Kosár

100% bio, magyar kozmetikumok

15.000 Ft felett INGYENES szállítás

Kézmosás, hidratálás, ismétlés

A minap meglátogattam a nagyimat, szerencsés vagyok, hogy ezt megtehetem. Persze szigorúan kerítésen keresztül tisztes távolból mert így kell ezt most, de legalább láttuk egymást. Körülbelül a tizedik percnél jártunk a beszélgetésben, amikor felhozta, hogy rettenetesen ki van száradva a keze, valamit adjak rá most már, mert keni ő, de nem hat. A száraz kéz pedig nagyon egyszerűen kezelhető, míg nem fordul át ekcémává.

Haza is rohantam a kis kókuszpatikámba, és a házi raktárból kimentettem számára egy Babapopsi krémet és egy Mellbimbó védő krémet. Természetesen nem értette először, hogy mit szeretnék ezekkel amikor átadtam, aztán elmagyaráztam.
-Nem való ez már az én vén kezeimre!
-Ó, pedig dehogynem!

Nagy tégely, nagy varázslat

A Babapopsi krém fő összetevői a szűz kókuszolaj, a jojoba olaj, a sárga méhviasz és a mandula olaj. A szűz kókuszolaj segít a bőr védőrétegének fenntartásában, beépülve pedig regenerálja a bőrt, így gyorsan enyhít a száraz kéz viszkető, húzódó bőrén. Ráadásul a különleges előállítási technikának köszönhetően nagy mennyiségben tartalmaz laurinsavat, amely erőteljes fertőtlenítő hatással bír. A további zsírsavak szintén természetes módon, minden károsanyag/sűrítő és emulgeáló szerek nélkül segít enyhíteni a bőrszárazság tüneteit. De nem csak enyhíti, hanem a méhviasznak köszönhetően meg is védi a további irritálódástól, mert védőréteget képez a bőrön.

Az alkoholos kézfertőtlenítő használata, a teafaolaj nem megfelelő arányú felvitele, valamint a gyakori szappanos kézmosásnak sajnos természetes velejárója, hogy a bőr lipidrétege sérül, a bőr természetes ph-ja felborul. Ezért fontos, hogy ne terheljük tovább mesterséges vagy károsanyagokkal, hanem a lehető legtermészetesebb módon ápoljuk.

A száraz kéz kellemetlenségei ellen még egy módszer:

A mellbimbó védő krém a más kisebesedett bőrre nyújthat megoldást, bátran össze is lehet keverni a popsikrémmel. Összetevői közt a hidegen sajtolt nyers kókuszolaj, méhviasz, kakóvaj, körömvirágolaj siet a száraz kéz megmentésére. A kókuszolajat és a méhviaszt már fentebb bemutattam, a kakaóvaj sem hiszem, hogy sokmindenki számára ismeretlen lenne. 🙂 Ez a magas zsírtartalmú természetes hidratálószer védelmet nyújt a környezeti ártalmakkal szemben, és lassítja a bőr öregedését. „Az istenek eledele”, a kakaóbab feldolgozásával létrejövő zsíros anyag magas E-vitamin és polifenoltartalma révén megakadályozza a szabad gyökök kialakulását, lassítva a bőr öregedését. Gazdag telítetlen zsírsavakban, fehérjékben, vitaminokban, foszforban, káliumban és mangánban is. Hosszan tartó hidratálást biztosít, és elősegíti a sebgyógyulást, ezért ekcéma és pikkelysömör gyógyítására is ajánlott. Kozmetikum-alapanyagként segít abban, hogy a többi hatóanyag mélyebbre tudjon beszívódni.

A körömvirág olaj a népgyógyászatban évszázadok óta ismert növényi kivonat a sebek, a száraz, kirepedezett bőr és a gyulladásos folyamatok megbízható segítője. A kerti körömvirág virágzatának napraforgó-olajos kivonata flavonoidokat, karotin- és xantofil festékanyagokat és antimikrobiális hatású illóolajat tartalmaz, ezért gyulladáscsökkentő és sebgyógyulást elősegítő hatása igen magas. Ezért nemcsak a mindennapi bőrápolásban hasznos, hanem akut gyulladásos folyamatok és sebek kezelésére is. A kivonathoz szükséges napraforgóolaj a bőr ápolásához kulcsfontosságú esszenciális zsírsavakkal (linolsavval és alfa-linolénsavval) egészíti ki a körömvirág hatását, ezért száraz, sebes vagy kirepedezett bőrre is érdemes kenni.

Az időskori bőrápolás nagyon fontos!

Gondoljunk az idősekre a bőrápolás során is, hiszen az ő bőrük akárcsak a kisbabáké, teljesen másképp működik, mint 20-30-40 éves korukban. Én azt ajánlom, hogy nyugodtan nézz körül a többi kozmetikumjuk közt is ahogyan én tettem, mert sajnos talán az idősek a legveszélyeztettebbek a tekintetben, hogy mit használnak például a napi tisztálkodás során.

Vigyázz rájuk úgy, ahogyan ők vigyáztak rád kiskorodban! 🙂

Ezeket a bio bőrápolókat 0-100 éves korig jó szívvel ajánljuk

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel hírlevelünkre, elsők között értesülhetsz az akciókról és hírekről. 

Szia, örülünk, hogy itt vagy! 💚

SZEREZZ 10% KEDVEZMÉNYT!

Csatlakozz a Kókuszközösséghez extra ajánlatokért és 10% kedvezményért első vásárlásodra.

Nem küldünk spamet, bármikor leiratkozhatsz.