Kosár

100% bio, magyar kozmetikumok

15.000 Ft felett INGYENES szállítás

Miért ehető minőséggel etesd bőröd?

Az egészség sosem megy ki a divatból. Egészséged felbecsülhetetlen érték, és biztos teszel is ennek megőrzéséért (pl. egészséges táplálkozással, aktív életvitellel, meditálással). Tudtad, hogy bőrápolási szokásaink befolyásolhatják egészségi állapotunk egy részét? Bőrünk legnagyobb érzékszervünk, mely nemcsak lélegzik, hanem mohón befalja azokat a krémeket és olajokat, amiket rákenünk. Bármi, amit elkenegetünk magunkon, annak legnagyobb része pár másodperc alatt beszívódik és bekerül a véráramba, ahol a hagyományos szépségápolási termékekben gyakran megtalálható szintetikus kemikáliák szabadon randalírozhatnak, sokszor kellemetlen mellékhatást hagyva maguk után. Ezzel a blogbejegyzésünkkel arra szeretnénk ösztönözni Titeket, hogy a bőrápolás terén is ugyanolyan egészségtudatos döntéseket hozzatok, mint az étrendetekben.

Szintetikus hozzávalókat tartalmazó kozmetikumokkal játszadozni merész. Ha azonnal nem is, de hosszútávon mindenképpen károsítják egészségünket.

A kozmetikai iparban leggyakrabban használt káros anyagok és azok nemkívánt hatásai

Parabén: tartósítószer, mely rendkívül káros a hormonháztartásra, súlyosbíthatja az asztmások állapotát, növeli a mellrák kialakulásának esélyét, felgyorsítja a bőr öregedését.

Szilikon: bevonja, szinte „lezárja” a bőrt, mely ezáltal nem képes megfelelően lélegezni, bőrirritáció léphet fel, emellett negatív környezeti hatást is okoznak, mert biológiailag nem lebonthatóak. (sokszor ’dimethicone’ néven szerepel az összetevők között)

BHT: erősen rákkeltő hatású, allergizál, rossz hatással van a légzőszervekre, szembe kerülve komoly irritációt okoz

Polyethylene glycol: rákkeltő, csökkenti a bőr természetes nedvességtartalmát, ezáltal felgyorsítja a bőr öregedési folyamatát

Aluminium: megzavarja a hormonháztartást, rákkeltő, blokkolja a pórusokat, nem engedi megfelelően lélegezni a bőrt, mely irritációhoz vezet

Sodium Laureth Sulfate: szárítja a bőrt, szembe kerülve komoly irritációt okoz, erősen rákkeltő

Szintetikus illatanyagok: fokozza az asztmát, a migrént, allergén, szárítja a bőrt

Nem hangzik túl jól, ugye? Pedig ezek a „hétköznapi mérgek” a legtöbb hagyományos testápolóban, dezodorban, sminklemosóban stb. megtalálhatók. Mi a megoldás? Etesd bőröd ehető minőséggel!

Mit jelent az ehető minőség?

A NaTrue (www.natrue.org) egy olyan szervezet, mely számos szempont alapján minősíti a bio kozmetikumokat gyártó cégeket (hozzávalók minősége, eredete, csomagolás fajtája stb.). A legmagasabb elérhető minőség az ehető minőség, mely 100% bio és organikus alapanyagokat tartalmazó termékeket jelent, a fentebb felsorolt szintetikus kemikáliák egyáltalán nem találhatóak meg bennük. Bár kozmetikai célra szánt termékek, de nyugodtan megkóstolhatod őket, ezáltal is jobban megbízhatsz bennük. Nincs semmilyen egészségügyi kockázatuk, csak jótékony hatásuk.

Az ehető minőségű termékek alapanyagai

  • olajok: hidegen préselt, extra szűz, gyakran minősített ültetvényről
  • vajak: nyers, finomítatlan
  • illóolajok: 100% tisztaságú
  • vitaminok: 100% természetes

Ne ijedj meg, nem most azonnal kell minden hagyományos bőrápolási terméked kidobni az ablakon, de reméljük kedvet kaptál ahhoz, hogy mostantól egyre gyakrabban kenj olyat a bőrödre, amit meg is ennél.

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel hírlevelünkre, elsők között értesülhetsz az akciókról és hírekről. 

Szia, örülünk, hogy itt vagy! 💚

SZEREZZ 10% KEDVEZMÉNYT!

Csatlakozz a Kókuszközösséghez extra ajánlatokért és 10% kedvezményért első vásárlásodra.

Nem küldünk spamet, bármikor leiratkozhatsz.