100% bio kókuszolaj
Avagy miért kókuszolaj-alapúak a Coconutoil biokozmetikumok?

A kókusz „az Élet Fájának Gyümölcse”
Srí Lankán és Indonéziában élve magam is megtapasztalhattam, hogy a kókusz valóban egy igazi áldás az emberiségnek.
A Csendes-óceáni szigetvilágban és a Fülöp-szigeteken élők szerint a kókuszolaj összetevői szinte minden betegségre jótékony hatással vannak. Ezért is mondják, hogy a kókusz „az Élet Fájának Gyümölcse”.
Indiában már legalább 3.000 éve alkalmazzák. Ott „kalpa vrisha”-nak hívják, ami annyit jelent:
Minden, ami az élethez szükséges.

Mire mindenre használják az ezerarcú kókuszt?
Ázsiában a kókuszpálma minden egyes részét felhasználják szinte hulladékmentesen:
- törzséből házat építenek
- levele tetőket fed, illetve kosarakat fonnak belőlük
- termése háncsából ágymatrac készül
- szárított héját padlótisztításra használják
- rügyeinek nedvéből édes szirupot vagy szeszesitalt készítenek
- gyümölcsének leve frissítő, egészséges ital, amely anyatej pótlására is jó
- fehér húsa a cukrászat semmi mással nem pótolható kelléke
- virágának nedve édesítőszer és afrodiziákum
- a gyümölcs héjának lassú égetéséből nyert aktív szén fogfehérítéshez használt
- a gyümölcséből készült olaj pedig gyógyít, táplál, fogyaszt és szépít
A 25-30 méter magasra megnövő kókuszpálma 80 évig is élhet, és akár évi 150 diót is teremhet.

A Coconutoil biokozmetikumok organikus kókuszolaja egy Fülöp-szigeteki ökológiai farmról érkezik
A legnagyobb kókusztermelő országok a Fülöp-szigetek, Indonézia, India, Sri Lanka és Brazília. Én hosszas keresgélés után egy Fülöp-szigeteken lévő, CERES-minősítésű, ökológiai farmmal egyeztem meg, és velük folytatok méltányos kereskedelmet.
Ismerem személyesen is a kókuszültetvényen dolgozók életét. A legtöbben mindig is kókusztermesztéssel foglalkoztak, ehhez értenek, és ezzel tartják el a családjukat. Örülök, hogy ebben én is segíthetek nekik, mert ellenőrzött, minősített, organikus kókuszolajat készítenek és szállítanak nekem.
Fair trade útján: mert ahogy a természet, úgy az emberi munkaerő kizsákmányolása sem elfogadható.

Miért hidegen sajtolt, organikus kókuszolajat használok?
Egyáltalán mi a különbség a finomított, a szűz és a hidegen sajtolt kókuszolaj között?
A finomított kókuszolajat fehérítik, hidrogénezik, szagmentesítik, megtisztítják a szennyeződésektől. Minősége így alacsonyabb, mivel épp az értékes tápanyagok vesznek el belőle.
A szűz kókuszolaj nem esik át a fehérítés, hidrogénezés, illatosítás folyamatán. 24ᵒC alatt megdermed és vajszerű szilárd halmazállapotot vesz fel. Ezt ismerjük kókuszzsírként. 24ᵒC felett folyékonnyá válik, és akkor kókuszolajnak hívjuk. Értékesebb, mint a finomított kókuszolaj, mert több tápanyagot tartalmaz. Azonban ebben is kevesebb laurinsav található, mint az organikus társában.
A hidegen sajtolt vagy organikus, extra szűz kókuszolajhoz a kókuszpálmát bio körülmények között termesztik mérgező növényvédőszerek használata nélkül, majd kézi eljárással nyerik ki belőle a kókuszolajat. Ez az olaj színes, finom illatú, és jellemzően megőrzi a kókusz aromáját. Vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban rendkívül gazdag. Ebben találhatók meg a legnagyobb koncentrációban a kókuszolaj értékes zsírsavjai is: a kaprilsav és a laurinsav. Éppen ezért a Coconutoil biokozmetikumokban is ezt találod, mert mentes minden vegyi anyagtól és a legtöbb tápanyagot tartalmazza.
A hidegen sajtolt, extra szűz kókuszolaj a legmagasabb minőségű és a legegészségesebb választás.

Egy védett technológia a Coconutoil biokozmetikumok szolgálatában
Egy szabadalmi joggal védett, újfajta technológiának köszönhetően a Coconutoil biokozmetikumokban felhasznált hidegen sajtolt, nyers kókuszolaj 12ᵒC-ig megtartja folyékony állagát anélkül, hogy ez bármilyen szerkezeti változással járna.
Az eljárásnak köszönhetően termékeim 24ᵒC alatt is könnyedén alkalmazhatók.

A kókusz ötször annyi laurinsavat tartalmaz, mint az anyatej
A hidegen sajtolt kókuszolaj laurinsav aránya kiemelkedően magas, 43% feletti, míg az anyatej laurinsav tartalma 6-10%. A laurinsav a kókuszolaj és az anyatej egyik legértékesebb hatóanyaga, mivel erősíti az immunrendszert, valamint vírus-, baktérium- és gombaölő hatásával véd a fertőzésekkel szemben.
A kókusz emiatt nagyon biztonságos étel. Az anyatej után elsőként fogyasztható táplálék az ember számára. A fejlődő országokban kókuszvízzel nevelik azokat a csecsemőket, akiket édesanyjuk nem képes szoptatni.
Érdekes volt felfedezni, hogy mi köze van mindehhez az 1848-as forradalom és szabadságharc hadügyminiszterének, aki polgári végzettsége szerint kémikus volt.
Tudtad? A laurinsav jelenlétét a kókuszdió olajában Görgey Artúr mutatta ki 1848-ban.

A kókuszolaj jótékony hatása a bőrápolásban
Mire használják a kókuszolajat az ázsiai nők?
- a hidegen sajtolt, extra szűz kókuszolaj rengeteg értékes, bőrtápláló tápanyagot biztosít, még a babák érzékeny bőrének is tökéletes
- minimum 43,2%-ban az anyatejben megtalálható vírus-, baktérium- és gombaölő laurinsavat tartalmaz, így véd a fertőzésektől (pl: hüvelygomba, lábgomba, övsömör)
- fertőzéseket is gyógyíthatunk vele, mert nemcsak a szövet megújulását segíti, hanem védőréteget is képez a bőrön, így intim tisztálkodásra is használják
- bőrbetegségek kezelésében is eredményes, például ekcéma, pikkelysömör, korpásodás, rosacea, bőrgyulladások esetén
- felgyorsítja a sebek, zúzódások gyógyulását
- hatásos a hegesedés megelőzésében
- pelenkakiütés ellen is alkalmazzák
- természetes bőrradírként segít eltávolítani az elhalt sejteket a bőr felszínéről
- a bőr mélyebb rétegeiben is hidratál és segít megőrizni a bőr rugalmasságát
- lassítja a bőr öregedési folyamatait
- természetes fényvédőként megvéd az UV-sugarak káros hatásaitól
- a haj és a köröm erősítésére is kiváló, az indonéz nők természetes samponként használják
- természetes izzadásgátlóként is hatékony anélkül, hogy eltömítené a pórusokat
- arclemosóként is használják, bőrkímélően eltávolítja még a vízálló sminket is
- segít a terhességi csíkok, a májfoltok megelőzésében
- rengeteg antioxidánsával gátolja a káros szabadgyökök kialakulását
- szuper immunrendszer-erősítő, valódi egészségforrás
- isteni, trópusi illata önmagában is egy örömforrás
- más esszenciális olajokkal együtt egy igazi szépségbombát alkot
A kókuszolajból származó zsírsav hasonlít a bőr által termelt faggyúhoz.

A kókuszolaj használata a konyhában
- megakadályozza, hogy az ételeid könnyen letapadjanak vagy ami még rosszabb, odaégjenek
- sokáig eltartható, és akár többször is felhasználhatod
- saját magad is készíthetsz belőle szuper salsákat salátákhoz vagy zöldségköretekhez (Ha például bolondulsz a mediterrán ízekért, vegyél egy marék szárított paradicsomot, 2-3 gerezd fokhagymát, és egy szár rozmaringot, szeleteld őket tetszés szerinti méretűre, és tedd 1 hétre folyékony halmazállapotú, extra szűz kókuszolajba, és máris elkészült!)
- egészséges, segíti az emésztést, gyorsítja az anyagcserét, és ellenálóbbá tesz a betegségekkel szemben
- vegán, így bármilyen étrendet is követsz, könnyedén beilleszthető
- használata nagyon egyszerű, és egy igazán kiadós zsiradékról beszélünk: kis mennyiség is elég ahhoz, hogy tökéletes roston sült húsokat, halakat vagy zöldséges ételeket, sőt desszerteket készíts vele
- íze semleges, a legkevésbé sem tolakodó: nagyon enyhe kókusz aromája a kész ételekben már nem érezhető, de ha az is volna, jól állna minden fogásnak az előételektől a desszertekig
- a 100% bio kókuszolaj semmilyen idegen kémiai vegyületekkel nem találkozott, finomítatlan, és hidegen sajtolt, így biztosítja a legkiválóbb minőséget
- a fűszerekkel és gyógynövényekkel megspékelt kókuszolaj használata izgalmas ízt kölcsönöz az ételeknek anélkül, hogy az egyes összetevők odaégnének – az ízesített kókuszolajokban található, aromát kölcsönző alapanyagok jótékony tulajdonságai pedig együttesen mutatkozhatnak meg
- kezdő háziasszonyok is bátran kísérletezhetnek a kókuszolaj használatával, így a konyhában hamarabb érhetnek el sikerélményeket úgy, hogy közben a közérzetük is javul
A kókuszt enni, inni, kenni, szeretni kell!

Miért használj kókuszolaj-alapú kozmetikumokat?
A 100% bio kókuszolaj semmilyen kémiai folyamaton nem esik át, így teljes biztonsággal használható. A bőrön úgy viselkedik, akár egy kaméleon. Minden problémát a helyén kezel, legyen az zsíros vagy száraz, érett vagy fiatal bőr, kifejti jótékony hatásait.
0-100 éves korig, és még azután is a természetes szépség és egészség megőrzésének egy alapköve lehet. Gyorsan beszívódik, és akár 50-60%-ban a véráramba is kerülhet. Ezért nem mindegy, hogy mit kensz a bőrödre, és annak milyen hatása van a szervezetedre.
Így nyugodtan használd ezt a természet adta, gyógyító erejű, növényi csodát nemcsak étkezésre, hanem gyógyításra és bőrápolásra is!
A Coconutoil biokozmetikumok nem csupán kozmetikai célt szolgálnak, hanem lehetőséget adnak egy tudatosabb életvitelre. Szeretném, hogy az egészség és a harmónia belülről fakadjon, és a mindennapi életünk rutinjává váljon. Óvjuk meg a környezetünket, vigyázzunk magunkra és a szervezetünkre! Az egészségtudatos attitűd ugyanis elhatározás kérdése. Ezek a termékek pedig ebben tudnak segíteni.
„Csak azt kend a bőrödre, amit meg is ennél!”
