Kosár

100% bio, magyar kozmetikumok

15.000 Ft felett INGYENES szállítás

Bio kozmetikum és natúrkozmetikum – Mi a különbség?

Kozmetikum és bio kozmetikum között is vannak különbségek, hát még, ha a natúr- és bio kozmetikumokat vetjük össze. Lássuk csak, miben rejlik egy kozmetikum természetessége!

A Bio kozmetikumok alapanyagai

A kozmetikaiparban komoly szabályozások érvényesek, egy sor ellenőrzés előzi meg egy-egy termék polcokra kerülését. A bio szócska használata nem teljesen szabályozott, ezért ha egy kozmetikum tartalmaz bio összetevőt, akkor a gyártó feltüntetheti azt a csomagoláson, de ez megtévesztő is lehet a vásárló számára. A valódi bio kozmetikumok titka abban rejlik, hogy erősen túlnyomó részt bio alapanyagokat tartalmaznak. Az, hogy valamely alapanyag 100% bio vagy organikus, annyit tesz, hogy a növényi (más néven botanikai) összetevőket kizárólag természetes módon kezelik, különös odafigyelést szentelve a termőföld tápanyagtartalmára. Ha egy kozmetikum a botanikai/növényi összetevőinek legalább 90%-a biogazdálkodásból származik, akkor az bio kozmetikum.

Naturix bio minősítés

Érdemes figyelmet szentelni a minősítésekre is. Léteznek olyan minősítő intézetek, akik a tudatos vásárlói döntések meghozatalát segítik elő egy-egy termék bevizsgálásával, ellenőrzésével. Itthon a Naturix végzi ezt a munkát, szigorú feltételrendszer mellett.

A NATURIX® védjegy által a vásáló egy ellenőrzött, hiteles, tanúsított rendszeren minősített olyan kozmetikai terméket kap, mely biztonságot jelent számára az összetételét és gyártását illetően.

A Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) 2016-ban és 2017-ben publikálta az ISO 16128-as szabványcsaládot, amely célul tűzte ki a kozmetikai termékek és alapanyagok egységes besorolását természetes és organikus szempontból. A szabvány célja, hogy egy egységes platformon keresztül átlátható legyen a kozmetikai termékek minősítése. A szabvány gyakorlati része indexek formájában minősíti a kozmetikumokat, megmutatva, hogy a termék hány százalékban tartalmaz természetes, vagy természetes eredetű anyagokat, illetve ezen belül organikus vagy organikus eredetű anyagokat. A Coconutoil Cosmetics termékei a Naturix legmagasabb minősítését kapta.

Natúrkozmetikumok alapanyagai

A natúrkozmetikumok előállítása során egy kicsit egyszerűbb szemponrendszer szerint történik a termékek minősítési besorolása. Ez esetben az előírás az, hogy túlnyomórészt növényi/természetes eredetű alapanyagok alkossák a termékeket.

A natúrkozmetikumok összetevői közt az alábbiak lehetnek:

  • természetes összetevők (kémiai átalakítás nélkül)
  • közel természetes összetevők (kémiai eljárással kinyert természetes összetevők)
  • kémiai úton előállított természet-azonos anyagok (tartósítószerek és ásványianyagok esetében engedélyezett, ha a termékelőállításhoz elengedhetetlen és a természetben nem megtalálható megfelelő mennyiségben és/vagy minőségben)

Mi így csináljuk a bio kozmetikumokat

Nem csak a bio összetevőkre figyelünk oda nagyon, de arra is, hogy sem a csomagolás, sem a termékek előállítása, de még a mi magunk hétköznapi kis élete se hagyjon maga után túlságosan nagy ökológiai lábnyomot. Törekszünk a meglévő “lábméretünk” folyamatos csökkentésre, ezért a tőlünk hozzád eljuttatott biokozmetikumok üvegben vagy orvosi alumínium tégelyben érkeznek. Ha pedig kiürültek, visszaváltjuk őket. A papírcsomagolásainkat kérjük szelektíven gyűjtsd, de egyébként amit csak lehet újrahasznosított papírba csomagolunk. A tőlünk kijutó csomagküldő boxok biológiailag lebomló térkitöltő segítségével óvják meg a termékeket az összekoccanástól és más balesetektől, ezeket nyugodtan komposztálhatod is.

A természet tökéletessége

A Coconutoil Cosmetics kozmetikumokba nem kerül víz, egy-két kivételtől eltekintve (ajakbalzsamok és szájvíz). Magas hatóanyagtartalmú bio összetevők viszont igen, és amit nem tudunk oly’ módon előállítani, hogy megkapják a 100% bio minősítést, abba bele sem kezdünk. Az évek során számos elégedett vásárlóval, kedves visszajelzéssel és bioboldogsággal a hátunk mögött felelős kozmetikai márkaként a minőségi, de végsőkig természetes szépségápolás mellett állunk ki.

Ismerkedj meg a valódi bio kozmetikumok használatának előnyeivel!

 

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel hírlevelünkre, elsők között értesülhetsz az akciókról és hírekről. 

Szia, örülünk, hogy itt vagy! 💚

SZEREZZ 10% KEDVEZMÉNYT!

Csatlakozz a Kókuszközösséghez extra ajánlatokért és 10% kedvezményért első vásárlásodra.

Nem küldünk spamet, bármikor leiratkozhatsz.