Kosár

100% bio, magyar kozmetikumok

15.000 Ft felett INGYENES szállítás

Baba-mama bőrápolás – Gondoskodás a szeretet jegyében

Belegondoltál már valaha úgy igazán, hogy mennyire csoda-szerű egy gyermek születése? Ha már megtapasztaltad az élményt, akkor egészen biztos, hogy tisztában vagy minden mozzanatával, ha pedig első babádat várod, tuti, hogy ellát a rokonság annyi jótanácssal és szerintük fontos tudnivalóval, ami a gyermek három éves koráig is kitart majd.

Nem mintha a kismamákat nem érdekelné a téma éppen eléggé ahhoz, hogy utána járjanak azoknak a dolgoknak amik garantálják a kisbabák testi-lelki fejlődését, de hát ez is csak a várandósság egyik velejárója. Ha már gömbölyödik a pocak, egyszer csak minden ismerős feltűnik egy-két jó szó erejéig. Azzal mindenki tisztában van, hogy a magzat fejlődésének kilenc hónapjában teljes mértékben megváltozik a nők hormonrendszere, de még az idegrendszer is épp eléggé átalakul ahhoz, hogy az aktuális változások kellemes és kellemetlen, boldogsággal vagy éppen fájdalommal teli momentumaira is az életünk legörömtelibb perceiként emlékezzünk vissza. Persze ettől még ott és akkor az anyává válás folyamata nem lesz könnyebb, de az elkövetkező hónapok és évek bőven kárpótolják az embert az egészért.

Fizikai változások terhesség alatt

A szervezetben lezajló változások felkészítik a kismamákat arra, hogy egy új kis életet hozzanak a világra. Vannak akiket kevésbé látványosan érint ez az egész, de vannak, akik szinte kicserélődnek a várandósság alatt. Most pedig jöjjön a jó és a rossz hírünk: ez a kicserélődés pozitív és negatív irányban is megmutatkozhat, és elsődlegesen a bőr illetve haj minőségét befolyásolja, és bár alapvetően a hormonháztartás változásai állnak a folyamat mögött, azért meg lehet támogatni a szervezetet az átállásban.

A várandósság időszaka alatt a bőr pigmentáltsága megemelkedik, először a mellbimbó és a bimbóudvar lesz az eredeti színénél egy picit sötétebb, és vannak, akiknek a szájuk is rúzsosabb hatást kelt. A mellbimbóknak a születéstől számítva csodálatos tápláló szerepük lesz, úgyhogy nagyon fontos, hogy mindig bánj velük jól. A baba kevésbé fog, mert ő még nem tudja irányítani a reflexeit, ezért sok kismama folytat napi pár perc küzdelmet a mellbimbók megkíméléséért. A szoptatás a mellbimbó finom bőrét jócskán igénybe veszi, így a kiszáradt, érzékeny bőrfelület magas szintű ápolásra szorul.

Baba-mama bőrápolás - Gondoskodás a szeretet jegyében Belegondoltál már valaha úgy igazán, hogy mennyire csoda-szerű egy gyermek születése? Ha már megtapasztaltad az élményt, akkor egészen biztos, hogy tisztában vagy minden mozzanatával, ha pedig első babádat várod, tuti, hogy ellát a rokonság annyi jótanácssal és szerintük fontos tudnivalóval, ami a gyermek három éves koráig is kitart majd.

Mire jó a bio mellbimbóvédő krém?

A Coconutoil Cosmetics Mellbimbóvédő Krém ehető minőségű, organikus összetevői révén úgy regenerálja az irritált bőrfelületet, hogy közben semmiféle veszélyt nem jelent a csecsemőre.

Az érzékeny mellbimbó kezelésére kapható készítmények jó része ártalmas a baba fejlődő szervezetére. Minden kismamának azt tanácsolom, hogy csak olyan készítményt kenj magadra, amely biztonságos mindkettőtök számára, erre a célra fejlesztettem ki. Annyira természetes, hogy lemosni sem kell szoptatás előtt, gyengéden, mégis hatékonyan fertőtlenít, hámosít, puhítja a bőrt és visszaállítja annak rugalmasságát.

