Kukoricakeményítő

A selymes tapintású por főleg a a konyhából ismert sűrítőanyagként, pedig természetes tisztítószerként és szárító hatású kozmetikai alapanyagként is használható.

A kukoricából előállított kukoricakeményítő a glükóz egyik polimere, színtelen, szagtalan fehér por. Az élelmiszeriparban sűrítésre, dúsításra használják. Kozmetikai tisztaságú változata a poralapú kozmetikumok, pl. a hintőporok alapvető alapanyaga, mivel segíti a por állagú összetevők tapadását. Szárító hatású, ezért zsíros bőrre ajánlott. Igen jó nedvszívó, ezért dezodoroknak is fontos összetevője.