Ehető Minőség

Termékeink alapanyagai ehető minőségűek, minden egyes alapanyag megtalálható az Élelmiszerkönyvben is. Így a kozmetikai piacon egy új és magasabb színvonalat, tudatosságot képviselnek termékeink. Minősített BIO összetevőink csakis organikus forrásból származnak és az előállítás során semmilyen kémiai eljáráson nem esnek át. Küldetésünk, hogy lehetőséget adjunk a teljes életmód- és szemléletváltásra, melynek része az egészséges bőrápolás.

Csak azt kend a bőrödre, amit meg is ennél!

NaTrue-pikto-130x130

NaTrue

A NaTrue-minősítést három fokozatban érdemelhet ki egy termék:

  1. natural (természetes) – ha a natúrkozmetikum alapanyagai kizárólag természetes anyagok;
  2. natural with organic (természetes, biorésszel) – ha a növényi összetevők legalább 70%-a ökológiai gazdálkodásból származik;
  3. organic (organikus) – ha minimum 95%-ban ökológiai termesztésből származó növényeket dolgoztak fel.

A NaTrue– minősítéssel ellátott kozmetikumok esetén valódi natúrkozmetikumokról van szó, hiszen természetes és organikus alapanyagokat tartalmaz, körültekintő gyártási eljárással készül és ökológiai lábnyoma kíméletes a környezetünk számára.

Forrás: www.natrue.org

Vegán

A birminghami minősítő intézet emblémájával ellátott termékek 100%-osan mentesek az állati összetevőktől, valamint az előállítás és tesztelés során sem végeztek állatkísérleteket. A vegan jelzés egyben arra is garancia, hogy a szépségápolási készítmény méhviaszt, lanolint, gyapjút vagy propoliszt sem tartalmaz. Figyelem! Nem minden termékünk vegán.

PLA

Biológiailag lebomló műanyagtípus, mely megújuló forrásból származik, mint például: kukoricaszár, tápióka gyökér, keményítő, cukornád.  A PLA “komposztálható műanyag”, ez azt jelenti, hogy normál körülmények között nem bomlik le, azonban ipari körülmények között, megfelelő hőmérsékleten és magas nedvességtartalmú közegben igen. Tehát ne dobjuk a kerti komposztálóba, hanem próbáljuk visszajuttatni a komposztálótelepekre! Ennek legegyszerűbb módja, ha a műanyag tégelyt a szelektív hulladékgyűjtőbe tesszük.

Forrás: polysciences.com

FSC

Az FSC címke és minősítési rendszer a faipari termékek vásárlóinak segítségével küzd egy felelősebb és fenntarthatóbb globális erdőgazdálkodásért. A minősítés során figyelembe vett szempontok közé tartozik például, hogy a fakitermelés és az erdő(újra)telepítés folyamán érvényesül a biodiverzitás és az ökológiai egyensúly fenntartása, illetve biztosított az érintett területeken a helyi dolgozók és lakosság jogainak és érdekeinek érvényesülése is. Az FSC 10 elve és 56 pontos kritériumrendszere ezeket a szempontokat gyűjti össze. Termékeink csomagolása is felelős erdőgazdálkodásból származó papír.

Forrás: us.fsc.org

Greenwill

A European Chamber által elindított Greenwill célul tűzte ki, hogy összeegyeztesse a gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi érdekeket, ezáltal hozzájárulva az életminőség folyamatos javulásához Földünk jelenlegi és jövendőbeli generációi számára. Működésük során a káros környezeti hatások minimalizálására és környezetbarát munkahely biztosítására törekszenek. Cégünk, a Coconutoil Cosmetics működése is ezeken az elveken alapszik.

Forrás: http://greenwill.org/hu