Kosár

100% bio, magyar kozmetikumok

15.000 Ft felett INGYENES szállítás

A babamasszázs előnyei

Milyen egészségügyi előnyökkel jár a babamasszázs?

Tíz évvel ezelőtt még kevesen ismerték, pontosabban használták tudatosan Magyarországon, ma viszont egyre több anyuka és apuka ismeri fel a babamasszázs testre és lélekre ható előnyeit. Pedig a módszer valójában több ezer éves múltra tekint vissza Indiában, míg a nyugati orvostudomány a 70-es évek óta kutatja a babamasszázs hatásait. Mára így komoly szakirodalom áll rendelkezésére azoknak, akik hivatásszerűen oktatják a különböző technikákat, és pontosan tudjuk, milyen hatásai vannak a babára és a szülőkre a használata.

De mégis, pontosan mik azok az előnyök, amiről minden anyuka és apuka csillogó szemmel számol be, amint a babamasszázsra terelődik a szó?

A babamasszázs előnyei

A babamasszázs példátlan népszerűsége abban rejlik, hogy mind a baba, mind a Te számodra egészen különleges élményt nyújt, miközben segít elmélyíteni a kapcsolatot köztetek. Ne feledd, a te testi-lelki állapotodra is hatással van gyermeked hangulata, mert a vele való boldog együttlétnek köszönhetően a tested még több oxitocin hormont választ ki, ami fokozza az anyatej termelődését és pozitívan hat a közérzetedre, ezért nyugodtabb, elégedettebb leszel.

A babamasszázs jótékony hatásai

Segíthet a stresszoldásban és az ellazulásban, ami különösen fontos lehet olyan időszakokban, mikor a babát valamilyen fájdalom, vagy kellemetlenség éri (fognövés, hasfájás stb.)
A kutatások szerint azok a babák, akiket rendszeresen megmasszíroznak, könnyebben alszanak el, és az alvás minőségére is jótékony hatással van a masszírozás.
A babamaszázs stimulálja a bőrt, serkenti a vérkeringést és segít a fájdalmas hasi görcsök megelőzésében, megszüntetésében is.
A szülő-baba kapcsolat erősítésével a pici nyugodtabbá válik és kevesebbet sír

Mivel kényeztesd kisbabád bőrét?

Ahogy azt már te is tudod, a babák bőre rendkívüli gondoskodást igényel. Életük első hat-tíz hónapjában bőrük még semleges kémhatású, ezért nem védi az a savköpeny, ami a felnőttekét igen. Ez azt jelenti, hogy az ő testük kevésbé tud ellenállni a gombák és baktériumok támadásainak, miközben a gyengébb, még nem teljesen szilárd hámréteg hajlamos átengedni a bőrön a veszélyes kémiai összetevőket . Ezért olyan fontos, hogy odafigyelj mivel mosod a ruháit, és pontosan ezért kell nagyon alaposan megválogatnod, hogy milyen krémeket, olajokat használsz a babamasszázs során.

Mi – más anyukák visszajelzései és saját kutatásaink alapján – a kókuszolajat ajánljuk, ami semmilyen mesterséges tartósítószert, színezéket vagy veszélyes kémiai összetevőt sem tartalmaz. A benne lévő laurinsav ugyanakkor antibakteriális, gombaölő és immunerősítő hatású, nem véletlen, hogy a tápláló és a babákat védő anyatej is laurinsavat tartalmaz!

A babamasszázs lépései

Ha úgy döntöttél, itt az ideje egy közös játéknak, segítünk! Kattints IDE, mert részletesen elmagyarázzuk, hol, hogyan és milyen sorrendben kell megmasszíroznod kisbabádat, és néhány olyan gyakorlati tanácsot is adunk, ami után biztos lehetsz benne, egészen különleges élményben lesz részetek mindkettőtöknek! 🙂

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel hírlevelünkre, elsők között értesülhetsz az akciókról és hírekről. 

Szia, örülünk, hogy itt vagy! 💚

SZEREZZ 10% KEDVEZMÉNYT!

Csatlakozz a Kókuszközösséghez extra ajánlatokért és 10% kedvezményért első vásárlásodra.

Nem küldünk spamet, bármikor leiratkozhatsz.