Kosár

100% bio, magyar kozmetikumok

15.000 Ft felett INGYENES szállítás

Mitől lesz vegán egy kozmetikum?

Mi az hogy vegán kozmetikum? Bizonyára Te is egyre többet hallasz a vegán életmódról, ami a létezésnek egy 100%-ig erőszakmentes formája. Még mielőtt jobban belemennénk a kérdésbe, ejtünk pár szót arról, mi az alapvető különbség a „vegán” és a „vegetáriánus” kifejezések között.

Mi a különbség?

A vegetarianizmus alapvetően egy táplálkozási gyakorlat, melynek több formája is létezik. Hátterében a kulturális okoktól kezdve az egészségügyi és etikai szempontokig sok minden állhat. Magát a húsfogyasztást zárja ki ez az étkezési forma, de sok állati eredetű összetevőt enged is, hogy a tányérunkra kerüljön, így aki például lakto-vegetáriánus, tejtermékeket is fogyaszthat. Hasonló a helyzet az ovo-vegetarianizmussal, csak itt a megengedés tárgyát a tojás képezi, és vannak lakto-ovo vegetáriánus étkezést követők is, akik tejterméket és tojást tartalmazó ételeket egyaránt fogyasztanak. Ezzel szemben a vegán életmód hátterében leggyakrabban etikai okok húzódnak. A vegánsághoz hozzá tartozik, hogy a napi használati tárgyaink, ételeink, kozmetikumaink, és a minket körülvevő világ állati eredetű alapanyagoktól mentes legyen. Sok-sok előítélet és félinformáció kering a vegán életmódról. Azért egy kis belegondolással mindenki nyugodtan beláthatja, hogy sokkal kevesebb állati eredetű összetevő vagy termék felhasználásával egy sokkal kedvesebb világban élhetnénk. A kegyetlen állattartási- és szállítási körülmények, a kozmetikaipar állatkísérletei, és a túlzott húsfogyasztás is egyre több embert ösztönöznek az állati eredetű termékek elutasítására, nem véletlenül. Viszont a társadalmi berendezkedésünknek köszönhetően sokan szemöldökfelhúzva viszonyulnak a vegetarianizmus és a vegánság kérdésköréhez. Pedig nem kéne.

Vegán életmód, vegán kozmetikum

A vegán létforma a legkisebb ökológiai lábnyommal rendelkezik mind közül, mert sokkal kevesebb energiába és erőforrásba kerül az egy ember számára szükséges napi igények előteremtése, ráadásul mindez úgy történik, hogy közben tényleg az ég világon senkinek sem ártunk. Egy jól működő vegán háztartásban csak növényi összetevőkkel, vagy ezekből készült termékekkel találkozhatunk a hűtőtől a fürdőszobáig. A vegán kozmetikumok fő ismertetőjegye is éppen ez: csak magas minőségű növényi hatóanyagokat és összetevőket tartalmazhatnak, és minden állati eredetű összetevőt nélkülöznek. Így például a vegán kozmetikumainkba nem kerül sem méhviasz, sem állati eredetű színezék vagy zselésítő anyag. Csak és kizárólag 100% bio kozmetikumokat készítünk, növényi alapanyagok felhasználásával, és ez jó nekünk, a bolygónknak, és Neked is. Ahhoz, hogy környezettudatosabb életet élj nem kell feltétlenül a vegán életmódot válaszanod. Tudjuk, hogy ez nem könnyű mutatvány, és a legtöbb embernek nem megy egyik napról a másikra. Viszont sokat tehetsz a környezetedért, ha legalább egy kicsit tudatosabban kezdesz el élni, erre pedig itt a tökéletes alkalom. Közeleg az év vége, az újévi fogadalmak és a megújulás ideje. Ha most bemennél a fürdőszobádba, szerinted hány olyan kozmetikumot találnál, amiben azt sem tudod mi van? Meg mernéd kóstolni bármelyiket? Belegondoltál már hogyan állítják elő ezeket? Mi azt valljuk, hogy csak azt kend a bőrödre, amit meg is ennél. Ez lett a mi filozófiánk, és nagyon jó szívvel buzdítunk arra mindenkit, hogy gondolja át tudatosabban, milyen dolgokat enged be az életébe.

Mitől vegán?

A CoconutOil Cosmetics olajkeverékei vegán, organikus, erőszakmentes és ehető minőségű kozmetikumok. Nem tartalmaznak állati eredetű alapanyagokat, kizárólag növényi hatóanyagokat. Kivételt képeznek ez alól a nálunk kapható dezodorok, ajakbalzsamok és a baba popsikrém. (Azokba a megfelelő állag elérése érdekében méhviaszt is kevertünk.) Csak a növényi olajokat tartalmazó kozmetikumok tudnak vegánok lenni, a termékeink túlnyomó többsége pedig kiváló minőségű olajok keveréke. A mi növényi alapanyagaink nem mentek keresztül szintetikus átalakításon, és ásványi anyagokat sem adtunk hozzájuk. Teljes természetességükben kerülnek azokba a tégelyekbe és üvegcsékbe, amik aztán az otthonodban köszönnek majd vissza rád minden használatkor. Mitől lesz vegán egy kozmetikum? Mi az hogy vegán kozmetikum? Bizonyára Te is egyre többet hallasz a vegán életmódról, ami a létezésnek egy 100%-ig erőszakmentes formája. Még mielőtt jobban belemennénk a kérdésbe, ejtünk pár szót arról, mi az alapvető különbség a „vegán” és a „vegetáriánus” kifejezések között.Termékeink kiemelkedő minőségű bio kozmetikumok melyek vegán és nemvegán életmódba is beilleszthetőek. Organikus minősítésük szavatolja, hogy ökológiai szempontból is a legszigorúbb elvárásokra figyeltünk a gyártás során. Sokan keverik össze a pálmaolaj kifejezést a kókuszolajjal, de nagyon különböző mind az előállításuk, mind pedig a kereskedelmük. A pálmaolaj szükséglet kielégítése miatt esőerdők pusztulnak el, amelyek miatt szűkül az állatok élőhelye is. Ezzel szemben a hozzánk érkező kókuszolaj, melyből 100% bio kozmetikumokat készítünk egy fair-trade családi gazdaságból érkezik, és még bio is.   Mi a fair-trade vagyis a méltányos kereskedelem lényege? Az, hogy olyan árban állapodik meg a kereskedő és az ügyletben résztvevők, amely valóban kifejezi a termelők anyagi és munka ráfordításait. A felvásárlói ár kialakítása során figyelembe veszik a mindenkori gazdasági és szociális, sőt, ökológiai körülményeket is. Ebből könnyen kikövetkeztethető, hogy azon túl, hogy a kókuszolaj előállítás is emberi körülmények között zajlik, megfelelő fizetésért és megbecsülésért, kifejezetten erre a célra termesztett bio gazdaságból származik a kozmetikumok bázisát képző kókuszolaj minden cseppje.   Válassz magadnak vegán bio kozmetikumokat, hogy a környezettel és a többi élőlénnyel szembeni felelősségteljes döntésedet a szépséged és az egészséged hálálja meg.

Vegán kozmetikumok

 

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel hírlevelünkre, elsők között értesülhetsz az akciókról és hírekről. 

Szia, örülünk, hogy itt vagy! 💚

SZEREZZ 10% KEDVEZMÉNYT!

Csatlakozz a Kókuszközösséghez extra ajánlatokért és 10% kedvezményért első vásárlásodra.

Nem küldünk spamet, bármikor leiratkozhatsz.