a megelőzésre fókuszálunk és nem várjuk meg míg a bőrünk minden vízkészletét felhasználva végül fakó és élettelen -vagy ami még rosszabb- sebes és fájdalmas lesz.

Sárga méhviasz – arany a bőrnek Mostanság, amikor egyre több mesterséges anyag vesz minket körül, épp ideje azt mondanunk, hogy elég, és szépen visszatérni a jól bevált dolgokhoz. Az immunrendszer ideális működése abban is rejlik, hogy minél több természetes anyaggal támogassuk. A problémás bőr kezelésére például itt van nekünk a méhviasz, amit egyébként az ember már ősidők óta használt különféle célból. De ahelyett, hogy belemerülnénk az antropológiába, inkább térjünk a tárgyra!Három féle ajakápoló közül választhatsz, mindegyik a puha csókos ajkak elérését szeretné lehetővé tenni számodra az aktuális évszakra való tekintet nélkül, télen-nyáron. Argános ajakápolónk valóságos „közönségkedvenc”. A benne található hidegen sajtolt nyers kókuszolaj, méhviasz, kakaóvaj, sztívia, víz, természetes E-vitamin, és 100% tisztaságú argán illóolaj miatt nem igényel sok magyarázatot, hogy miért szeretik ennyire.

Striák kezelése

A “tigriscsíkok” teljesen természetes velejárói a női létezésnek, kialakulásuk hátterében hormonális változások és a bőr számára lekövethetetlen fizikai átalakulások (fogyás és hízás egyaránt) állnak. Ahogyan a kialakulásuk úgy az eltüntetésük sem a gyors lefolyású kezelések sorába tartozik, de megéri megadni az időt a sejtjeinknek a regenerálódásra.

Sárga méhviasz – arany a bőrnek Mostanság, amikor egyre több mesterséges anyag vesz minket körül, épp ideje azt mondanunk, hogy elég, és szépen visszatérni a jól bevált dolgokhoz. Az immunrendszer ideális működése abban is rejlik, hogy minél több természetes anyaggal támogassuk. A problémás bőr kezelésére például itt van nekünk a méhviasz, amit egyébként az ember már ősidők óta használt különféle célból. De ahelyett, hogy belemerülnénk az antropológiába, inkább térjünk a tárgyra!

A méhviasz szerepe a striák kezelésekor abban nyilvánul meg, hogy lezárja a bőrfelületet, hogy a hatóanyagok bejussanak oda, ahová kell nekik- a bőr mélyebb rétegeibe. Itt aztán szépen háborítatlanul elvégzik a dolgukat. A kókuszolaj a kakaóvaj és a shea vaj hármasa a méhviaszban található propolisz sejttámogató képességeivel valódi elsősegélyt nyújt a roncsolódott bőrszerkezetnek. A terhességi csíkokkal való harc alapkövei lehetnek testvajaink és a Baba-mama masszázsolaj. A reggeli testápolási rutinba beillesztve kend be az érintett területet a számodra szimpatikus testvajjal, a nap végén pedig bátran használd a masszázsolajat.

 

Fényvédelem

Ugyan most már talán leégni nem fogunk, de fontos megemlíteni, hogy 2 vadi új napozó kozmetikummal is készültünk Nektek, amik ráadásul SPF30 fényvédelemmel rendelkeznek. A közös bennük, hogy biztonságos sütkérezést tesznek lehetővé az egész család számára. Az organikus összetevőket tartalmazó 100% bio napkrémek a bennük található méhviasznak köszönhetően védőréteget képeznek a bőrön, így megóvják a bőrt a kiszáradástól, SPF 30 fényvédelmet nyújt és közben tápláló összetevőket juttatnak a bőrbe. A hidegen sajtolt nyers kókuszolaj természetes antibakteriális-, fertőtlenítő- és gombaölő tulajdonságával extra gondoskodásban részesít kicsiket és nagyokat egyaránt.

Sárga méhviasz – arany a bőrnek Mostanság, amikor egyre több mesterséges anyag vesz minket körül, épp ideje azt mondanunk, hogy elég, és szépen visszatérni a jól bevált dolgokhoz. Az immunrendszer ideális működése abban is rejlik, hogy minél több természetes anyaggal támogassuk. A problémás bőr kezelésére például itt van nekünk a méhviasz, amit egyébként az ember már ősidők óta használt különféle célból. De ahelyett, hogy belemerülnénk az antropológiába, inkább térjünk a tárgyra!Ha tehát belefér még egy kis last minute nyaralás, vagy egy hosszabb túra az indián nyárban, ne feledd, hogy többé nem kell feltenned magadban a kérdést, hogy bio kozmetikumot VAGY fényvédő krémet kenj magadra.

INCI

A sárga méhviaszt az inci listáinkban Cera Flava néven találod meg. A korábban használt és hivatkozott Cera Alba (fehér méhviasz) és közte az a különbség, hogy a sárga méhviasz a pollenben található olajok miatt, valamint a propolisz hatására –ahogyan a nevében is szerepel- sárga színű. Emiatt a méhviaszt tartalmazó bio kozmetikumok tégelyekben való megnyilvánulása is sárgásabb színű, a bőrre felvive azonban láthatatlanná válik, cask a puha bőr érzete és a kellemes illatok hagynak nyomot benned.

 

Válogass érzékeny bőröd ápolására 100% bio kozmetikumok közül ide kattintva!

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.