Kosár

100% bio, magyar kozmetikumok

15.000 Ft felett INGYENES szállítás

Zero waste szépségápolás

Sokan igyekszünk tudatosabbá válni a fürdőszobában, vagy egyenesen a zero waste szépségápolás útjára lépni. Most felvonultatjuk milyen eszköztárral tudod a napi  rutint fenntarthatóvá tenni.

1. Károsanyag- és csomagolásmentes szájápolás

Akik régebb óta követik munkásságunkat, tudják, hogy a kezdetek óta igyekszünk folyamatosan zsugorítani az ökológiai lábnyomunkat. Ezt úgy megvalósítani, hogy közben prémium bio kozmetikumokat állítunk elő, nem mindig egyszerű. És neked sem lesz az az elején, de egy kicsi odafigyelés és rutinná válik az egész.

A szájápolás a napi szépségápolás alappillére. A rossz lehelet vagy a lepedékes fogak ellen hatékonyan felléphetsz bio szájápoló kozmetikumokkal is, sőt. Ha így teszel erősítheted az immunrendszered, mert nem teszed ki feleseleges vegyi anyagoknak, így nem kell azonosítania és feldolgoznia a szervezetednek a jó esetben ártalmatlan, rossz esetben beláthatatlan következményeket okozó termékeket. Az összes kozmetikum alapanyag ami tőlünk kikerül a Te fürdőszobádba, mind-mind ehető minőségű. Ez azt jelenti, hogy ha véletlenül lenyeled például a Matcha teás fogport, akkor is maximum ásványi anyagokat és vitaminokat “ettél meg”.

Ugyanez a helyzet a bio szájvíz esetében is, amit pedig azért erősen ajánlott használni, mert bizonyítottan leszámol a lepedékkel, friss leheletet biztosít, és segíthet az elszíneződések eltávolításában vagy pedig lerakódásuk meggátlásában. Ez tudományosan igazolt tény, nem mi mondtuk.

Ja és használj a műanyag helyett bambusz fogkefét, azt gondolnád, hogy mennyire piti kis hulladék egy fogkefe, de lefogadom, minimum 20-at elhasznált már mindenki életében.

Ha a reggeli szájápolás meg volt, eggyel frissebbek is vagyunk, és vehetjük a következő állomást, a zuhanyzót!

2. Tisztálkodás és bőrápolás

Rengetegen kérdezitek Instagramon, hogy mikor állunk már elő tusfürdővel és/vagy samponnal. A válaszunk: amíg nem tudjuk megoldani 100% bio alapanyagokból, addig biztosan nem, sajnos. Pedig mi is szeretnénk, de értsétek meg, a natúr és természetes kifejezések nem egyenlők azzal, hogy bio, mi viszont nem szeretnénk mást. Ebben hiszünk, ehető minőségű termékeket állítunk elő, amik kockázatmentesen alkalmazhatók és nem adjuk alább. Minden belső tesztünkön megbuktak a bio tusfürdő és fürdő készítmények, így hát maradnak cserébe a jól bevált arc- és testradír keverékek. Ezeket heti 2-3 alkalommal nyugodtan használhatod, a tisztálkodás részét viszont egyelőre jó belátásod szerint kell hogy megoldd.

Lehetőleg válassz műanyag csomagolás mentes terméket, ami biológiailag lebomló, természetes összetevőkből készül, hogy ne terheljük vegyi anyagokkal sem a bőrünket, sem az ivóvizet! Ha az alap tisztálkodás meg volt, próbáld ki heti 2x az Arabica kávés testradírt! Elképesztően felfrissíti a bőrt, beindítja a vérkeringést, segít a narancsbőr jó messzire történő elküldésében, és olyan illata van, hogy még ha nem is vagy egy nagy kávés, elsőre bele fogsz szeretni.

3. Hidratálás

Itt az ősz, jön a tél, kell a külső segítség a bőrnek. A zuhany után én mindig az arcápolás szentháromságával folytatom a reggelt.

  1. Arctisztítás
  2. Arcszérum
  3. Ajakápoló

+1 opcionális: smink.

Lehet UFO vagyok, de biztosan vannak sorstársaim, akiknek a bőre az őszi-téli szezonban válik problémássá. Pontosabban vált, aztán rájöttem mi kell neki, és ez nem más, mint az indulás előtti megfelelő felkészítés. Akár sminkelek akár nem, az Arcregeneráló és sminklemosó olaj nem maradhat ki egy reggelemből sem. Már csak azért sem, mert mindig rohanok, és így egy lépésben végzem el a mélytisztítást, hidratálást és egy kis aromaterápiát persze. 🙂 A hétvégéken luxus üzemmód van, olyankor az arctisztítás után 1-2 csepp arcszérummal is megajándékozom magam, de bölcs dolog, ha a hétköznapokon Te is lefekvés előtt használod. Így a mimikai ráncok reggelre simábbá válhatnak és kevesebb dolgunk marad reggelre.

Az ajakápolás ugyanannyira fontos, mint a szájápolás, tegyük rendbe a “mosolygónkat” kívül-belül! Ezzez a visszaváltható csomagolású Original ajakbalzsamot ajánlom jó szívvel, de bőven van miből válogatni. A lényeg, hogy ehető minőségű legyen, mert óhatatlanul is lenyalogatjuk a szánkról, amit előtte rá kentünk.

Zero waste

A nálunk kapható kozmetikumok csomagolásai egytől-egyig visszaválthatók. Ha visszaküldöd nekünk őket, egy levásárolható kupont küldünk cserébe, a tégelyeket és üvegcséket pedig hőkezeléssel sterilizáljuk, majd újra töltjük. Arról, hogy hogyan küldheted vissza kiürült tárolóidat, a coconutoilcosmetics.hu/zerowaste oldalon olvashatsz.

A csomagod újrahasznosított dobozban érkezik majd meg hozzád, melyet biológiailag lebomló térkitöltővel pakolunk meg. Ha találsz a csomagodban buborék fóliát, azt is vissza küldheted a kiürült csomagolásokkal együtt majd, de ez nem minden csomagunkba kerül, csak a különösen sérülékeny fajtákba. Ha a csomagodat az Aréna Patikában veszed át, akkor nem fogsz találni ilyet a pakkodban.

Köszönjük, hogy Te is fontosnak tartod a környezetünk védelmét!

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel hírlevelünkre, elsők között értesülhetsz az akciókról és hírekről. 

Szia, örülünk, hogy itt vagy! 💚

SZEREZZ 10% KEDVEZMÉNYT!

Csatlakozz a Kókuszközösséghez extra ajánlatokért és 10% kedvezményért első vásárlásodra.

Nem küldünk spamet, bármikor leiratkozhatsz.