hévízi iszappakolás

A hévízi iszappakolás hatása

A hévízi iszap

A Hévízi tó medrét 1-7 m vastagságban borítja a természetes, többnyire növényi eredetű gyógyiszap, mely sötétszürke (szinte fekete) színű, állaga pedig lágy. A hévízi iszap szerves és szervetlen anyagokat is tartalmaz, főként a benne lévő rádiumsóknak és kénvegyületeknek köszönheti egyedülálló gyógyító hatását. Már az ókorban is ismerték és használták, hiszen javítja a vérkeringést, a testszövetek oxigénellátását és csillapítja a fájdalmat, harmonizálja az egész szervezetet. Azóta már tudományos kutatások is igazolják az iszap fájdalomcsillapító és aktivizáló hatását. Kifejezetten hasznos ízületi gyulladások és izomfájdalmak kezelésére. Emellett bőrünk különböző problémáit is kezeli az iszapfürdő és pakolás.

A hévízi iszappakolás

instagram: @aysegulec97
instagram: @aysegulec97

A hagyományos iszappakolás 42°C-os iszappal történik, az egész testet befedik vele, melynek eredménye az anyagcsere-fokozó és fájdalomcsillapító hatású értágulat. Az izmok ellazulnak a meleg hatására, ilyenkor a gyógymasszázs is hatásosabb.

A hévízi iszap kozmetikai célokra is használható, önmagában és gyógynövényekkel együtt is kiváló pakolás. A hőhatás tágítja a kapillárisokat, így fokozódik a bőr tápanyag és oxigén ellátottsága. Minden bőrtípus számára alkalmas, allergiás tüneteket nem vált ki, sőt, bizonytalan eredetű allergiás tünetek enyhítésére is használható. Mélytisztító hatású, eltávolítja a szennyeződéseket a pórusok mélyéről, fertőtlenít, gyógyítja a sebeket, csökkenti a gyulladásokat, leszárítja a mitesszereket és pattanásokat. A fakó bőrszínt élettelivé, egészségessé varázsolja. Elősegíti a sejtek gyors méregtelenítését, intenzíven regenerálja és táplálja a bőrt. Lassítja a bőröregedést, feszesít (növeli a természetes kollagén termelést), élénkít. Már az első kezelés után érezhetjük bőrünkön a változást – puha, selymes, üde, fiatalos arcbőr.

Ha szeretnéd saját bőrödön megtapasztalni az iszappakolás jótékony hatását, akkor látogass el hozzánk a Coco Day Spa-ba, ahol Arc- és Mellkas Kezelésünk egyik legfontosabbb lépése a hévízi iszappakolás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.