Receptek, Szépségápolás, Természetesség

Rozmaringos-datolyás kókuszgolyó – Recept

A hagyományos rumos-kakaós-kekszes kókuszgolyót mindenki ismeri. Igazi cukor- és kalóriabomba. Mi is édesszájúak vagyunk, de hiszünk abban, hogy a nassolás is lehet egészséges. Rozmaringos-datolyás kókuszgolyónk nagyon hamar elkészül, és ugyanolyan hamar a kedvenceddé válhat.

Természetesen édes íze mellett ezért szeretjük még

Datolya

Erősíti az immunrendszert, vigyáz a bélflóra egészségére, magas A-vitamin tartalmának köszönhetően javítja a látást és a női hormonháztartásra is jó hatással van

Rozmaring

Gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatású, görcsoldó, javítja a memóriát, leveléből készült vize, az Aqua Reginae Hungariae hajhullás megállítására is alkalmazható

Tökmag

Segít búcsút inteni a korpának, javítja látásunk, jó hatással van a szív- és érrendszerre

Hozzávalók

  • 100g kókuszliszt
  • 100g kókuszreszelék
  • 60g datolya
  • 20g kókuszzsír
  • 20g méz
  • 2 ek kakaópor
  • 1 ág rozmaring
  • 1 marék tökmag

 

Elkészítés

rozmaringos-datolyás kókuszgolyó elkészítéseMagozzuk ki a datolyát és áztassuk be egy éjszakára, mielőtt használnánk, így könnyebb lesz vele dolgozni.

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, adjuk hozzá a zúzott tökmagot és az apróra vágott rozmaring leveleket.

Egy másik tálban olvasszuk fel a kókuszzsírt, adjuk hozzá a mézet és a leturmixolt datolyát, majd keverjük jól össze. Ehhez adjuk hozzá az elkevert száraz hozzávalókat és gyúrjuk össze jó alaposan. Nedvesítsük be a tenyerünket és formáljunk kis golyókat a masszából majd hemperegtessük meg őket kókuszreszelékben, kakaó porban vagy tökmaglisztben.

Hűtőben tárolva 4-5 napig is fogyasztható. Tökéletes energiaforrás tízóraira vagy uzsonnára.

 

Neked is ízlik?