Kosár

100% bio, magyar kozmetikumok

15.000 Ft felett INGYENES szállítás

Szeretetteljes érintések babamasszázzsal

Babamasszázs

A csecsemő- és babamasszázst az indiai kultúra, már a születéstől számított ötödik naptól kezdődően alkalmazza különböző terápiák eszközeként.

Ez a folyamat, nem csak a babának, de az édesanyának is egyfajta megnyugvást jelent, mellesleg kedvezően befolyásolja a szülő és gyermeke kapcsolatát. Mikor a baba már elérte a másfél hónapos kort, ajánlott a babamasszázs olaj beszerzése aminek első és legfontosabb szempontja, hogy jó minőségű, hidegen sajtolt, 100%-ban növényi olajokból álljon, tartósító- és csomósodást gátló kémiai anyagok nélkül. Mint köztudott, a bőrön keresztül is a szervezetbe jut minden, ezért fontos, hogy lehetőleg csak olyan kozmetikumokat alkalmazzunk, amelynek tiszta összetevőket tartalmaznak.

Babamasszázs oktatóvideónkért ide kattints

Koszmó eltávolítása

Az olaj használatával a masszázs kellemesebbé tehető a babának és az anyának egyaránt, hiszen az olaj kisebb súrlódást jelent a baba és az őt masszírozó személy tenyere között. Az olaj viszonylag hamar átveszi a kisgyermek testhőmérsékletét, ami még természetesebb és nyugodtabb környezetet biztosít neki. És ha már az olajokról beszélünk, elárulok nektek egy titkot a babamasszázs olaj egy olyan funkciójáról is, ami még nagyanyáink idejéből maradt ránk mégpedig, hogy az olaj újszülött kortól használható a csecsemőkön és dundi – cukibban mondva „kishurkás”- gyermekeken, elsősorban a fejbőrön,  hajlatokban és a bőr apró ráncaiban felgyülemlő szennyeződés, hámfoszlányok, esetleges váladékok eltávolítására. Ezt a tisztítási módszert, a gyermek vízben való fürdetése előtt végezhetjük a következőképpen:

Fogunk egy steril vattapamacsot, lehetőleg 100% bio pamutból készültet, ami nem szöszöl, majd egy két csepp babamasszázs olajt csepegtetünk rá és a gyermek fejbőréről, „ráncaiból”, hajlataiból az összegyűlt szennyeződést finom simogató mozdulatokkal kitöröljük.

Miért beszélünk egyre többet a hétköznapi életben a csecsemő és kisgyermekmasszázs rendszeres alkalmazásáról?

Egyrészt a masszázs a születést követő időszakban segíti a csecsemőt abban, hogy a születése emlékeit és a vele járó stresszt feldolgozhassa, fejleszti a kapcsolatteremtő képességét.
Másrészt, bizonyos masszázstechnikák, csökkentik a felfúvódást ezáltal a hasfájást is csökkenti, erősíti az izmokat és javítja a test mozgáskoordinációját és nagy részben fokozza az étvágyat.
Elmondhatjuk, hogy a masszázs jótékony hatással van a szervezet fejlődésére, mint kognitív, mint fizikai értelemben egyaránt.

Ha tehát újszülött látogatóba mész, javasoljuk, hogy válassz Baba-mama kozmetikumaink közül.

Szeretettel,
A Coconutoil Cosmetics csapata

 

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel hírlevelünkre, elsők között értesülhetsz az akciókról és hírekről. 

Szia, örülünk, hogy itt vagy! 💚

SZEREZZ 10% KEDVEZMÉNYT!

Csatlakozz a Kókuszközösséghez extra ajánlatokért és 10% kedvezményért első vásárlásodra.

Nem küldünk spamet, bármikor leiratkozhatsz.