Hidegen sajtolt bio kókuszolaj

3 790 Ft

Termékeim esszenciája, a 100% bio kókuszolaj, sütéshez és főzéshez is

Használd bátran főzéshez, sütéshez, az egészséges és finom ízélményekért! Vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban rendkívül gazdag. A kókuszolaj használata az étkezéseket a biológiai szükségletek kielégítésén túl az egészség szolgálatába állítja.

Felhasználási módok
  • zöldség és húsételek sütéséhez
  • krémes ételekhez adva (zöldségkrémek, burgonyapüré, turmix)
  • rántáshoz zsiradék
  • italokhoz: kávéhoz és teához
  • magas az égéspontja, többször is felhasználható egymás után, úgy, hogy sütés közben nem keletkeznek rákkeltő anyagok
  • enyhe és kellemes kókuszos íze és illata a készételben már nem érezhető
  • használata közben nem lesz kellemetlen olajszag a konyhában
  • laurinsav- és kaprilsav tartalmának köszönhetően vírus- és baktériumölő hatással is rendelkezik, valamint antioxidánsokban gazdag
  • egészséges, segíti az emésztést, gyorsítja az anyagcserét, és ellenálóbbá tesz a betegségekkel szemben
  • vegán, így bármilyen étrendet is követsz, könnyedén beilleszthető
  • használata nagyon egyszerű
Bio összetevők

Hidegen sajtolt bio kókuszolaj

Mennyiség: 330 ml

Készleten

Coconutoil Cosmetics hidegen sajtolt bio kókuszolaj
Hidegen sajtolt bio kókuszolaj 3 790 Ft
Már csak 18 db van készleten!

A hidegen sajtolt vagy organikus, extra szűz kókuszolajhoz a kókuszpálmát bio körülmények között termesztik mérgező növényvédőszerek használata nélkül, majd kézi eljárással nyerik ki belőle a kókuszolajat. Nem esik át a fehérítés, hidrogénezés, illatosítás folyamatán. Ez az olaj színes, finom illatú, és jellemzően megőrzi a kókusz aromáját. 

A kókuszolaj MCT-kből, azaz közepes szénláncú trigliceridekből (a trigliceridek táplálkozás során felvett zsírok legfőbb alkotóelemei, ők látják el a teste energiával) áll. A kókuszolaj azért más a többi olajokhoz képest, mert hamar felszívódik a szervezetben, és a test sokkal gyorsabban bontja le, tehát nem raktározza el zsírként.

Vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban rendkívül gazdag. Ebben találhatók meg a legnagyobb koncentrációban a kókuszolaj értékes zsírsavjai is: a kaprilsav és a laurinsav.

A hidegen sajtolt kókuszolaj laurinsav aránya kiemelkedően magas, 43% feletti, míg az anyatej laurinsav tartalma 6-10%. A laurinsav a kókuszolaj és az anyatej egyik legértékesebb hatóanyaga, mivel erősíti az immunrendszert, valamint vírus-, baktérium- és gombaölő hatásával véd a fertőzésekkel szemben. A kókusz emiatt nagyon biztonságos étel. Az anyatej után elsőként fogyasztható táplálék az ember számára. 

  • A telített zsírsavak növelik az egészséges koleszterin szintjét a testedben. A test “jó koleszterin” (HDL) szintjének növelésével segíti a szív egészségének megőrzését, és csökkenti a szívbetegség kialakulásának kockázatát.
  • A kókuszolaj laurinsav tartalmának köszönhetően csökkenti a kandidát, felveszi a harcot a baktériumok ellen és ellenséges közeget teremt a vírusok számára.
  • A kókuszolajban lévő közepes láncú zsírsavak pozitívan hatnak a memóriaproblémára.
  • A zsírban oldódó vitaminok, kalcium és magnézium feldolgozásában a testünk lehető legjobb partnere a kókuszolaj. Kedvező hatása van az emésztésre, a gyomorfekély megelőzésére. Segíthet a bélflóra egészségének fenntartásában, javulásában is, amit a rossz baktériumok és a kandida elpusztításával ér el. Optimalizálja a gyomorsavtermelést.
  • Fokozza az energiaszintet és növeli az állóképességet

12-40 °C közötti hőmérsékleten tárolandó.
Felbontás után minőségét megőrzi 6 hónapig.
A termék 24C alatt megdermed, 24 °C felett folyékony halmazállapotú, ez a termék minőségét nem befolyásolja.

A Coconutoil organikus kókuszolaja egy fülöp-szigeteki ökológiai farmról érkezik. Fair trade útján: mert ahogy a Természet, úgy az emberi munkaerő kizsákmányolása sem elfogadható!

“Ismerem személyesen is a kókuszültetvényen dolgozók életét. A legtöbben mindig is kókusztermesztéssel foglalkoztak, ehhez értenek, és ezzel tartják el a családjukat. Örülök, hogy ebben én is segíthetek nekik, mert ellenőrzött, minősített, organikus kókuszolajat készítenek és szállítanak nekem.

Minden egyes szállítmánynál kapunk egy kiértékelést a kókuszolaj kapril és laurinsav tartalmáról, amelyet minimum 43%-ban kell, hogy tartalmazzon a kókuszolaj, hogy azt a minőséget tudjuk adni, amely a legjobb a szervezetünk számára.” – Kovács Dóri (tulajdonos, termékfejlesztő)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Hidegen sajtolt bio kókuszolaj” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdések és Válaszok

Még nem érkezett kérdés

Kérdezzen

Kérdését a weboldal képviselője vagy egy másik vásárló fogja megválaszolni.

Köszönjük kérdését!

Kérdését megkaptuk és hamarossan válaszolunk. Kérjük, ne küldje el újra ugyanazt a kérdést.

Hiba

Warning

Hiba történt a kérdés mentése közben. Kérjük jelezze a weboldal üzemeltetőjének. További információk:

Tudja a választ erre a kérdésre?

Köszönjük válaszát!

Válaszát megkaptuk és hamarosan közzétesszük. Kérjük, ne küldje el újra ugyanazt.

Hiba

Warning

An error occurred when saving your answer. Please report it to the website administrator. Additional information: