Szépségápolás, Természetesség

Cosmoprof Bologna – Illatos élmények

Idén is ellátogattunk Bolognába, hogy részt vehessünk a Cosmoprof Worldwide Bologna Nemzetközi Kozmetikaipari Szakkiállításon. Mindig meglepődöm amikor nemzetközi színtéren “kell” színre lépnünk, mert elképesztő érdeklődés és szeretet övezi a márkát és ez nagyon jól esik. A lelki részen túl azonban ott vannak a szigorúan szakmai szempontok is, amiknek hála visszaigazolást nyert, hogy jó úton haladunk.

Manapság a kozmetikaipari trendek elég szerteágazóak, és az ilyen kiállítások az egész szakmai palettát igyekeznek felvonultatni több tízezer négyzetméteren. Az idén eltöltött 3 nap után azt a konklúziót vontuk le, hogy tartanunk kell az irányt. A kozmetikaipar – a divathoz hasonlóan- folyton változik, megújul, vagy rég bevált dolgokat hoz vissza. Mi egyszerre szeretnénk a megújulás és a régi módszerek mellett kiállni.

Megújulás mellett értem, hogy nem tudok elmenni szó nélkül a környezetünket érintő káros hatások mellett, ezért a termékfejlesztés során a fő szempont a fenntarthatóság. Ugyanakkor hagyományőrzőnek tartom a márkát, mert a high-tech formulák és kémiai adalékok vagy eljárások helyett csakis tiszta forrásból származó bio alapanyagok kerülhetnek az üvegcsékbe vagy tégelyekbe.

A standunk 🙂

Lenne ennél “könnyebb” út is. De mi a valódiság és a természet mellett állunk ki. Éppen ezért mindamellett, hogy szuper élményekben volt részünk, a kozmetikaipar műanyagfelhasználásának mértékével nem volt jó szembesülni. Sajnos még mindig túl sok szemét kerül ki a fürdőszobákból, amik aztán vagy a termőföldbe, vagy a vizekbe, vagy az erdőkbe jutnak sokszor. Hidd el, nem éri meg.

Minden elfogultság ellenére és a kozmetikaipari körkép láttán azt kell mondjam büszke vagyok a vásárlóinkra, a termékeinkre, a munkánkra, a márkánkra. És a leginkább arra, hogy sikerül értéket teremteni – és megőrizni ezeket – egy ilyen érdekes világban.

Hálás vagyok Neked, hogy támogatsz abban, hogy a munkánk és a bio kozmetikumok által minél többen ismerjék meg és sajátítsák el a tudatosabb életszemléletet. Mert aki ma zöldre vált a fürdőszobában, az szó szerint saját bőrén fogja tapasztalni az eredményét. Holnap pedig a konyhában aztán szépen fokozatosan az egész lényében tudatosabb életet él majd. És máshogy nem lehet, ha akarunk még évszakokat, tiszta tavakat, tengereket, hegyeket vagy erdőket.

Köszönöm, hogy ott lehettünk a Cosmoprof-on, remélem jövőre ugyanekkor, ugyanott.

Instagram oldalunkon még több képet találsz 🙂 @coconutoilcosmetics

Dóri

Related Posts