Hidegen sajtolt bio kókuszolaj

3 790 Ft

Termékeim esszenciája, a 100% bio kókuszolaj, sütéshez és főzéshez is

Használd bátran főzéshez, sütéshez, az egészséges és finom ízélményekért! Vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban rendkívül gazdag. A kókuszolaj használata az étkezéseket a biológiai szükségletek kielégítésén túl az egészség szolgálatába állítja.

Felhasználási módok
  • zöldség és húsételek sütéséhez
  • krémes ételekhez adva (zöldségkrémek, burgonyapüré, turmix)
  • rántáshoz zsiradék
  • italokhoz: kávéhoz és teához
  • magas az égéspontja, többször is felhasználható egymás után, úgy, hogy sütés közben nem keletkeznek rákkeltő anyagok
  • enyhe és kellemes kókuszos íze és illata a készételben már nem érezhető
  • használata közben nem lesz kellemetlen olajszag a konyhában
  • laurinsav- és kaprilsav tartalmának köszönhetően vírus- és baktériumölő hatással is rendelkezik, valamint antioxidánsokban gazdag
  • egészséges, segíti az emésztést, gyorsítja az anyagcserét, és ellenálóbbá tesz a betegségekkel szemben
  • vegán, így bármilyen étrendet is követsz, könnyedén beilleszthető
  • használata nagyon egyszerű
Bio összetevők

Hidegen sajtolt bio kókuszolaj

Mennyiség: 330 ml

Készleten

Kosárba
Coconutoil Cosmetics hidegen sajtolt bio kókuszolaj
Hidegen sajtolt bio kókuszolaj
3 790 Ft
Kevesebb, mint 28 db maradt!

A hidegen sajtolt vagy organikus, extra szűz kókuszolajhoz a kókuszpálmát bio körülmények között termesztik mérgező növényvédőszerek használata nélkül, majd kézi eljárással nyerik ki belőle a kókuszolajat. Nem esik át a fehérítés, hidrogénezés, illatosítás folyamatán. Ez az olaj színes, finom illatú, és jellemzően megőrzi a kókusz aromáját. 

A kókuszolaj MCT-kből, azaz közepes szénláncú trigliceridekből (a trigliceridek táplálkozás során felvett zsírok legfőbb alkotóelemei, ők látják el a teste energiával) áll. A kókuszolaj azért más a többi olajokhoz képest, mert hamar felszívódik a szervezetben, és a test sokkal gyorsabban bontja le, tehát nem raktározza el zsírként.

Vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban rendkívül gazdag. Ebben találhatók meg a legnagyobb koncentrációban a kókuszolaj értékes zsírsavjai is: a kaprilsav és a laurinsav.

A hidegen sajtolt kókuszolaj laurinsav aránya kiemelkedően magas, 43% feletti, míg az anyatej laurinsav tartalma 6-10%. A laurinsav a kókuszolaj és az anyatej egyik legértékesebb hatóanyaga, mivel erősíti az immunrendszert, valamint vírus-, baktérium- és gombaölő hatásával véd a fertőzésekkel szemben. A kókusz emiatt nagyon biztonságos étel. Az anyatej után elsőként fogyasztható táplálék az ember számára. 

  • A telített zsírsavak növelik az egészséges koleszterin szintjét a testedben. A test “jó koleszterin” (HDL) szintjének növelésével segíti a szív egészségének megőrzését, és csökkenti a szívbetegség kialakulásának kockázatát.
  • A kókuszolaj laurinsav tartalmának köszönhetően csökkenti a kandidát, felveszi a harcot a baktériumok ellen és ellenséges közeget teremt a vírusok számára.
  • A kókuszolajban lévő közepes láncú zsírsavak pozitívan hatnak a memóriaproblémára.
  • A zsírban oldódó vitaminok, kalcium és magnézium feldolgozásában a testünk lehető legjobb partnere a kókuszolaj. Kedvező hatása van az emésztésre, a gyomorfekély megelőzésére. Segíthet a bélflóra egészségének fenntartásában, javulásában is, amit a rossz baktériumok és a kandida elpusztításával ér el. Optimalizálja a gyomorsavtermelést.
  • Fokozza az energiaszintet és növeli az állóképességet

12-40 °C közötti hőmérsékleten tárolandó.
Felbontás után minőségét megőrzi 6 hónapig.
A termék 24C alatt megdermed, 24 °C felett folyékony halmazállapotú, ez a termék minőségét nem befolyásolja.

A Coconutoil organikus kókuszolaja egy fülöp-szigeteki ökológiai farmról érkezik. Fair trade útján: mert ahogy a Természet, úgy az emberi munkaerő kizsákmányolása sem elfogadható!

“Ismerem személyesen is a kókuszültetvényen dolgozók életét. A legtöbben mindig is kókusztermesztéssel foglalkoztak, ehhez értenek, és ezzel tartják el a családjukat. Örülök, hogy ebben én is segíthetek nekik, mert ellenőrzött, minősített, organikus kókuszolajat készítenek és szállítanak nekem.

Minden egyes szállítmánynál kapunk egy kiértékelést a kókuszolaj kapril és laurinsav tartalmáról, amelyet minimum 43%-ban kell, hogy tartalmazzon a kókuszolaj, hogy azt a minőséget tudjuk adni, amely a legjobb a szervezetünk számára.” – Kovács Dóri (tulajdonos, termékfejlesztő)

Értékelések

There are no reviews yet

„Hidegen sajtolt bio kókuszolaj” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük