Kosár

100% bio, magyar kozmetikumok

15.000 Ft felett INGYENES szállítás

Helló 2017 a Kókusz Háromszögből

Újra itt vagyok, a mosoly és a nyugalom szigetén. Mikor leszálltam a gépről és kiléptem a repülőtérről, fellélegeztem és egy kis lángoló érzés kezdett el csiklandozni a gerincem mentén:izgalom.

Az idő csodás, hajnali napfelkelte, halványrózsaszín, a narancssárga és az arany színeivel. Látom a párát, ahogyan egyre feljebb kúszik a rizsszálak fölött, s tova tűnik a banánlevelek és a pálmafák ágai között. Egyetlen egy pillantás a tájra és a fáradtságom tovaszáll, mert látnom kell mindent. Sri Lanka üdvözöl.

Én is Őt, az emlékeimmel, hiszen nem ez az első utam ide. Szerencsés vagyok, mert itt lehetek, de az utazásom oka nem a nyaralás, hanem, hogy tanulhassak, hogy még több élménnyel gazdagodhassak, hogy még több fantasztikus embert ismerhessek meg. Nekem nem csak a CÉL a fontos, hanem a hozzá vezető út is: elhatározás, kutatás, megfigyelés, nevetés, sírás, tisztelet, nyitottság, határozottság, bizalom. Ez mind én vagyok és szeretném Nektek bemutatni a világot, ahogyan én látom és azt a csodálatos növényt, amely végigkíséri utamat. 2017 a kókusz éve!

 

 

15978759_1528643050483992_500521645_n

Amikor először jártam a szigeten 3 dolog volt, amit rögtön észrevettem

  1. A közlekedés semmihez sem fogható. Nincsen kresz, jobb oldali, lassú, kaotikus, mindenért dudálnak, forró az aszfalt…de mégis működik, nincs vita, civakodás, türelmetlenség vagy hangos szó. Csak el kell kapnod a flow-t J
  2. Az érzékszerveim sokkot kaptak: színes szárik, friss gyümölcsök, lámpák, fények, imaszó, madárcsicsergés, fűszerek, virágok, ízek, szeretet, szerzetesek, füstölők, a zöld és a kék 50 árnyalata.Most vált számomra világossá, hogy mit is jelent az egzotikum…
  3. Ápoltság. A férfiak, a nők, a gyerekek mind szépen vannak felöltözve. Vasalt ing, fehér iskolásruha, ápolt kéz és bőr. Gyönyörű, dús ébenfekete haj, sugárzó egészség egy teliarcos mosoly mellett.

És tudtam, ennek utána kell járnom, hogyan van ez?

…szóval ezért ülök még most is itt az autóban és zötykölődöm a dugóban, hogy kérdéseimre választ leljek. Rengeteget tanultam a szingaléz emberekről és a szingaléz emberektől: a múltjukat, a jelenüket, a vallásukat, az értékrendjüket, az étkezési szokásaikat, hogy mit is jelent a család fogalma, hogy hogyan viszonyulnak a természethez és még sorolhatnám. Egyetlen egy dolgot találtam, ami mindenhol jelen van az életükben, az pedig nem más, mint a CocosNucifera, a kókuszpálma.

kókuszfák
Kereskedelem, építkezés, takarítás, háztartás, étkezés, tárolás, szépségápolás, gyógyítás, vallás, megélhetés, mindenhol ott van.Nem véletlenül hívják errefelé az „Élet Fájának”.Vallják azt, hogy az év minden egyes napjára jut egy olyan mód, ahogyan fel lehet használni. Sokat tanultam a kókuszpálmáról, a kókuszdióról és a kókuszolajról is, de nem eleget. Éveket töltöttem el a kókuszolaj tanulmányozásával, kutatásával és a tapasztalataim segítségével hoztam létre a CoConutoil Cosmetics termékeit és ezeket a tapasztalatokat szeretném most megosztani Veletek.

 

Aki járt már Sri Lankán, hallott már a CoconutTriangle-ről?

Na most épp ide tartok, a Kókusz Háromszögbe: Colombo, Puttalam és Kurunegala fogja közre azt a vidéket, ahol hatalmas kókuszpálma ültetvények találhatóak. Több száz hektáros birtokok, ültetvények, faiskolák, kókuszdió feldolgozó üzemek, kókuszolaj gyárak, több generációs tapasztalat és tudás. Két és fél hetet fogok itt eltölteni egy 135 éve működő ültetvényen a Ceylon CoconutCompany-nál. Nem csoda, hogy izgulok, hiszen az egyik nagy álmom válik valóra ezzel az utazással és szeretnék minél több élményt megosztani Veletek is.

 

Lassan megérkezem, az idő forró, a Nap tüzel, a talaj színe vörös, száraz, mintha hetek óta nem esett volna. Pedig a sofőr bizonygatja, hogy ezen a vidéken most van az esős évszak. Hiszek neki.

Letérünk a főútról, majd pár kilométer múlva ismét elkanyarodunk jobbra. Hatalmas mangófák és papagájvirágok szegélyezik az utat és azokon túl pedig pálmafák százai, ezrei vannak. Eltűnődöm: száz hektáron hány darab kókuszpálma lehet? Remélem a napokban megkapom rá a választ.

 

Egy takaros kis ház kezd felderengeni a fák sokaságai mögül, megérkeztem „Littlemore”-ba. Az izgalom elszállt, és helyette egy új érzés kezd kibontakozni bennem: a kíváncsiságé.

littlemore ház

 

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel hírlevelünkre, elsők között értesülhetsz az akciókról és hírekről. 

Szia, örülünk, hogy itt vagy! 💚

SZEREZZ 10% KEDVEZMÉNYT!

Csatlakozz a Kókuszközösséghez extra ajánlatokért és 10% kedvezményért első vásárlásodra.

Nem küldünk spamet, bármikor leiratkozhatsz.