Kosár

100% bio, magyar kozmetikumok

15.000 Ft felett INGYENES szállítás

A bőrszárazság vége

A bőrszárazság sokakat érintő probléma és nem kevésbé kellemetlen, mint bármely más bőrpanasz. A bőrfelület hámlása, viszketése, pörsenése, berepedezése és cserepesedése azonban egy jól kezelhető állapot. A fizikai kellemetlenségeken túl azért sem tanácsos belenyugodni a helyzetbe, mert bőrünk védelmi funkciója és hidratáltsági állapota szorosan összefügg. A bőr lipidrétegének elvékonyodásával védtelenebbé válunk az irritációkkal szemben, ezáltal gyakrabban alakulhatnak ki gyulladásos, allergiás vagy akár ekcémás tünetek is. Nem beszélve arról, hogy a mikrorepedések szó szerint kiskapuként tárulnak fel a gombák, baktériumok és más kórokozók előtt, melyek így könnyű szerrel juthatnak a szervezetünkbe.

Így védekezz a bőrszárazság ellen

A száraz bőr kiváltó okai elég széles skálán mozognak. Télen a fütőtestek és a hideg, szeles időjárás, nyáron a napsütéses, gondtalanul töltött órák okozhatják, hogy megfeledkezünk a hidratálásról. (Tegyük helyre: az nem hidratálás, ha a medencébe lógatjuk a lábunkat. Pedig ó, de jó is lenne most!)

A száraz bőr minden korban okozhat kellemetlenségeket. A jó hír, hogy fokozatosan alakul ki és mielőtt bármilyen komolyabb gondot okozna, a legtöbbször észre vesszük. A nem megfelelő ápolás -és az elégtelen mennyiségű folyadékbevitel- azonban újra és újra elindítja a folyamatot. Ugyanakkor fontos leszögezni, hogy a tartósan fennálló, egyre kellemetlenebb tünetekkel járó bőrszárazságnak betegség is állhat a hátterében (pl. pajzsmirigy alulműködés, diabétesz). Ha egyébként tavasszal és ősszel nincs különösebb kellemetlenséggel járó panaszod a bőrödre, mindössze láthatóan vízhiányos bizonyos területeken, akkor érdemes lehet 100% bio készítményeket kipróbálnod.

Bőrradírozás

A bőrradírozás nem újkeletű dolog, de még mindig hátul kullog a megszokott szépségápolási és/vagy tisztálkodási rutinok között. Az, hogy apró szemcsés anyagokkal masszírozzuk a bőrünket, serkenti a bőr anyagcseréjét, fokozza a vérellátást, eltávolítja az elhalt hámsejteket. Így befogadóbbá válik a tápanyagokkal szemben, a pórusok pedig nehezebben tömődhetnek el, sőt: egyeseknél megfigyelhető a narancsbőr csökkenése is.

Például készítettünk egy Matcha tea tartalmú bőrradírt, ami valóságos vitaminbomba! Frenetikus bio összetevőkkel szabadítja fel a bőrt az elhalt hámsejtek elnyomása alól, hogy újra élettel töltődjön fel és puha tapintásával bűvöljön el bárkit. Főleg téged. A tasakban megbúvó porrá zúzott bio gyógynövények, matcha tea, himalája sószemcsék, valamint a hidegen sajtolt nyers kókuszolaj segíthetnek a bőr egyensúlyának visszaállításában. A kis szemcsés bőrradír arcra és testre egyaránt használható, hogy a bőr gyönyörű és hidratált legyen.

A legegyszerűbb módja a “műveletnek”, ha egy benedvesített fürdőszivacs segítségével oszlatjuk el azokon a területeken, ahol szükségét érezzük. A radírozást körkörös masszírozó mozdulatokkal végezzük akár a Matcha teás, akár a Kókuszvirágcukros bio bőrradír került kiválasztásra.

Testápolás

Két féle ember létezik: aki utálja a testápolókat, és aki úgy szereti, hogy akár meg is enné őket. Aki nem szereti a hideg, csúszós anyagokat magára kenni, nyugodtan kipróbálhatja a Baba & Mama masszázsolajat. Bár hidegen sajtolt szűz kókuszolaj alkotja, gyorsan melegedő valóban tiszta, olajos állag jellemzi, ami könnyen beszívódik. Mindehhez selymes, természetes kókuszos illat párosul, semmi tolakodás.

Aki viszont szereti a napját megkoronázni a testvajak nyújtotta gyönyörökkel, ezzel is hosszútávon bebiztosítani a problémamentes bőrérzetet, 100% bio testvajakkal nem nyúlhat mellé. Ezek a kozmetikumok ugyanis nemcsak gazdagon ápoló hatóanyagokat rejtenek, de védőréteget is alkotnak a bőrfelszínen. Így könnyen kijön a képlet, hogy miért lesz a bőr ellenállóbb a hideg, a szél, vagy épp a forróság és a különféle textíliák és a víz ölelésében is.

A kókuszolaj azon túlmenően, hogy fantasztikus kozmetikum alapanyag, vírus, gomba- és baktériumölő hatással is bír. Ha tehát a száraz bőr kezelése eddig nem várt akadályokba ütközött, vagy olyan bőrpanaszaid vannak amik nyugtalanítanak, felgyorsíthatja a gyógyulás folyamatát.

