Kosár

100% bio, magyar kozmetikumok

15.000 Ft felett INGYENES szállítás

Újévi szerencsehozó lencsefőzelék kókusztejjel

A hüvelyesek közül az egyik nagy kedvencem a lencse! Ha már Újév, akkor természetesen lencsefőzelék az elsejei ebéd, amihez hoztam Neked egy szuper receptet és néhány fontos dolgot a lencséről.

A lencse nem csak az Újév napján egészséges 🙂 nagyon jó hatással van szervezetünkre, így én arra bátorítalak, hogy fogyassz belőle minden hónapban. Van belőle többféle, vörös lencse, barna lencse, zöld lencse és fekete lencse is.
A lencse vitaminokban gazdag, A, B1, B2, B9, B11, magnézium, foszfor, folsav, kalcium, vas, sink és kálium forrás is. A jó szénhidrát csoportba tartozik, lassan szívódik fel. Magas fehérjetartalommal bír, méghozzá könnyen emészthető fehérje van benne. Segíti a test méregtelenítő folyamatait és emellett pedig ízletes és laktató is.

Újévi szerencsehozó lencsefőzelék kókusztejjel A hüvelyesek közül az egyik nagy kedvencem a lencse! Ha már Újév, akkor természetesen lencsefőzelék az elsejei ebéd, amihez hoztam Neked egy szuper receptet és néhány fontos dolgot a lencséről.

Hogy is szól az Újévi lencse babona?

A babona szerint, ha Újév első napján lencsét eszünk, akkor sok pénzünk lesz az évben! Szerencsehozó és az apró szemei a pénzt szimbolizálják, tehát minél több szemet eszünk, annál több pénz/szerencse lesz a zsebünkben. Én tapasztaltam olyat is, hogy a Szilveszter éjfél után egy társaságban mindenki lencsét szórt a másik kabátzsebébe 🙂 Én nem vagyok semminek az elrontója, lássunk hát egy szuper lencsefőzelék receptet, amivel megalapozzuk a 2023-as év szerencséjét és sikereit.

Lencsefőzelék kókusztejjel

Természetesen olyan receptet kerestem Neked, amiben ott van a másik kihagyhatatlan hozzávalóm is, a kókusztej. Köszönöm a receptet az izeselet.hu oldalnak.

Hozzávalók:

  • 1 ek vaj
  • 3 ek olíva olaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma, finomra aprítva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk currypor
  • 1-2 babérlevél
  • 30 dkg átmosott lencse
  • 1,2 l alaplé
  • 1 dl kókusztej
  • só, frissen őrölt bors
  • fél lime leve
  • tálaláshoz friss petrezselyem vagy korianderzöld
  • egy édeskömény gumó negyede, 1 centisre aprítva

Elkészítés:

  • Olvaszd fel a vajat közepes lángon egy 2-3 literes edényben az olívaolajjal együtt.
  • Szórd rá a hagymát, sózd meg ízlés szerint és párold puhára (4-5 perc).
  • Locsold meg egy-egy kanál vízzel, hogy gyorsabban puhuljon.
  • Reszeld rá a fokhagymát, fűszerezd curryporral és pár percig pirítsd.
  • Keverd hozzá a lencsét, öntsd fel az alaplével és dobd bele a babérleveleket.
  • 40-45 perc alatt főzd puhára, majd ha ez megvolt, akkor ízlés szerint sózd meg.
  • Vegyél ki egy merőkanálnyit belőle és pürésítsd a kókusztejjel, majd ezt keverd vissza az alaphoz.
  • Hevíts fel egy serpenyőt, locsold meg 1-2 kanál olíva olajjal és az édesköményt pirítsd rajta 2-3 percig, majd sózd meg azt is, finoman. Tálalás előtt keverd a főzelékhez.
  • A kész főzelékhez adj friss fűszereket és ízesítsd még a lime levével.
Újévi szerencsehozó lencsefőzelék kókusztejjel A hüvelyesek közül az egyik nagy kedvencem a lencse! Ha már Újév, akkor természetesen lencsefőzelék az elsejei ebéd, amihez hoztam Neked egy szuper receptet és néhány fontos dolgot a lencséről.

Jó étvágyat kívánok hozzá, és persze sok-sok szerencsét Neked a 2023-as évre! 🙂

Ölel, Dóri

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel hírlevelünkre, elsők között értesülhetsz az akciókról és hírekről. 

Szia, örülünk, hogy itt vagy! 💚

SZEREZZ 10% KEDVEZMÉNYT!

Csatlakozz a Kókuszközösséghez extra ajánlatokért és 10% kedvezményért első vásárlásodra.

Nem küldünk spamet, bármikor leiratkozhatsz.