Kosár

100% bio, magyar kozmetikumok

15.000 Ft felett INGYENES szállítás

Natúrkozmetikumok környezettudatos csomagolásban

HARMÓNIÁBAN A BIOSZFÉRÁVAL, HARMÓNIÁBAN ÖNMAGUNKKAL

A fogyasztási cikkek csomagolóanyagai alkotják az általunk megtermelt hulladék jelentős részét, és jóval nagyobb környezeti terhet rónak a Földre, mint amekkora szükségünk van rájuk. Éppen ezért paradox minden olyan eset, amikor egy öko-szemléletűként hirdetett kozmetikumhoz fölöslegesen sok csomagolóanyagot használnak fel, ráadásul olyan anyagokat, amelyeknek előállítása és utólagos kezelése túl sok energiába és szennyezésbe kerül.

Natúrkozmetikumok környezettudatos csomagolásban

A CoconutOil ellenőrzött natúrkozmetikum azonban ilyen szempontból is maximálisan tudatos: ügyelünk arra, hogy a higiéniai elvárások betartásával környezettudatos csomagolóanyagokat alkalmazzunk. A csomagolás papírelemei FSC kartonból készülnek, tartóedényként alumínium és üveg tégelyeket használnak, a hagyományos, teljes műanyagból készült elemeket pedig PLA, azaz növényi bázisú műanyagra cserélték. De mit is jelentenek ezek a rövidítések?

A Föld erdőinek csökkenése egyre aggasztóbb méreteket ölt. Ezért jött létre az FSC (Forest Stewardship Council − Erdőgondnoksági Tanács), egy független, civil, non-profit szervezet, amely az általa kidolgozott szabványrendszerrel a világ erdeinek felelősségteljesebb kezeléséért küzd. Egyben minősítési rendszer is. A csomagoláson feltüntetett FSC-címke garantálja, hogy az adott termék olyan erdőgazdaságból származik, ahol a kitermelés és az erdő újratelepítése során ügyelnek az élővilág sokféleségének és az ökológiai egyensúlynak a fenntartására.

Nem üldöznek el őshonos erdőlakókat, nem pusztítanak ki természetvédelmi területeket, nem termelnek génmódosított fafajtákat, és nem használnak káros növényvédő vegyszereket sem. Betartják a törvényeket a kitermelés során, a kivágott fák helyére újakat telepítenek. Majd a fafeldolgozás, gyártás és kereskedelem során is követik az FSC előírásait.

A PLA a legnépszerűbb bioműanyag, amely biológiai alapú anyagokból kivont dextrózból (cukorból) készül – konkrétan az abszolút természetes kukoricakeményítőből. A PLA “komposztálható műanyag”, ami azt jelenti, hogy normál körülmények között nem bomlik le, azonban ipari körülmények között, megfelelő hőmérsékleten és magas nedvességtartalmú közegben igen. Tehát ne dobjuk a kerti komposztálóba, hanem próbáljuk visszajuttatni a komposztálótelepekre! Ennek legegyszerűbb módja, ha a műanyag tégelyt a szelektív hulladékgyűjtőbe tesszük – és persze a csomagolás többi részét is szétválogathatjuk.

A CoconutOil natúrkozmetikumok környezettudatos csomagolásán látható védjegyek garantálják, hogy a vásárlással a legmagasabb környezeti és szociális elvárások érvényesülését támogatod. Ha például megvásárolsz egy CoconutOil babaolajat, nemcsak a vegyszermentes babaápolásra nyílik lehetőséged, hanem környezettudatos vásárlóként a környezettudatos ipar mellett is leteszed a voksodat!

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel hírlevelünkre, elsők között értesülhetsz az akciókról és hírekről. 

Szia, örülünk, hogy itt vagy! 💚

SZEREZZ 10% KEDVEZMÉNYT!

Csatlakozz a Kókuszközösséghez extra ajánlatokért és 10% kedvezményért első vásárlásodra.

Nem küldünk spamet, bármikor leiratkozhatsz.