Az ekcéma kezelése is egy hosszadalmas és folyamatos odafigyelést igénylő metódus. Kialakulásának több oka lehet, az ilyen jellegű bőrpanaszokkal érdemes első körben kozmetológushoz, bőrgyógyászhoz fordulni, hogy feltárjátok a kiváltó okokat. Mint érintett, azt tudom javasolni, hogy iktass ki minden allergizáló tényezőt, és alkohol tartalmú kozmetikumot. Ilyenek lehetnek az arclemosók, kézmosók, tonikok, mosogató szerek, de még mosószerből is láttam ilyet. Az alkohol extrém mértékben szárítja a bőrt. Persze fertőtlenít is, de súlyosan roncsolja a lipideket, az eredmény pedig a megvastagodó, repedező bőrfelület. Az arcbőr ekcéma sokakból vált ki ijedtséget, azonban tapasztalataim szerint itt érhetünk el a leggyorsabban látványos eredményeket, ha kezünkbe vesszük az irányítást. Ezért is hoztuk létre a Viszlát Ekcéma Coco Pakkot, mely képes lehet enyhíteni és elmulasztani a kellemetlen tüneteket a bőr bármely részén.

Arcápolás

A száraz arcbőr és az ekcémára hajlamos bőr kezelésére jó szívvel ajánljuk a szintén kókuszolaj alapú Bio Arcszérumot. Rengeteget írtunk már a szérum hatóanyagairól és működéséről egyaránt, hiszen ott és abban segít ahol és amiben szüksége van rá a bőrnek. Ha szoktál sminkelni, feltétlenül szükséges, hogy előtte és utána is jó alaposan hidratálj. Az alapozók és más festékanyagok megnehezítik a bőr légzését, így nem igazán tudja mi a helyzet olyan 6-8 órán át, míg elzárod a pórusokat – azaz le nem mosod a sminket. Apropó pórus elzárás:

A kókuszolajjal kapcsolatban és kozmetikai hasznosítása kapcsán gyakran merül fel fórumokon különféle módon, hogy magas komedogén indexszel rendelkezik. Mit jelent ez és akkor miért működhet mégis? A komedogén index azt mutatja meg, mennyire tömítheti el 1-1 alapanyag a pórusokat. Ezek szerint a kókuszolaj viszonylag magas eltömítést eredményezne. Ebben az esetben más a helyzet. Az index sajnos nem különböztet meg kókuszolajokat, pedig van belőlük jópár. Finomított, finomítatlan, fehérített, fehérítetlen, nyers, bio, nem bio, és csodás anyanyelvünk sem segít ezen különösképp, úgyhogy tegyük rendbe.

Alapvetően kétféle kókuszolaj létezik, ezek a szűrt és a szűz. Kozmetikumok alapanyagaként a legtöbbször szűrt kókuszolajat használnak. Az, hogy egy kókuszolaj szűrt, még nem jelenti, hogy bio, mindössze az előállítási formát hivatott jelölni. A szűrt olaj szárított kókuszból készül és ér melegíteni, a szűz azonban a kókuszdió húsából készül és itt nem játszik szerepet semmilyen forrósítás az olaj kinyerése során. A Coconutoil Cosmetics termékei hidegen sajtolt, nyers, azaz szűz -ráadásul bio- kókuszolaj, valamint más növényi esszenciák és értékes bio alapanyagok keverékei. 

Induljunk ki tehát az Arcszérum összetevőiből -és komedogén indexeiket is mellé írom a játék kedvéért. Kókuszolaj (4), búzacsíraolaj (5), szőlőmagolaj (2), argánolaj (0), sáfrányos szeklice olaj (0), természetes E-vitamin (2). Hogyan számoljuk ki az indexet? Adjuk össze, átlagoljuk? Akkor 2, ami közepesen alacsony póruseltömítést jelent, bármi is legyen az. Persze ez nem helyes számítási mód, mert az arányok pontos ismerete nélkül nem kaphatunk pontos végeredményt, csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy ilyen módon nem jó dolog általánosítani. És még egy kérdés: ha eltömítené a pórusokat, hogyan hatnának és szívódnának fel az értékes anyagok? Inkább próbáld ki amiről úgy gondolod hasznodra válhat, olvasd el a véleményeket az egyes termékekről, dönts, és ha nem tetszett, még mindig van lehetőséged visszaküldeni. Hogy mit kell tenned, ha netán elégedetlen vagy, azt itt olvashatod el.

Egy szó mint száz, a kókuszolaj és az általunk létrehozott bőrápoló bio készítmények nagyban leegyszerűsíthetik a bőrszárazság elleni küzdelmet. Ha azonban úgy érzed a problémád nem a felszínen kezelendő, mindenképp konzultálj bőrgyógyásszal vagy kozmetológus szakemberrel!

Vigyázz a bőrödre, vigyázz a szépségedre!

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel hírlevelünkre, elsők között értesülhetsz az akciókról és hírekről. 

Szia, örülünk, hogy itt vagy! 💚

SZEREZZ 10% KEDVEZMÉNYT!

Csatlakozz a Kókuszközösséghez extra ajánlatokért és 10% kedvezményért első vásárlásodra.

Nem küldünk spamet, bármikor leiratkozhatsz.