Kosár

100% bio, magyar kozmetikumok

15.000 Ft felett INGYENES szállítás

Őszi randitippek

Ahogy borúsabb és hidegebb az idő, elkezdődik az ötletelés, hogy mi tévők legyünk akár párban, akár egyedül a szabadidőnkben. Őszi randitippek következnek tehát, amikből bátran válogathatsz akármilyen is a kapcsolati státuszod. Igen, ebben a cikkben ötleteket találsz arra is, hogy magadat hogyan hódítsd vissza, ha rád tört az őszi melankólia.

Randitippek borús, őszi napokra

1.) Tökfaragás

Kevés viccesebb dolog van annál, mint amikor indokolatlanul nagy tököket takarítasz le azért, hogy aztán lyukakat farigcsálj beléjük, hogy aztán világítsanak. De érdemes, mert nagyon relaxáló. A gyakorlat egyszerű, gyerekkorában mindenki legalább egyszer készített már ilyet. A termetes termések jó kemény héjat tudnak magunkra növeszteni, ez pedig a férfiak számára tökéletes alkalom erejük fitogtatására. Először tehát a szár körül kell egy lyukat készíteni vagy készíttetni, hogy hozzáférjünk a magokhoz. A magokat eltávolítjuk, és egy elképesztően éles késsel óvatosan elkezdjük felvésni a mintát. Pinteresten is van rennngeteg aranyos és rémisztő minta, nézzetek körül nyugodtan itt is inspirálódás céljából.

Őszi randitippek Ahogy borúsabb és hidegebb az idő, elkezdődik az ötletelés, hogy mi tévők legyünk akár párban, akár egyedül a szabadidőnkben. Őszi randitippek következnek tehát, amikből bátran válogathatsz akármilyen is a kapcsolati státuszod. Igen, ebben a cikkben ötleteket találsz arra is, hogy magadat hogyan hódítsd vissza, ha rád tört az őszi melankólia.

Farigcsálás közben különösen jól esnek a forró italok, készítsetek egy kellemes forró csokit, vagy chai lattét. Az elkészült remekműbe aztán helyezzetek mécsest és gyönyörködjetek alkotásaitokban!

2.) Erdőfürdő

Az erdőfürdő, azaz sinrin-joku egy japán eredetű stresszcsökkentő és relaxációs eszköz, központjában a természetközelség jótékony, már-már gyógyító hatása áll.

A városi élet, az épített környezet észrevétlenül túlterheli a szervezetet ingerekkel, folyamatosan stresszes állapotban tart minket, ami gyengíti, lassítja az immunrendszert, így kevésbé tudunk megküzdeni a betegségekkel. Kutatók felismerték, hogy a stressz során a szervezetünkben a mellékvese termeli az antistresszhormonként is ismert kortizolt. Így ezekben a helyzetekben a kortizolszintünk folyamatosan magasabb, ebből kifolyólag megnő az egészségügyi problémák kockázata.

Mijazaki Josifumi és kollégája, Juzoung Lee a kutatásaik során bebizonyították, hogy egy kétórás erdei séta azonos idejű városi sétához képest 12,4 százalékkal csökkenti a kortizolszintet, 7 százalékkal a szimpatikus idegrendszeri aktivitást, 1,4 százalékkal a vérnyomást és 5,8 százalékkal a szívfrekvenciát. (Forrás)

Szerencsések vagyunk, mert itthon sok lehetőség adódik a kirándulásra, vagy ha úgy jobban tetszik, erdőfürdőzésre. Számos túraútvonal vezet minket a fák közé, ahol egyre jobban elmélyülhetünk a természet áldásos hatásaiban. Ha a lelki részét nem számítanánk, akkor is csupa pozitív fizikai hatással térhetünk haza. A friss, tiszta levegő belélegzése nem csak a légzőszerveinknek, a vérünknek tesz jót, de a testmozgás is kellemes feltöltődéssel ajándékoz meg a nap végére.

Az erdőfürdő során különböző légzőgyakorlatokkal is segíthetjük testünk természetes, békés állapotokhoz való visszatérését. Kettesben és családdal tehát tökéletes program, egyrészt a közösségi élmény miatt, másrészt pedig a kedvező élettani hatások miatt.

3.) Lakás update

Gondolhatnád, hogy de hát ez klasszikus “ÉnRandi” program, és az is lehet. Én mégis inkább azt javaslom, gondoljátok át közösen az élettereteket, és hozzátok ki belőle a maximumot. Elvégre míg el nem jön a tavasz, kénytelenek lesztek többet otthon lenni. Ideje szortírozni mi szükséges és mi nem, mi kényelmes és mi nem. Mit hogyan lehetne jobbá tenni?

Néha 1-1 bútor felcserélése is csodákat tesz, az őszi kötött, puha lakástextileket is ideje elő venni a kuckózáshoz. Bútortologatásban, porszívózásban mindig jól jön a segítség, éppen ezért én párban szeretem a nagyobb beavatkozásokat véghez vinni. A nagy próbatételek után édes a pihenés a régi-új környezetben, ehhez pedig mi mást is ajánlhatnék, mint hogy készíts egy isteni süteményt!

4.) Tökös Almáspite

Itt a sütőtök szezon, ami összeér az alma szezonnal, hurrá! Nagyjából húsz dekagramm sült vagy főtt sütőtök napi A-vitamin-szükségletünk több mint dupláját tartalmazza. Az A-vitamin nagyon fontos a látás és a szemek egészségéhez. A zöldségben bőven vannak karotinoidok is, amelyek élénk narancsszínét adják, és amelyek köz

Őszi randitippek Ahogy borúsabb és hidegebb az idő, elkezdődik az ötletelés, hogy mi tévők legyünk akár párban, akár egyedül a szabadidőnkben. Őszi randitippek következnek tehát, amikből bátran válogathatsz akármilyen is a kapcsolati státuszod. Igen, ebben a cikkben ötleteket találsz arra is, hogy magadat hogyan hódítsd vissza, ha rád tört az őszi melankólia.

ül a béta-karotint a szervezet A-vitaminná alakítja át. (Forrás)

Recept:

A tésztához
300 g búzaliszt (BL55)
100 g porcukor
1 db tojás (közepes, “M”-es méretű)
A töltelék
700 g alma pucolva, kockázva. Én nem reszelem.
3 ek barnacukor
1 cs vaníliás cukor
1 cikk sütőtök pürésítve
Fahéj szegfűszeg szerecsendió ízlés szerint.
Elsőként összeállítom a tésztát, majd hűtőbe teszem míg elkészül a töltelék. A töltelékhez az almát pici kockákra vágom, egy serpenyőben karamellizálom a barna cukrot. Ráborítom az almát, miután levet eresztett rá dobom a tököt. Összefőzöm kicsit, de nem főzöm szét. Fűszerezem, kb. 15 perc alatt kész is. Lezárom, félrehúzom a tűzhelyről, hogy hűlni tudjon.
A tésztát közben előveszem, 60-40% arányban ketté választom. A nagyobb rész lesz a pitesütő forma aljába terítve, miután 3-4 mm vastagra kinyújtottad. Gyorsan dolgozz vele, a kézmelegtől hamar kenődik.
Béleld ki vele a formát, és dobd be a már 160 fokra előmelegített sütőbe, itt 6 percig süsd.
Ha kihűlt a töltelék, és letelt a 6 perc sütés, vedd ki, és egyengesd el a tésztában a tölteléket. Ha szereted, tehetsz alá diót is. Amint ezzel megvagy, díszítsd a tetejét a maradék tésztából kivágott levelekkel, rácsokkal, csomó dekorálási lehetőség van. Visszatesszük a sütőbe, ha kész a díszítés is, és kb. 30 percig 150 fokon sütjük.
Őszi randitippek Ahogy borúsabb és hidegebb az idő, elkezdődik az ötletelés, hogy mi tévők legyünk akár párban, akár egyedül a szabadidőnkben. Őszi randitippek következnek tehát, amikből bátran válogathatsz akármilyen is a kapcsolati státuszod. Igen, ebben a cikkben ötleteket találsz arra is, hogy magadat hogyan hódítsd vissza, ha rád tört az őszi melankólia.

5.) Összebújás vagy maratoni testápolási rituálé

Kihagyhatatlan őszi program a végtelenített Netflixezés, Spotifyozás. Mindkettőben bőven van lehetőség arra, hogy szorosabban átölelj valakit, aki közel áll a szívedhez, sőt, ilyenkor egy masszázs is kifejezetten jól tud esni. Ugye Te is úgy érzed, hogy ez egy tökéletes alkalom bio masszázsolajok kipróbálására?

Coconutoil Cosmetics Intim Olaj MasszázsolajVegán és Bio Babaolaj Coconutoil Cosmetics

Ha ajánlhatok félig megnézendő tartalmakat a Netflixről:

Zac Efronnal a Föld körül

A konyhafőnök asztaláról

Termékkorrupció

A többinek járj utána Te magad. 🙂

Ajánlott podcastek a Spotifyról:

MiaFemme 

Párnacsata Podcast

WMN Beszélnünk kell

Hát, szóval gondoltam megosztom mivel telik nálunk az ősz, bízom benne, hogy Te is merítesz majd belőle számodra hasznos időtöltést.

Öltözz melegen, vigyázz magadra!

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel hírlevelünkre, elsők között értesülhetsz az akciókról és hírekről. 

Szia, örülünk, hogy itt vagy! 💚

SZEREZZ 10% KEDVEZMÉNYT!

Csatlakozz a Kókuszközösséghez extra ajánlatokért és 10% kedvezményért első vásárlásodra.

Nem küldünk spamet, bármikor leiratkozhatsz.