Kosár

100% bio, magyar kozmetikumok

15.000 Ft felett INGYENES szállítás

Kókuszolajos öblögetés hatásai – “Szájolaj” vagy szájvíz?

Legutóbbi bio szájápolásról szóló cikkünkben kielemeztük azokat az összetevőket, amikkel napi szinten terheljük a szervezetünket, ha nem vagyunk elég körültekintők. Bizony, a fogkrémekről volt szó, most pedig új vizekre evezünk. Szájvizekre. Mert ha egészségtől ragyogó fogakat szeretnél úgy, hogy közben az immunrendszered is erősíted, akkor nem szabad megfeledkezni az öblögetésről sem. Ismerkedj meg a kókuszolaj szájvíz használatával és hatásaival!

Elszíneződések és lerakódások ellen

A fogainkon található fogzománc a legerősebb anyag ami a szervezetünkben található, azonban sajnos teljesen védtelen a szánkba kerülő anyagokkal szemben. Míg a csontjaink épségét a körülöttük található szövetek is óvják, addig a fogainkon minden étkezési és más szokásunk meglátszódhat. Hogy ez ne történhessen meg a szájápolási szakemberek a napi 2-3 alkalommal történő fogmosásra buzdítanak, ezen kívül ajánlott a fogselyem és szájvíz használata is.

De hogy kerül képbe a kókuszolaj?

Úgy, hogy ez a legtermészetesebb módja a lerakódások eltávolításának, melyet már több ezer éve alkalmaznak indiában. A kókuszolajjal történő szájöblögetés népszerűségét annak köszönheti, hogy az utóbbi időben a celebvilág üdvöskéi is elkezdték alkalmazni ezt a technikát, az eredményeik aztán napvilágot láttak a social medián keresztül. Ha ez nem volna elég, vagy lemaradtál róla, akkor van még pár érvünka kókuszolaj mellett.

Például az, hogy segítségével fehérebbé válhatnak a fogaid, valamint segíthet az immunrendszer megerősödésében is. Aztán ott van még az előnyök között a kókuszolaj kellemes íze, amit mi például borsmenta olajjal tettünk még fissítőbbé, hogy hosszan tartó kellemes leheletet is biztosítson a Bio Coco Szájvíz. Nem szabad kihagyni, hogya szűz kókuszolajban található laurinsav különösen fontos a szájápolási rutin esetében. A szájban élő mikroorganizmusok optimális szinten tartásában és az oda nem illő kórokozók eltávolításában is nagy szerepet vállal a kókuszos öblögetés napi rutinná alakítása.

Igazolt eredmények a kókuszolajos öblögetésről

A kókuszolajos öblögetés hatását egy 60 főn végzett kutatás is igazolta, ahol is 16-18 korosztályú fiatalokon vizsgálták az eredményeket. A fókuszcsoportban 1, 7, 15 és 30 naponként vizsgálták, hogy milyen mértékben sikerült csökkenteni a lerakódásokat a kókuszolaj segítségével. Az eredmény a következő volt: egy hét után látható mértékben csökkentek az ínybetegségek és a lerakódások jelei. A csökkenés a 30 napos kutatás végéig folytatódott, érdemes tehát napi alkalmazásra berendezkedni a hosszútávú eredmények érdekében. Fogorvosok és dentálhigénés szakemberek szerint is valóban hatásos lehet a kókuszolaj, ugyanis a szájban levő mikroorganizmusok jelentősebb része egysejtű, a sejtek külső membránját pedig a zsírsavakhoz hasonló anyagok alkotják. A kókuszolaj végeredményben oldja a sejtmembránt, így csökkentheti a kellemetlenségeket okozó mikroorganizmusok mennyiségét a szájüregben. Tekintve, hogy csakis ehető minőségű összetevőket tartalmaz a szájöblögető, így akkor sincs semmi gond, ha lenyeljük.

(A kutatás eredményeit ide kattintva tudod elolvasni és mélyebben tanulmányozni.)

Coconutoilcosmetics Bio Coco Szájvíz Borsmentával
Coconutoilcosmetics Bio Coco Szájvíz Borsmentával
Coconutoilcosmetics Bio Coco Szájvíz Borsmentával
Coconutoilcosmetics Bio Coco Szájvíz Borsmentával

A metódus (igazán egyszerű)

  1. Moss fogat a szokásos módon! Ha tehetünk egy javaslatot: próbáld ki Matcha teás vagy Aktív szenes fehérítő fogporunkat!
  2. Egy kiskanálnyi mennyiségű Bio Coco Szájvízet a szájüregbe fecskendezünk a szórófej segítségével. Ez kb. 3-4 pumpálásnyi mennyiség, de ezt rád bízzuk.
  3. Igyekezzünk a szájüreg minden részébe eljuttatni a kókuszolajos-borsmentsás szájvizet, hogy végezhesse a dolgát. Körülbelül napi 5 percnyi öblögetés az optimális ahhoz, hogy rendszeres használat mellett eredményt érhess el.
  4. Köpd ki a kókuszolajos szájvizet.
  5. Egy pohár langyos vízzel öblögess további fél-1 percig!

A kókuszolajos öblögetés nem váltja és nem válthatja ki a napi fogmosást! Ahhoz, hogy a fogzománc és az íny egészsége évtizedeken át megőrizhető legyen, igenis muszáj napi legalább 2 alkalommal fogat mosni. Az optimális természetesen az volna, ha minden étkezés vagy savas kémhatású étel/ital fogasztása után legalább egy langyos vízes öblögetés megtörténne.

Tekintve, hogy a legtöbb szájápolásra szánt készítmény telis-tele van kémiai tartósítóanyagokkal, térfogatnövelőkkel és más vegyszerekkel, azt tanácsoljuk, hogy a szájápolás vonatkozásában is igyekezz visszatérni a természethez!

A bio szájápolási rutin nem egy alternatív megoldás, hanem egy alapvetően egészségesebb metódus a szájüreg és szervezetünk egészségének fenntartására. Mi elkötelezettek vagyunk abban, hogy olyan megoldásokat kínálunk fel szájápolás tekintetében is, melyeknek sem környezet, sem egészségkárosító hatása nincs. “Csak azt kend a bőrödre, amit meg is ennél!”

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel hírlevelünkre, elsők között értesülhetsz az akciókról és hírekről. 

Szia, örülünk, hogy itt vagy! 💚

SZEREZZ 10% KEDVEZMÉNYT!

Csatlakozz a Kókuszközösséghez extra ajánlatokért és 10% kedvezményért első vásárlásodra.

Nem küldünk spamet, bármikor leiratkozhatsz.