Kosár

100% bio, magyar kozmetikumok

15.000 Ft felett INGYENES szállítás

Adventi koszorú, kicsit másképp

Vasárnap beköszönt az Advent! Kész van már az Adventi koszorúd? Ha esetleg kipróbálnál idén valami mást, hoztam egy szuper ötletet Neked.

Az Advent szó eljövetelt jelent, amely a világosság növekedése, a felkészülés az Ünnepre, a remény időszaka. A négy gyertya meggyújtása egy-egy szimbolikára épül, többféle jelentése ismert. Szerintem a lényeg, hogy szívünk teljen meg sok-sok jó érzéssel, hogy Karácsonyra belső békével és nyugalommal nézhessük a feldíszített Karácsonyfát, és örömmel üljünk le Szeretteink körében.

Mára már rengeteg féle otthon is elkészíthető Adventi koszorú létezik, én most egyet hoztam Neked, ami nekem nagyon tetszik és akár többször is felhasználható, évről-évre variálható 🙂

Adventi koszorú üvegekből

Mire lesz szükséged?

  • 4 db befőttes üveg
  • 4 db gyertya
  • madzag vagy szalag
  • tál, amire rárakod az üvegeket
  • az üvegbe való kitöltő anyag
  • tálba plusz dekoráció, ha szeretnéd
  • részletek alább…

Lássuk az elkészítést!

Válassz ki 4 db befőttes üveget, ha esetleg otthon gyűjtöd ezeket, akkor máris nem kell a boltba szaladni érte. Ne nagyokat válassz, hanem kisebbeket, amiből négy darab jóleső érzés lesz szemednek. Fontos, hogy ráférjenek a tálra, amit választasz a kompozíciód tartására. Lehet a tál kerek, vagy szögletes hosszúkás is, amire egymás mellé helyezed majd fel az üvegeket.

Ha megvannak az üvegek mosd el őket tisztára és törölgesd el. Az üveg tetőkre nem lesz szükséged.

Az üvegeket dekorálhatod ízlésed szerint. Ha minimalista, natúr elképzelésed van, akkor csak köss az üvegek nyakára madzagot. Ha díszesebb díszt szeretnél, akkor pedig válassz hozzájuk színes szalagot. Ha még tovább mennél, üvegfestékkel is megfestheted őket, ha nem is a következő Adventre, de remek lakás dekoráció lehet belőle az ünnepek után.

Ha megvan az üveg díszítése, akkor most jöhet a töltő anyag. Töltsd meg az üvegeidet valamilyen szép struktúrájú anyaggal, például: só, cukor, rizs, kókuszreszelék, bulgur, vagy bármi hasonló. Vagy használhatsz nagyobb részecskés anyagot is, például: mogyoró, dió, kavics, díszkavics, gyöngyök. Na mit szólsz, eddig tetszik? 🙂

Következhetnek a gyertyák! A gyertyákat úgy válaszd ki, hogy beleférjen az üvegbe és bele tudd szúrni a kitöltő anyagba. Színeit tekintve az Adventi koszorú gyertyáinak több hagyománya is van.

  • A katolikus keresztény világban három lila színű és egy rózsaszín gyertya van a koszorún.
  • A protestáns hit szerint négy piros gyertya díszeleg.
  • Advent Angyalai szerint pedig az első gyertya kék színű, a második piros színű, a harmadik fehér színű, a negyedik pedig lila színű.

Szerintem az a fontos, hogy ez a Te koszorúd lesz, ez a te szimbolikád legyen, tehát válassz nyugodtan olyan színű gyertyákat, ami Téged legjobban tükröz.

Ha megvagy ezzel is, akkor rakd rá az üveges gyertyáidat egy tálra, amely lehet bármilyen formájú, kerek vagy négyszögletes. A tálkát is dekorálhatod. Például valamilyen növénnyel: fenyőágakkal, gallyakkal, tobozzal, dióval, szárított naranccsal. Ha pedig a gyertyatartóid inkább fényesebbek, gyönggyel vagy kövekkel van töltve, akkor díszítsd a tálkát is fényes díszkövekkel.

Összegyűjtöttem pár inspiráló képet Neked:

Én már nagyon várom az első gyertya gyújtását, kívánom, hogy Neked is békében és örömben legyen gazdag a várakozás időszaka.

Ölel, Dóri

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel hírlevelünkre, elsők között értesülhetsz az akciókról és hírekről. 

Szia, örülünk, hogy itt vagy! 💚

SZEREZZ 10% KEDVEZMÉNYT!

Csatlakozz a Kókuszközösséghez extra ajánlatokért és 10% kedvezményért első vásárlásodra.

Nem küldünk spamet, bármikor leiratkozhatsz.