Két tiszta, kíméletesen kivont növényi olajból és két sűrűbb állagú, tápláló zsiradékból áll. Együttes hatásuk komplexen kezeli az érzékeny mellbimbót, megóvja és ápolja is. A méhviasz és a kakaóvaj hatékonyan táplálják a kiszáradt, berepedezett bőrt: bőrpuhító,- feszesítő- és nyugtató hatásuk nagyfokú sejtregeneráló és gyulladáscsökkentő képességükön alapszik. Található még benne körömvirág olaj is, melyet a népgyógyászatban évszázadok óta használnak sebek és gyulladásos tünetek kezelésére. Természetesen a szűz kókuszolaj összes kellemes hatása is belekerült ebbe a krémbe. A különleges előállítási technikának köszönhető magas laurinsav tartalom erőteljes fertőtlenítő hatása nagyon fontos alappillér a baba-mama ápolás során.

Mindenre gondoltam, a krémhez még sztíviát is adtam, melyről kevesen tudják, hogy egy nagyon magas ásványianyag-tartalmú növény. Nem csak természetes édesítőszerként, de baktériumölő gyógynövényként is hasznos, gyulladásos bőrbetegségek esetén is. Emellett természetesen édes ízt kölcsönöz a készítménynek, így ha esetleg szoptatáskor még érezhető lenne a krém íze, a babád nem fog tiltakozni – de nem károsítja a szervezetét sem, ellentétben ugye a cukorral.

Érdemes minden szoptatás után használni a krémet, amit úgy a legjobb alkalmazni, ha előtte szárazra lett törölve a mellbimbó egy tiszta törülközővel vagy törlőkendővel. Ezután tiszta ujjal egy keveset a krémből kivéve bekened a mellbimbót és környékét.

Baba-mama bőrápolás - Gondoskodás a szeretet jegyében Belegondoltál már valaha úgy igazán, hogy mennyire csoda-szerű egy gyermek születése? Ha már megtapasztaltad az élményt, akkor egészen biztos, hogy tisztában vagy minden mozzanatával, ha pedig első babádat várod, tuti, hogy ellát a rokonság annyi jótanácssal és szerintük fontos tudnivalóval, ami a gyermek három éves koráig is kitart majd.

Lelki változások terhesség alatt

Ugye fentebb szó esett már arról, hogy a terhesség alatt az idegrendszer is megváltozik, ez pedig egyenesen a lelki egyensúly megszületéséhez –vagy épp teljes felborulásához- vezet. A kérdésekkel, aggodalmakkal, izgalmakkal, örömökkel és vágyakkal teli időszak alatt kiépül az a kötődés, ami a szülő-gyermek kapcsolat alapjait teszi le és határozza meg egy életre az egymáshoz való viszonyulást. És ha már itt tartunk, mi más lehetne szeretetteljesebb dolog, mint az érintés? A kismamáknak is, és a babáknak is szüksége van rá, különösen ebben az érzékeny időszakban.

A masszázsolaj végigkíséri a terhességet és a kisgyerekkort. A terhesség alatt használd a bőröd rugalmasságának megőrzésére.

A kisbabák a pocakban is pontosan képesek érzékelni azt, hogy mi zajlik odakint. Az ő életük éppen abban a szakaszban van, amikor kifejlődnek az érzékszerveik, ezért rengeteg olyan technikával lehet találkozni, ami a pici rugdalózását vagy a csuklást csillapítja, netán éppen csak egy nyugalmas állapotba repíti. Vannak akik a zenére esküsznek és hatalmas fejhallgatókkal a pocakon próbálnak ellazulni maguk is, és vannak akik a simogatás nyugtató erejében hisznek. Annyi biztos, hogy a masszázs vagy simogatás gyengéd érintés baba és mama örömére, egészségére, mely jótékonyan hat a testre és lélekre. Ezt megkönnyíti és még hatékonyabbá teszi, ha jól megválasztott masszázsolajjal végzed.

Mire jó a bio baba-mama olaj?

A Coconutoil Baba-Mama Masszázsolaj csakis organikus, ehető minőségű összetevőket tartalmaz, magyarul semmiféle vegyi adalékot, íz-, szín-, illatanyagot és parabént nem adtam hozzá. Olyan biztonságos, hogy akár bele is kortyolhatnál, ez a magas minőség pedig garantálja, hogy gyermeked kialakulóban lévő szervezetét semmilyen károsodás nem éri. A masszázsolaj használata a terhesség alatt bizonyítottan növeli a kismama bőrének rugalmasságát, csökkenti a terhesség miatt megjelenő striák számát. Ezen felül mélyen hidratál, elősegíti a bőr vízmegkötő képességét, és védi a kiszáradástól, így a fizikai változások velejáróit is nagyon gyengéden és hatásosan enyhíti.

Három fantasztikus bázisolaj, a kókusz-, a jojoba- és a mandulaolaj együttes hatása dolgozik azért, hogy baba és mama bőre a lehető legjobb állapotba kerüljön. A kókuszolaj értékes telített zsírsavai és antioxidánsai baktérium-, vírus- és gombaölő hatást gyakorolnak, és regenerálják a bőr sejtjeit. A jojobaolaj összetétele hasonlít az emberi faggyúéhoz, ezért kifejezetten alkalmas az elveszített faggyú pótlására. A mandulaolajat kifejezetten kisgyermekek bőrére ajánlják, mivel megnyugtatja és hidratálja a legérzékenyebb bőrt is. Védőréteget képez a bőrön, megóvja annak hidrolipid köpenyét.

Az olaj kellemes illatát a 100%-os tisztaságú mandula-illóolaj adja. Ez a csodálatos anyag igen hatékonyan nyugtat, segíti, hogy egymásra hangolódjatok a babáddal, akár még a pocakodban van, akár a kiságyban öleled át boldogan. A mandula illóolaj hatásosan fertőtlenít is, de nem olyan mértékben, mint amennyire azok a vegyi tisztítószerek, amelyek az immunrendszert is gátolják a fejlődésében: csak annyira, hogy a szükséges higiéniát biztosítsa masszázs közben.

Az ideális életkor a masszázs elkezdésére a másfél-két hónapos kor. A babák bőre érzékenyebb a felnőttekénél, ezért fokozatosan kell kezdeni a masszázst, puha simításokkal szoktatva a bőrt az érintéshez. A későbbiekben sem tanácsolom a dörzsölő, gyúró mozdulatokat, hiszen a lágy, mégis határozott simítások esnek jól a piciknek!

Baba-mama bőrápolás - Gondoskodás a szeretet jegyében Belegondoltál már valaha úgy igazán, hogy mennyire csoda-szerű egy gyermek születése? Ha már megtapasztaltad az élményt, akkor egészen biztos, hogy tisztában vagy minden mozzanatával, ha pedig első babádat várod, tuti, hogy ellát a rokonság annyi jótanácssal és szerintük fontos tudnivalóval, ami a gyermek három éves koráig is kitart majd.

Gondoskodás a gyermek születése után

A baba masszázs egy nagyon intim dolog , ami az anyáknak és a gyermekeknek is óriási öröm. Bensőséges légkört és boldog pillanatokat teremt, ami még szorosabbra fűzi a szülő és gyermek közötti kapcsot. A lelki részén túl segít megőrizni baba egészségét és testi-lelki jóérzését, elősegíti fejlődését, jó hatással van a vérkeringésre, a bőrre, és más érzékszervekre is úgy mint a szaglás vagy a tapintás. Jó hatással van a baba pihenésére, nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb alvásciklusokat eredményezhet és egészen egyszerűen nincs negatív hatása – ha jól végzed.

A masszázst összekötheted a pelenkázási gyakorlattal is, hogy arról is csak kellemes emlékek maradjanak meg a pici fejecskékben. Ha már a pelenkázásnál tartunk fontos megemlíteni, hogy a pelenkával fedett területek irritációját kellő higiéniával és zsíros, víztaszító popsikrém használatával lehet a legjobban kivédeni. Organikus, ehető minőségű összetevőket tartalmazó Popsikrém segít megvédeni gyermeked bőrét a kipirosodástól, a bőrirritációtól és a viszketéstől. A természetes méhviasz víztaszító réteget von a bőrre, így védi a kiszáradástól. A mandula- és jojobaolaj mélyen táplálja és hidratálja, a kókuszolaj pedig csökkenti a területen megjelenő gombák és baktériumok számát.

