Kosár

100% bio, magyar kozmetikumok

15.000 Ft felett INGYENES szállítás

Slow Christmas – Környezettudatos és stresszmentes karácsony

Karácsony közeledtével úgy érezhetjük, mintha egyre gyorsabban menne az idő, és gyakran kerülhetünk stresszes élethelyzetekbe a decemberre jellemző kapkodás miatt. Ez az időszak a teendők kipörgetéséről szól, lezárunk egy csomó mindent és megpróbáljuk túlélni és teljesíteni valahogy a kötelezettségeinket. Így mire elérkeznek az év legszebb pillanatai, jó eséllyel felhasználtuk már az összes létező testi-lelki tartalékunkat, és félig megsemmisülve de azért csupa örömmel és bizakodással munkálkodunk a boldog karácsony megvalósulásán.

Hogy idén ez másképp legyen, először is változtatni kell egy pár dolgon. Ezek viszont nem olyan változtatások, amik tovább bonyolítanák a dolgokat, éppen ellenkezőleg! Ha megfogadod a tanácsainkat egy sokkal környezettudatosabb, és majdnem teljesen stresszmentes ünnepi készülődés részese leszel.

Karácsonyfa

Általános tévhit, hogy a műfenyő vásárlása és használata környezetkímélőbb megoldást jelent valódi társainál. Sajnos ki kell ábrándítanunk. Bár a műfenyő valóban praktikus kis dolog, viszont a gyártása és szállítása sem mondható környezetbarátnak. Helyette viszont jó ötlet, ha földlabdás karácsonyfát állítasz, mert így egy sor előnyhöz és további örömforráshoz juttatod a családod. Az első és legfontosabb, hogy nem kell vesződni a törzs karácsonyfa talpba illesztésével, ezzel pedig máris csökkentettünk egy nagyot az ünnepi stresszfaktoron. A másik gyakori probléma a valódi fenyőfák esetében, hogy egy idő után elkezdi hullajtani a „leveleit”. Ha földlabdás fát szerzel be, néha picit locsolgasd meg vízzel, így garantáltan csodás marad az ünnep után is. Ekkor pedig szépen ki lehet ültetni a kertbe vagy az udvarra, így örök emlék lesz, és jó érzés látni ahogy cseperedik.

Slow Christmas – Környezettudatos és stresszmentes karácsony Karácsony közeledtével úgy érezhetjük, mintha egyre gyorsabban menne az idő, és gyakran kerülhetünk stresszes élethelyzetekbe a decemberre jellemző kapkodás miatt. Ez az időszak a teendők kipörgetéséről szól, lezárunk egy csomó mindent és megpróbáljuk túlélni és teljesíteni valahogy a kötelezettségeinket. Így mire elérkeznek az év legszebb pillanatai, jó eséllyel felhasználtuk már az összes létező testi-lelki tartalékunkat, és félig megsemmisülve de azért csupa örömmel és bizakodással munkálkodunk a boldog karácsony megvalósulásán.

Dekoráció

A rengeteg sok műanyag dísz helyett akár készíthetsz is karácsonyfadíszt. Nagyon jó kis hétvégi program lehet a családdal, ha papírból, só-liszt gyurmából vagy akár újrahasznosított kávékapszulákból, parafadugóból készülnek a díszek. Egy kis kreativitással fűszerezve az életet fantasztikus dekorációkat és karácsonyfadíszeket készíthetsz, mutatunk egy pár ötletet:

Slow Christmas – Környezettudatos és stresszmentes karácsony Karácsony közeledtével úgy érezhetjük, mintha egyre gyorsabban menne az idő, és gyakran kerülhetünk stresszes élethelyzetekbe a decemberre jellemző kapkodás miatt. Ez az időszak a teendők kipörgetéséről szól, lezárunk egy csomó mindent és megpróbáljuk túlélni és teljesíteni valahogy a kötelezettségeinket. Így mire elérkeznek az év legszebb pillanatai, jó eséllyel felhasználtuk már az összes létező testi-lelki tartalékunkat, és félig megsemmisülve de azért csupa örömmel és bizakodással munkálkodunk a boldog karácsony megvalósulásán.     Slow Christmas – Környezettudatos és stresszmentes karácsony Karácsony közeledtével úgy érezhetjük, mintha egyre gyorsabban menne az idő, és gyakran kerülhetünk stresszes élethelyzetekbe a decemberre jellemző kapkodás miatt. Ez az időszak a teendők kipörgetéséről szól, lezárunk egy csomó mindent és megpróbáljuk túlélni és teljesíteni valahogy a kötelezettségeinket. Így mire elérkeznek az év legszebb pillanatai, jó eséllyel felhasználtuk már az összes létező testi-lelki tartalékunkat, és félig megsemmisülve de azért csupa örömmel és bizakodással munkálkodunk a boldog karácsony megvalósulásán. (fotók: Pinterest)

Persze a fények teremtik meg igazán a varázslatos hangulatot, ezért javasoljuk, hogy használj LED-es izzókkal ellátott fényfüzéreket, és ha van rá lehetőség időzítsd be a kapcsolóját, hogy mikortól lépjen működésbe, ha nincs, akkor pedig mindig figyelj oda, hogy feleslegesen ne világítson!

Ajándékok

Az ajándékvásárlás okozza mindig a legtöbb fejtörést de ha olyan ajándékkal kedveskedsz szeretteidnek, ami valóban hasznos, akkor máris sokkal egyszerűbb a helyzet. Számos ajándékcsomag közül választhatsz, attól függően, hogy kit szeretnél meglepni: A Face Essences Ajándékcsomag tökéletes ajándék lehet Anyának, lány testvérnek, barátnőnek, a Coco Smile Ajándékcsomag tartalmának pedig a férfiak fognak örülni, legyen szó akár apukádról, a férjedről, a bátyádról vagy a barátodról. A kismamákra is gondoltunk, a nekik szóló Baby Boom csomag csupa-csupa ehető minőségű bio kozmetikumot rejt –akár csak a fent említett másik két kozmetikum válogatás-, így nem csak a szeretteid szépségéről de egészségéről is gondoskodhatsz.

Ha szeretnél az ajándékcsomagokról még többet megtudni, akkor pedig ajánljuk figyelmedbe korábbi blogbejegyzéseinket, kuponért pedig kattints ide.

 

Ajándékcsomagolás kreatívan

 

Az ajándékok becsomagolása sok szemeteléssel jár, a sok esetben indokolatlan csomagolóanyag felhasználás pedig tovább növeli az ünnep ökológiai lábnyomát. Készíts környezetbarát csomagolópapírt inkább, ezzel megkímélheted a környezetet és a pénztárcádat is.

Nincs másra szükséged, mint egy bármelyik papír-írószer üzletben kapható újrahasznosított csomagolópapírra, és fehér temperára. A barnás színű papíron nagyon jól mutatnak fehér kis hópihék, kedves üzenetek, teljesen az ízlésedre szabhatod az ajándék végső megjelenését, ráadásul fillérekből. A papírt hajtsd ki egy jó nagy asztalon, és a tempera segítségével alkoss rá bármit, amit csak szeretnél. A festéket vékonyan vidd fel, hagyd száradni 1-2 órán keresztül, és máris elkészült az egyedi csomagolópapírod, ami nem csak mutatós, de az újrahasznosított papírnak köszönhetően még környezetbarát is. A festés közben nyugodtan átgondolhatod, hogy mit mikor és hogyan fogsz megtenni azért, hogy ez az ünnep tényleg tökéletes boldogságban teljen, ez pedig elejét veheti a felesleges idegeskedésnek.

Slow Christmas – Környezettudatos és stresszmentes karácsony Karácsony közeledtével úgy érezhetjük, mintha egyre gyorsabban menne az idő, és gyakran kerülhetünk stresszes élethelyzetekbe a decemberre jellemző kapkodás miatt. Ez az időszak a teendők kipörgetéséről szól, lezárunk egy csomó mindent és megpróbáljuk túlélni és teljesíteni valahogy a kötelezettségeinket. Így mire elérkeznek az év legszebb pillanatai, jó eséllyel felhasználtuk már az összes létező testi-lelki tartalékunkat, és félig megsemmisülve de azért csupa örömmel és bizakodással munkálkodunk a boldog karácsony megvalósulásán.Idén lassulj le egy kicsit, használj minél természetesebb kiegészítőket és teremtsd meg azt a varázslatot, amit gyerekként éltél át! Ha így teszel, garantáltan békés, boldog és szép karácsonyod lesz. Leld örömöd a szeretteid közelségében, ez a legfontosabb. A többi jön magától.

Kellemes készülődést!

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel hírlevelünkre, elsők között értesülhetsz az akciókról és hírekről. 

Szia, örülünk, hogy itt vagy! 💚

SZEREZZ 10% KEDVEZMÉNYT!

Csatlakozz a Kókuszközösséghez extra ajánlatokért és 10% kedvezményért első vásárlásodra.

Nem küldünk spamet, bármikor leiratkozhatsz.