Kosár

100% bio, magyar kozmetikumok

15.000 Ft felett INGYENES szállítás

Testi-lelki frissesség

Március 31.-én vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előreállítani az órát. Az óraátállítás pedig meghozza nekünk a várva-várt nyári időszámítás minden gyönyörűségét!

Például, csak hogy saját szokásaimból szemezgessek, március 31. számomra…

…a diéta kezdete,

…a narancsbőr ellen folytatott küzdelmek startköve,

…a természethez köthető hobbijaim ünnepnapja,

…a szabad levegőn teregetés és a kint felejtett, elázott ruhák szezonja,

…és a zerowaste törekvéseim magasabb szintre hozásának ideje.

Nem tudom Te hogy vagy vele, de engem rengeteg energiával tölt fel, ha készülődhetek valamire, szeretek tervezni és aztán megvalósítani az elképzeléseimet. Sikerélményt okoz, hogy kisebb-nagyobb lépésekben haladok a cél felé, és az egyes mérföldköveknél azért meg-meg állok ünnepelni kicsit. Ráadásul a hosszabb nappalok adnak egy kis extra löketet, valószínűleg azért, mert később álmosodom el és így több minden fér egy-egy napba (jó, azért a kávét sem vetem meg).

Úgy tervezem körülbelül egy hónapra lesz szükségem mire olajozottan fognak működni a dolgok körülöttem, mindenesetre az akcióterv részletei A-Zig elérhetők maradnak vagy itt vagy instagramon.

Tavaszi diéta vagy böjt?

Étkezési szokásaink kultúránk része, azonban manapság kevesebben tartják be a böjtöt, mint korábban. Ennek lehetnek spirituális vagy dietetikai okai is, de ami számomra a legmeglepőbb (és legszívderítőbb), hogy nagyon sokan rendezkedtek be mostanában a veganizmusra, ami bizonyos nézőpontból szintén böjtölésnek számít. Én a sima vegetarianizmus mellett kötöttem ki, nem a böjt és nem az alakformáló törekvéseim miatt, szimplán csak jobban érzem magam, ha a húst kihagyom az étkezéseimből. A tavaszi diétám pedig annyival karcsúsodik a hétköznapi táplálkozási szokásaimhoz képest, hogy napi 1x engedem meg magamnak a szénhidrát fogyasztást, a cukornak pedig teljesen búcsút intek egy időre.

Mi lett a bőrömmel?

Akarva akaratlanul is szembesülök mostanában a ténnyel, hogy nem vagyok már 20 éves, úgyhogy nincs mese, muszáj sportolni. Azoknak, akik teljes meggyőződéssel hirdetik az unalomig ismételt közhelyet, miszerint arra van időd, amire szeretnél időt szánni, üzenem, hogy ez az idő mindig valaminek a rovására keletkezik. Szóval meg kell keresni a módját, hogy legyen napi fél-egy órád mozogni, aztán ha megvan, akkor menni kell. A jó hír az, hogy nehezebb megtalálni a “lopott időt”, mint futni egy kört a Margitszigeten. Úgyhogy tedd össze fejben a reggeli kávéd/teád/bármid közben hogy mik az aznapi dolgok, és valahogyan valamikor szerezz fél órát magadra! Semmilyen csodakence, tekercselés, ilyen-olyan testkezelés nem fog tartós eredményt hozni narancsbőr ellen, ha nem mozogsz. Úgyhogy muszáj. Ez van. Ha viszont rászántad az időt, akkor ne rontsd el a folyamatot, hanem:

-igyál rendesen, minimum napi 1,5-2 liter tiszta vizet! Nem folyadékot, vizet!

-edzés után használj testradírt!

-edzés után próbáld ki a váltózuhanyt az érintett testrészeken a testradírozás után!

Irány a természet!

A hosszabb nappalok nagyobb teret engednek a kikapcsolódásnak, mert mire munkából hazaérünk, nincs tök sötét és úgy érezzük még bőven van a napból mit kihozni. Különösen igaz ez a hétvégékre. Az erdőkben, mezőkön, források közelében bóklászni mentálisan és testileg is üdítő, receptre felíratnám mindenkinek. Kutyával is nagyon szórakoztató.
Azon túl, hogy szemgyönyörködtető az élővilág ébredezése, egy kicsit tudatosabb szemléletre is nevel a természetjárás. Láthatóvá válik, hogy mi forog kockán nap mint nap. Ha pedig látjuk is és nem csak tudjuk, sokkal hatékonyabban lehet fellépni a szeméttúltermelés ellen, vagy épp a vizek tisztaságáért.

Fenntarthatóság

Nem csak a műanyag felhasználás de az észszerűtlen túlfogyasztás is problémát jelent, márpedig a zerowaste létforma a világ legpraktikusabb életét tenné lehetővé mindenki számára – ha kérné. Csak hát vannak fancy dolgok, amiket megszoktunk, hogy úgy van, és már el sem gondolkodunk, csak… Én is hibázok néha, valamelyik nap például annyira megkívántam egy frissen facsart juice-t, hogy be is mentem egy ilyen üzletbe megszerezni 2,5 dl finomságot. Gyorsan. Azonnal. Meg is kaptam PET palackban. Ahelyett, hogy vettem volna egy gránátalmát, egy narancsot, meg egy kiwit és szépen megcsináltam volna magamnak, hogy aztán üvegpohárból megihassam. Így plusz egy műanyag a háztartásban, amit oké, újrahasznosíthatok (kiváló festőecsettartó lesz belőle), de attól még egyszer szemétbe fog kerülni. És engem ez zavar. Úgyhogy kitalálok valami step-by-step kisokost, hogy szerintem hogyan lehetne ezt az egész tudatos életvitel dolgot tökélyre fejleszteni.

Mert a fenntarthatóság szexi. Akár bőrápolásról, akár étkezésről, akár környezetvédelemről beszélünk, mindenhogy meglátszik, és mindenhogy jó. Így tavasszal pedig valahogy hajlandóbbak vagyunk jól és jót tenni. Legalábbis én biztos. Aztán remélem egyre többen leszünk!

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel hírlevelünkre, elsők között értesülhetsz az akciókról és hírekről. 

Szia, örülünk, hogy itt vagy! 💚

SZEREZZ 10% KEDVEZMÉNYT!

Csatlakozz a Kókuszközösséghez extra ajánlatokért és 10% kedvezményért első vásárlásodra.

Nem küldünk spamet, bármikor leiratkozhatsz.