Nem kell ahhoz órákat tölteni a konyhában, hogy valami igazán finom, különleges és nem utolsósorban egészséges desszertet készítsünk. Egyik kedvenc gyümölcsünk, az eper kapta a főszerepet ebben a receptünkben, mely nemcsak egészséges, hanem nagyon finom is, és természetesen édes íze miatt a különböző cukorpótlók (pl. stevia) is elhagyhatók.
Hozzávalók
- eper
- chia mag
- kókusztej
- idénygyümölcsök
Pohárdesszertünk alapja az epres chia puding. Turmixoljunk össze 2-3 maréknyi epret, adjunk hozzá tetszés szerint chia magot (minél többet adunk hozzá, annál sűrűbb lesz az állaga), majd hagyjuk állni 20 percet, néha kavargassuk meg. A chia mag, másnéven aztékzsálya elkezdi magába szívni az eperturmix nedvességét, könnyed, puding állagot kapunk.
Ha elkészült az epres chia puding, akkor egy kis csatos pohárkába rétegezünk kókusztejet, chia pudingot és gyümölcsöket. Mi barackot, málnát, kék és vörös áfonyát válaszottunk.
Azért szeretjük annyira ezt a desszertet, mert amellett, hogy nagyon könnyen elkészíthető és nagyon finom, rengeteg variációban elkészíthető, csak a fantáziánk szabhat határt. Merjünk kísérletezni, válasszunk mindig friss idénygyümölcsöket, játsszunk a fűszerekkel (pl. adhatunk fahéjat a chia pudinghoz).
+1 tipp
Az epres chia puding nem csak desszertként fogyasztható, kezdjük vele a napot, együk reggelire! Joghurt + zabpehely + epres chia puding + eper szeletek + levendula virágok = a legfinomabb nyári reggeli!
Ugye Te is kipróbálod?