Bio Szépségápolás

Bio kozmetikum és natúrkozmetikum – Mi a különbség?

Kozmetikum és bio kozmetikum között is vannak különbségek, hát még, ha a natúr- és bio kozmetikumokat vetjük össze. Lássuk csak, miben rejlik egy kozmetikum természetessége!

A Bio kozmetikumok alapanyagai

A kozmetikaiparban komoly szabályozások érvényesek, egy sor ellenőrzés előzi meg egy-egy termék polcokra kerülését. A bio szócska használata nem teljesen szabályozott, ezért ha egy kozmetikum tartalmaz bio összetevőt, akkor a gyártó feltüntetheti azt a csomagoláson, de ez megtévesztő is lehet a vásárló számára. A valódi bio kozmetikumok titka abban rejlik, hogy erősen túlnyomó részt bio alapanyagokat tartalmaznak. Az, hogy valamely alapanyag 100% bio vagy organikus, annyit tesz, hogy a növényi (más néven botanikai) összetevőket kizárólag természetes módon kezelik, különös odafigyelést szentelve a termőföld tápanyagtartalmára. Ha egy kozmetikum a botanikai/növényi összetevőinek legalább 90%-a biogazdálkodásból származik, akkor az bio kozmetikum.

Naturix bio minősítés

Érdemes figyelmet szentelni a minősítésekre is. Léteznek olyan minősítő intézetek, akik a tudatos vásárlói döntések meghozatalát segítik elő egy-egy termék bevizsgálásával, ellenőrzésével. Itthon a Naturix végzi ezt a munkát, szigorú feltételrendszer mellett.

A NATURIX® védjegy által a vásáló egy ellenőrzött, hiteles, tanúsított rendszeren minősített olyan kozmetikai terméket kap, mely biztonságot jelent számára az összetételét és gyártását illetően.

A Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) 2016-ban és 2017-ben publikálta az ISO 16128-as szabványcsaládot, amely célul tűzte ki a kozmetikai termékek és alapanyagok egységes besorolását természetes és organikus szempontból. A szabvány célja, hogy egy egységes platformon keresztül átlátható legyen a kozmetikai termékek minősítése. A szabvány gyakorlati része indexek formájában minősíti a kozmetikumokat, megmutatva, hogy a termék hány százalékban tartalmaz természetes, vagy természetes eredetű anyagokat, illetve ezen belül organikus vagy organikus eredetű anyagokat. A Coconutoil Cosmetics termékei a Naturix legmagasabb minősítését kapta.

Natúrkozmetikumok alapanyagai

A natúrkozmetikumok előállítása során egy kicsit egyszerűbb szemponrendszer szerint történik a termékek minősítési besorolása. Ez esetben az előírás az, hogy túlnyomórészt növényi/természetes eredetű alapanyagok alkossák a termékeket.

A natúrkozmetikumok összetevői közt az alábbiak lehetnek:

  • természetes összetevők (kémiai átalakítás nélkül)
  • közel természetes összetevők (kémiai eljárással kinyert természetes összetevők)
  • kémiai úton előállított természet-azonos anyagok (tartósítószerek és ásványianyagok esetében engedélyezett, ha a termékelőállításhoz elengedhetetlen és a természetben nem megtalálható megfelelő mennyiségben és/vagy minőségben)

Mi így csináljuk a bio kozmetikumokat

Nem csak a bio összetevőkre figyelünk oda nagyon, de arra is, hogy sem a csomagolás, sem a termékek előállítása, de még a mi magunk hétköznapi kis élete se hagyjon maga után túlságosan nagy ökológiai lábnyomot. Törekszünk a meglévő “lábméretünk” folyamatos csökkentésre, ezért a tőlünk hozzád eljuttatott biokozmetikumok üvegben vagy orvosi alumínium tégelyben érkeznek. Ha pedig kiürültek, visszaváltjuk őket. A papírcsomagolásainkat kérjük szelektíven gyűjtsd, de egyébként amit csak lehet újrahasznosított papírba csomagolunk. A tőlünk kijutó csomagküldő boxok biológiailag lebomló térkitöltő segítségével óvják meg a termékeket az összekoccanástól és más balesetektől, ezeket nyugodtan komposztálhatod is.

A természet tökéletessége

A Coconutoil Cosmetics kozmetikumokba nem kerül víz, egy-két kivételtől eltekintve (ajakbalzsamok és szájvíz). Magas hatóanyagtartalmú bio összetevők viszont igen, és amit nem tudunk oly’ módon előállítani, hogy megkapják a 100% bio minősítést, abba bele sem kezdünk. Az évek során számos elégedett vásárlóval, kedves visszajelzéssel és bioboldogsággal a hátunk mögött felelős kozmetikai márkaként a minőségi, de végsőkig természetes szépségápolás mellett állunk ki.

Ismerkedj meg a valódi bio kozmetikumok használatának előnyeivel!

Kiegészítők (1)

Bio szájápolás (5)

Bio ajakbalzsamok (4)

Bio arcszérum (4)

Bio bőrradírok (3)

Bio testápoló (4)

Bio masszázsolajok (1)

Bio szőrtelenítés, borotválkozás (2)

Bio alumínium mentes dezodorok (3)

Bio hajápolás, körömápolás (2)

Bio fényvédők és napozás utáni krémek (4)

Baba-mama bőrápolás (4)

Gourmet étkezési kókuszolajok (8)

Ajándékcsomagok (7)

Ajánlott bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?