A hidegen sajtolt vagy organikus, extra szűz kókuszolajhoz a kókuszpálmát bio körülmények között termesztik mérgező növényvédőszerek használata nélkül, majd kézi eljárással nyerik ki belőle a kókuszolajat. Nem esik át a fehérítés, hidrogénezés, illatosítás folyamatán. Ez az olaj színes, finom illatú, és jellemzően megőrzi a kókusz aromáját.
A kókuszolaj MCT-kből, azaz közepes szénláncú trigliceridekből (a trigliceridek táplálkozás során felvett zsírok legfőbb alkotóelemei, ők látják el a teste energiával) áll. A kókuszolaj azért más a többi olajokhoz képest, mert hamar felszívódik a szervezetben, és a test sokkal gyorsabban bontja le, tehát nem raktározza el zsírként.
Vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban rendkívül gazdag. Ebben találhatók meg a legnagyobb koncentrációban a kókuszolaj értékes zsírsavjai is: a kaprilsav és a laurinsav.
A hidegen sajtolt kókuszolaj laurinsav aránya kiemelkedően magas, 43% feletti, míg az anyatej laurinsav tartalma 6-10%. A laurinsav a kókuszolaj és az anyatej egyik legértékesebb hatóanyaga, mivel erősíti az immunrendszert, valamint vírus-, baktérium- és gombaölő hatásával véd a fertőzésekkel szemben. A kókusz emiatt nagyon biztonságos étel. Az anyatej után elsőként fogyasztható táplálék az ember számára.
- A telített zsírsavak növelik az egészséges koleszterin szintjét a testedben. A test “jó koleszterin” (HDL) szintjének növelésével segíti a szív egészségének megőrzését, és csökkenti a szívbetegség kialakulásának kockázatát.
- A kókuszolaj laurinsav tartalmának köszönhetően csökkenti a kandidát, felveszi a harcot a baktériumok ellen és ellenséges közeget teremt a vírusok számára.
- A kókuszolajban lévő közepes láncú zsírsavak pozitívan hatnak a memóriaproblémára.
- A zsírban oldódó vitaminok, kalcium és magnézium feldolgozásában a testünk lehető legjobb partnere a kókuszolaj. Kedvező hatása van az emésztésre, a gyomorfekély megelőzésére. Segíthet a bélflóra egészségének fenntartásában, javulásában is, amit a rossz baktériumok és a kandida elpusztításával ér el. Optimalizálja a gyomorsavtermelést.
- Fokozza az energiaszintet és növeli az állóképességet
12-40 °C közötti hőmérsékleten tárolandó.
Felbontás után minőségét megőrzi 6 hónapig.
A termék 24C alatt megdermed, 24 °C felett folyékony halmazállapotú, ez a termék minőségét nem befolyásolja.
A Coconutoil organikus kókuszolaja egy fülöp-szigeteki ökológiai farmról érkezik. Fair trade útján: mert ahogy a Természet, úgy az emberi munkaerő kizsákmányolása sem elfogadható!
“Ismerem személyesen is a kókuszültetvényen dolgozók életét. A legtöbben mindig is kókusztermesztéssel foglalkoztak, ehhez értenek, és ezzel tartják el a családjukat. Örülök, hogy ebben én is segíthetek nekik, mert ellenőrzött, minősített, organikus kókuszolajat készítenek és szállítanak nekem.
Minden egyes szállítmánynál kapunk egy kiértékelést a kókuszolaj kapril és laurinsav tartalmáról, amelyet minimum 43%-ban kell, hogy tartalmazzon a kókuszolaj, hogy azt a minőséget tudjuk adni, amely a legjobb a szervezetünk számára.” – Kovács Dóri (tulajdonos, termékfejlesztő)
Értékelések
There are no reviews yet