A masszázsolaj végigkíséri a terhességet és a kisgyerekkort. A terhesség alatt használd a bőröd rugalmasságának megőrzésére.

A csecsemők és kisgyermekek bőre a felnőttekére jellemző enyhén savas kémhatáshoz képest inkább semleges, mert ugye a faggyú náluk még kisebb mennyiségben termelődik. Mivel a gyermekek bőrének pH-értéke nem annyira savas, mint a felnőtteké, a különféle mikrobákkal szemben kevésbé ellenálló.

Mire jó a bio popsikrém?

A Bio Popsikrémet úgy fejlesztettem ki, hogy pótolja ezt a védelmet, előzze meg és enyhítse a pelenka és vizelet, széklet okozta irritációt. A popsikrémben található méhviasz és a kakaóvaj egyaránt gazdag zsírsavakban, fehérjékben, vitaminokban, és ellenálló réteget képeznek a bőrön. Ennek a képességnek köszönhetően aztán hosszan tartó hidratálást biztosítanak, és elősegítik a sebgyógyulást.

A szűz kókuszolaj is segít a bőr védőrétegének fenntartásában, beépülve pedig regenerálja a bababőrt, hogy olyan puha és selymes legyen, amire még ránézni is csupa öröm. A kókuszolaj a különleges előállítási technikának köszönhetően nagy mennyiségben tartalmaz laurinsavat, amely erőteljes fertőtlenítő hatással bír. Természetes hatóanyagai enyhítik a bőr kipirosodását, segítik a regenerációt, kiváló gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató. A mandulaolaj B1-, B2-, B6- és E-vitamin-tartalmának köszönhetően puhítja a bőrt, elősegíti a hámosodást, a hámsejtek regenerálódását, enyhíti a viszketést és a gyulladásokat, és megnyugtatja, puhábbá teszi az érzékeny bababőrt.

Baba-mama bőrápolás - Gondoskodás a szeretet jegyében Belegondoltál már valaha úgy igazán, hogy mennyire csoda-szerű egy gyermek születése? Ha már megtapasztaltad az élményt, akkor egészen biztos, hogy tisztában vagy minden mozzanatával, ha pedig első babádat várod, tuti, hogy ellát a rokonság annyi jótanácssal és szerintük fontos tudnivalóval, ami a gyermek három éves koráig is kitart majd.

Gondoskodó ápolás

Szóval, ha már úgyis gyakori vendég minden kismama a pelenkázó asztalnál, érdemes olyan termékeket használni, amik a megelőzésben is helyt állnak, valamint a problémákat is könnyű szerrel orvosolják, ha arról van szó. A gyermek pelenkáját minél sűrűbben ki kell cserélni, ha nedves lett. A popsikrém használatát minden pelenkacsere alkalmával javaslom. Először le kell tisztítani az érintett területet, a ráncok és redők belsejében is, elölről hátrafelé haladva törlőkendővel vagy szappanos vízzel. Utána meg kell szárítani a baba bőrét, hadd levegőzzön egy kicsit az irritált felület! Végül következhet a krémezés, csak egy dologra vigyázz, hogy a krém ne kerüljön a nemi szervekre!

Popsikrémet bátran használják az anyukák is, ha nem félnek, hogy hamar a kedvenc testápolójukká válik ez a könnyű krém. Szerencsére kevés is elegendő belőle használat során, így az intenzív ápolást sokáig élvezheti baba és mama egyaránt.

A fenti termékek a baba mama bőrápolás esszenciái, 100%ig természetes összetevőket tartalmaznak és gondos kezek által kerültek azokba az üvegcsékbe és tégelyekbe, melyek az otthon melegében hamar a törődés alapvető kellékeivé válhatnak.

Ölel, Dóri

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel hírlevelünkre, elsők között értesülhetsz az akciókról és hírekről. 

Szia, örülünk, hogy itt vagy! 💚

SZEREZZ 10% KEDVEZMÉNYT!

Csatlakozz a Kókuszközösséghez extra ajánlatokért és 10% kedvezményért első vásárlásodra.

Nem küldünk spamet, bármikor leiratkozhatsz.