Bio Szépségápolás

Bőrproblémák és megoldások kókuszolajjal – I.

Új sorozatunk első részében a bőr egészségével szeretnénk foglalkozni.

Évszakváltáskor nem csak a természet, hanem az emberi szervezet is alkalmazkodik a változásokhoz. Áprilisban a szeszélyes időjárás tovább fokozhatja a bőrproblémák előtérbe kerülését, ezért összeszedtük pár pontban, hogy mikor mit érdemes bevetni a panaszok mérséklése vagy elkerülése érdekében.

Kicserepesedett ajkakra

A száraz ajkak a téli-tavaszi időjárásváltozások elsőszámú velejárói. Meg persze a kevés folyadékbevitelé is. A szeles, hideg-meleg változó idő sem könnyít a helyzeten, valamint erősödik az UV sugárzás mértéke is, ezért mély ápolásra szorul az ajkak érzékeny bőre.

Megoldás

A kókuszolaj a kakaóvajjal kombinálva mélyen ápolja és hámosítja a száj bőrét. A kókuszolaj ráadásul védőréteget von rá, amely ellenáll a külső hatásoknak. Fizikai védelmet jelent továbbá az a réteg is, amelyet a méhviasz hagy a bőrödön. Ezeknek az összetevőknek köszönhetően sem a szél, sem az erős napsütés nem árthat az ajkaidnak.

A szűz kókuszolaj emellett a magas laurinsav-tartalma révén baktérium-, vírus- és gombaölő tulajdonsággal is rendelkezik. Nem hagyja elfertőződni a sérüléseket, így a felrepedezett vagy herpeszes száj hamar begyógyulhat, visszaállhat a bőrfelület egészséges működése, természetes rugalmassága.

Az Original Ajakápoló Balzsam tökéletes alapozást biztosít a rúzsozás előtt is. Mivel gondoskodik a hidratálásról, tartós rúzst is választhatsz. (Azok ugyanis kevesebb hidratáló összetevőt tartalmaznak.) Ha pedig egyáltalán nem szeretnél rúzst használni, az Ajakbalzsam helyettesíti a színtelen szájfényt, mivel visszaadja az ajkak természetes fényét.

Bio Ajakradír

1690 Ft

Bio Original Ajakápoló Balzsam

1690 Ft

Bio Argánolaj Ajakápoló Balzsam

1690 Ft

Bio Levendulás Ajakápoló Balzsam

1690 Ft

Száraz, húzódó arcbőrre

Az arcbőrünk a legvédtelenebb részünk a külső behatásokkal szemben, hiszen nem tudjuk óvni +1 réteggel, nem járhatunk minden nap símaszkban. Pedig milyen jó lenne néha, nem? 😀
Viccet félretéve: az arcbőr védelmében érdemes olyan kozmetikumokat választani, amelyek megbízható, károsanyagmentes összetevőkkel rendelkeznek. Ez azért fontos, mert a levegő, a szél, és az UV sugárzás éppen elég kihívást állítanak a bőrnek, nem kell tovább nehezíteni a pályát például alkohol vagy parabén tartalmú krémekkel és szérumokkal. Ezek ugyanis tovább száríthatják a bőrt, a bőrszárazság pedig mikrorepedéseket eredményez a bőrön ami kellemetlen bőrérzettel és más tünetekkel párosulhat.

Megoldás

A tudatos arcápolás fontosságát nem győzzük hangsúlyozni. Az arcápolás egy komplex feladat, így olyan összetevőkből álló kozmetikumokat javaslunk, melyeket 100% bio növényi olajok és természetes E vitamin alkot.

A kókuszolaj egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy képes mélyrehatóan hidratálni bőrünket, hogy az bársonyosan puha és selymes legyen. Másik nagy előnye, hogy védelmet nyújt arcbőrünknek az elzsírosodás ellen.

Az E- vitamin egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy kiválóan hidratálja a bőrt, ami így nem veszíti el, vagy visszanyeri a rugalmasságát és lágyságát, ezen kívül feszesen tartja azt. Antioxidáns, sejtvédő és vitalizáló tulajdonsága is ismert, ezzel növelve öregedésgátló hatását. Védelmet nyújt a szabadgyökök romboló hatása ellen, és regenerálja a sérült sejteket, ezen felül segít megvédeni a bőrt az erős UV-sugárzástól.

Használata minden bőrtípushoz ajánlott. Fontos még megemlíteni, hogy olajokat tartalmazó készítményekben növeli azok eltarthatóságát.

Ekcéma ellen

Az ekcéma manapság már sajnos népbetegségnek számít. Ez nem más mint a bőr felszíni gyulladása, hátterében többnyire valamilyen allergia, intolerancia áll. A legtöbb esetben szteroid tartalmú krémmel kezelik, azonban -a helyzet súlyosságától függően- vannak természetes megoldások is.

Az ekcéma tüneteit fokozza, ha a bőrön keletkezett repedések elfertőződnek, amiért többnyire a Staphylococcus aureus nevű baktérium felelős, de gombák is megjelenhetnek. A Coconutoil Cosmetics legfőbb alapanyaga, a kiemelkedő laurinsav-tartalmú szűz kókuszolaj vírus- és gombaölő hatása segíthet megelőzni az ilyen továbbfertőződést. Ráadásul az általunk ekcéma ellen ajánlott készítmények 100% bio összetevőik és méhviasz tartalmuk révén jelentősen nyugtathatják a bőrt, ezen felül védőréteget képeznek a bőrön.

A szteroid tartalmú krémeknek is hasonló funkcióik vannak, azonban ott számolni kell a mellékhatások lehetséges kialakulásával is míg a bio hatóanyagok biztonsággal alkalmazhatók, rendszeres használat mellett pedig jelentős mértékben enyhülhetnek a panaszok.

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a bejegyzést, ha úgy gondolod hasznos lehet bármely ismerősöd számára, oszd meg vele bátran!

A jövő héten újabb 3 bőrtünet enyhítésével fogunk foglalkozni, ezek pedig: fejbőr egészsége, napégés enyhítése, sebkezelés.

Ajánlott bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?