Kosár

100% bio, magyar kozmetikumok

15.000 Ft felett INGYENES szállítás

Vízhiányos bőr ellen bio kozmetikumokkal

Megfelelően végzett és jól kialakított arcápoló metódusokkal egy egészségesebb, egységesebb bőrkép lehetősége körvonalazódik és elkerülhető a bőr vízhiányos állapota.

Mit jelent az, hogy vízhiányos bőr?

A vízhiányos állapot bármely bőrtípus esetén megjelenhet időnként, és fennállhat hosszabb-rövidebb ideig. Ez a probléma az alapvetően száraz bőrtípusú egyéneknél még hosszabb ideig is fennállhat megfelelő kezelés hiányában, ugyanakkor zsíros bőrtípus esetén is kialakulhat felületi vagy mélyszöveti lokális vízhiány. A tünetek: a bőr fakó és húzódik, kissé érdes tapintású, csökkent rugalmasságú. Kísérőtünetként mitesszerek megjelenése is elképzelhető. Vízhiányos bőr esetén kiemelten fontos a megfelelő napi tisztítás és arcápolás.

Az 1. számú szabály – Károsanyagmentesség

Vízhiányos bőr tisztítása

Ha a bőr valamilyen hiányállapotban szenved, nagyon érdemes szemügyre venni a napi használatban lévő arcápolóid összetételét. Ha például eddig alkoholt is tartalmazó arctiszítót használtál, függeszd fel az alkalmazását, mert az alkohol vízelvonó hatása nem fog átsegíteni a folyamaton. Amire viszont szükséged lesz: 

-Egy arctisztító korong

-Langyos víz

-Bio Arcregeneráló és Sminklemosó Olaj

A bőröd vízkészletének “elpárolgását” megakadályozandó minden este tisztítsd meg az arcod a sminklemosó olaj segítségével úgy, hogy az előzőleg benedvesített arctisztító korongra 3-4 cseppet juttatsz az olajból. 

Ennek a kizárólag bio hatóanyagokat tartalmazó arcregeneráló olajnak az extra szűz kókuszolaj és a hidegen sajtolt bio szőlőmagolaj adja meg a szupererejét. Rengeteg antioxidánst tartalmaznak, a telített zsírsavak és az antioxidánsok együttes hatásának köszönhetően meggátolják a vízveszteséget. Mélytisztító hatásúak, segítik a szövet megújulását, védőréteget képeznek a bőrön, és optimalizálják a faggyútermelést. Nem keltenek zsíros hatást, de természetes fényt adnak az arcbőrödnek. Biztosítják a bőr simaságát, rugalmasságát, képesek regenerálni a kollagén szöveteket, így javítják a vízhiányos bőr állapotát.

Három esszenciális illóolajjal tettük még teljessebbé a készítményt, mind a három 100%-os tisztaságú. A teafaolaj fertőtlenítő hatású és gyulladáscsökkentő, azaz a pattanások és aknék ellensége. A  levendula illóolaja szintén gyulladáscsökkentő, és nyugtatja a bőrt. A pálmarózsa illóolaja ugyanezeken az előnyökön túl mérsékli a ráncosok kialakulását, és kellemes illattal leng körül.

Mely bőrtípusra való?

Bármilyen alapbőrtípuson alkalmazható a készítmény, mert az olajok szinergiája könnyen bejut a bőr mélyebb rétegeibe is, így lokálisan tudják kifejteni hatásukat. A pórusokat nem tömítik el, emiatt nem kell aggódnod. Abban az esetben, ha a vízhiányos állapot száraz vagy normál bőrtípusúként jelentkezett nálad, az arclemosás után pár csepp arcszérumot higítatlanul, ujjbegyeid segítségével masszírozz el körkörösen az egész arcbőrödön és a dekoltázsodon.

Mindamellett, hogy a napi bőrápolási rutinodat a bőröd állapotának megfelelően válaszod ki, elképesztően fontos a napi fényvédelem biztosítása is, hogy a káros UV sugárzás ne legyen képes roncsolni a bőr egészséges szerkezetét, vagy további vízveszteséget okozni. Az arcápoláson túl érdemes odafigyelni a belsőleges bőrápolásra is. (Én legalábbis így hívom, amikor időnként kúra szerűen 4 liter vizet is képes vagyok elfogyasztani egy nap.) Bízom benne, hogy senkinek nem kell ecsetelni a vízfogyasztás fontosságát úgy egyébként, de ha Te is olyan vagy, amilyen a régi énem, akkor álljon itt egy kedves üzenet a jövőből: IGYÁL VIZET!

A napi 1,5-2 liter a minimum, az egészségesen működő szervezet alapja a kiegyensúlyozott táplálkozás ÉÉÉS a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztás.

Kívánom, hogy mihamarabb újra egészségtől kicsattanó bőrrel ragyogj a világra!
Szeretettel,
Dóri

A bejegyzésben ajánlott Arcápoló termékek

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel hírlevelünkre, elsők között értesülhetsz az akciókról és hírekről. 

Szia, örülünk, hogy itt vagy! 💚

SZEREZZ 10% KEDVEZMÉNYT!

Csatlakozz a Kókuszközösséghez extra ajánlatokért és 10% kedvezményért első vásárlásodra.

Nem küldünk spamet, bármikor leiratkozhatsz.